Selecteer een pagina

10 redenen waarom de Leergang Management en Leiderschap te volgen!

Wat maakt jou die succesvolle manager na de Leergang Management en Leiderschap?

Aan de hand van 10 redenen laten onze docenten, medewerkers en studenten zien wat het programma voor jou en jouw organisatie kan betekenen. Ze delen de 10 redenen in een vorm van een vlog, quote, blog of interview.

Marieke van Laar

1. Je leert met presentatietechnieken mensen te overtuigen en mee te krijgen met jouw goede ideeën

Marieke van Laar, BSN-docent bij de Leergang Management en Leiderschap. Zij legt in het kort uit hoe presentatietechnieken jou als leider verder helpen om mensen te overtuigen, inspireren en aan te zetten tot actie. Bekijk haar vlog ‘Waarom presentatietechnieken zo belangrijk zijn bij goed leiderschap’

Anita Moolhuizen

2. Bij Business School Nederland staat persoonlijke aandacht voorop

“Ik wil dat studenten met een goed gevoel bij ons het pand in Buren verlaten en weer uitkijken naar de volgende bijeenkomst,” zegt Anita Moolhuizen. Zij is studiebegeleider bij de Leergang Management en Leiderschap en vertelt graag hoe de persoonlijke aandacht tot uiting komt bij onze business school.
Lees het interview met Anita Moolhuizen

Linda Hoksbergen en Anita Moolhuizen

3. Binnen een half jaar heb je een stevig fundament op het gebied van bedrijfskunde en leiderschap.

Studieadviseurs Linda Hoksbergen en Anita Moolhuizen komen met veel toekomstige studenten in gesprek en horen over de opleidingsbehoeften die er zijn. Zij nemen je graag even mee in het oriëntatieproces:

“Je bent een ambitieuze beginnende leidinggevende, adviseur, projectleider of ervaren manager. Je hebt geen bedrijfskundige achtergrond, maar handelt op gevoel. En dat gaat je best goed af! Toch heb je het idee dat je met een stevige basis op het gebied van bedrijfskunde en leiderschap makkelijker collega’s kunt overtuigen en meekrijgen in ideeën en ontwikkelingen die jij wilt uitvoeren. Juist voor jou hebben we de Leergang Management en Leiderschap ontwikkeld. Het is een opleiding die jou binnen een half jaar verandert in een succesvol manager die nog steviger in zijn schoenen staat met een fundament op het gebied van bedrijfskunde en leiderschap. Nieuwsgierig wat deze managementopleiding voor jou kan betekenen? Neem deel aan één van onze informatiebijeenkomsten of neem contact met ons op via 0344-579050 of studieadvies@bsn.eu. We ontmoeten je graag!”

Roos Herman

4. Je bent een betere gesprekspartner.

Roos Herman, oud student van het Executive MBA programma, vertelt jou graag hoe je na de leergang anders communiceert met collega’s.

“Het is erg fijn om theoretische kennis te hebben op verschillende onderdelen. Het programma is onder andere gericht op verandermanagement. Binnen elke organisatie is dit van toepassing, dus alles wat je leert is ook direct toepasbaar. Ik merk vooral dat mijn blik hierdoor is verruimd doordat ik zaken nu vanuit verschillende perspectieven bekijk. Het heeft mijn communicatie verbeterd naar alle collega’s, waarbij ik de verbinding van zeer groot belang vind. Duidelijke en transparante communicatie is hierbij nodig. Problemen aanpakken op het niveau waar ze horen. Maar misschien nog wel belangrijker om zaken die in de onderstroom aanwezig zijn naar de oppervlakte te brengen. Ik durf alles tegen mijn collega’s te zeggen, maar de leergang heeft mij vooral geholpen om mijn verhaal veel beter te kunnen onderbouwen. Het is fijn om beter te begrijpen hoe processen lopen en waarom bepaalde keuzen worden gemaakt. Wanneer zaken niet goed lopen, ben ik eerder in staat, dan voorheen, om met verbetervoorstellen te komen.”

Carin van Alst

5. Je leert je organisatie nog beter kennen.

Carin van Alst, oud student van de Action Learning MBA, blikt terug op hoe zij haar organisatie nog beter leerde kennen. Zij volgde voorafgaand aan de MBA het vroegere Hoger Management Programma, dat nu Leergang Management en Leiderschap heet.

“Na eerst de theorie te hebben behandeld door de beste docenten in een prettige sfeer en de verhalen van mede-cursisten werd de Leergang Management en Leiderschap afgerond met een organisatieanalyse. Met deze bagage kreeg ik tijdens het schrijven het inzicht waar het in de basis niet goed zat in ons bedrijf en konden we hiermee aan de slag.”

Anita Moolhuizen

6. Het certificaat van deze opleiding geeft je het recht om binnen 5 jaar direct door te stromen naar de tweede fase van onze MBA.

Anita Moolhuizen, programmavoorlichter, vertelt je graag hoe de vrijstelling en doorstroming in elkaar zit als je de eerste fase hebt gevolgd. Bekijk de video met Anita Moolhuizen

Govan Amin

7. Je kijkt kritischer naar je eigen rol binnen je organisatie.

Govan Amin, alumnus van de Action Learning MBA, vertelt hoe de Leergang Management en Leiderschap je leert kritischer naar jezelf te kijken en wat confronterend voor hem was.

‘’Tijdens mijn opleiding heb ik een aantal belangrijke bedrijfskundige vakken mogen volgen. Deze vakken hebben mij samen met de verschillende managementvaardigheden de juiste tools gegeven om mijn interne/externe problemen sneller te herkennen en op te lossen. De vakken hebben mij ook wegwijs gemaakt in het innoveren van bepaalde takken in ons bedrijf. Dit heeft natuurlijk alleen maar positieve effecten op ons bedrijfsvoering gehad. Al met al was het best confronterend om te realiseren dat ik vaak niet de juiste tools heb gebruikt bij het oplossen van bepaalde interne/externe problemen.’’

Dick Baak

8. Je maakt nieuwe vrienden tijdens interactieve sparringsessies met verschillende perspectieven.

Dick Baak, alumnus Action Learning Executive MBA, blikt terug op wat zijn medestudenten hem hebben gebracht in en na de opleiding.

“In 2003 ben ik via één van onze directeur in contact gebracht met Business School Nederland (BSN). Na een informatiegesprek koos ik als opstap om de algemene managementopleiding (AMP) te gaan doen, hetgeen dat nu de Leergang Management en Leiderschap heet. Ik koos deze weg om dieper kennis te maken met de praktische leermethodiek van BSN waar een mooie koppeling van theorie naar praktijk wordt gemaakt.

De opleiding beviel zo goed dat ik in 2005 met de MBA startte. Mijn groep was behoorlijk divers! Er zaten ZZP-ers bij, ambtenaren en mensen uit het bedrijfsleven. Dat zorgde voor flinke discussies in de centrale sessies over de te behandelen thema’s! Ook binnen de subgroepen werden de verschillende invalshoeken bediscussieerd. Juist dat aspect gaf een extra dimensie aan de opleiding! Door de open discussies werden je eigen gedachten en meningen flink ter discussie gesteld en soms vervangen door nieuwe inzichten.”

beste uit jezelf én jouw team

9. Je leert hoe je het beste uit jezelf én jouw team kunt halen.

Tijdens de managementvaardigheidstrainingen in deze leergang krijg je inzicht in jouw persoon als manager: Wie ben jij? Wat doe jij? Wat kom je tegen in jouw werk? Het doel is om aan de hand van vragen en oefeningen je aan te sporen tot nadenken over jouw eigen, eventueel toekomstige rol als manager. Zelfkennis en zelfbegrip zijn sleutelwoorden voor iedere effectieve manager en zijn ook belangrijk als jij het beste uit jezelf en jouw team wilt halen.

In de vaardigheidstrainingen staat motivatie centraal. Door een aantal belangrijke motivatietheorieën word je bewust gemaakt van de behoeften en verwachtingen van medewerkers. In feite is motivatie één van de belangrijkste factoren die bepaalt hoe leiding moet worden gegeven aan mensen. Aan de hand van oefeningen krijg je inzicht in jouw eigen gemotiveerdheid.

Tevens krijg je een leiderschapsmodel aangereikt dat niet alleen praktisch toepasbaar is, maar ook de kans op effectief management vergroot. Het model toont aan dat de manier van leidinggeven steeds moet worden aangepast aan de specifieke situatie. Het geeft je een beeld van hoe situatiegericht jezelf leiding geeft of zou geven en hoe jij het liefst leiding geeft. Daarnaast ontvang je tips hoe je een ‘echt’ team kan vormen en leer je welke maatregelen je als een team kan treffen om obstakels te overkomen en alsnog succesvol te zijn.

verandering kunt realiseren

10. Je weet beter hoe je een verandering kunt realiseren.

In de leergang krijg je een introductie in het vak verandermanagement. We behandelen hierin onder andere de 8 kritische succesfactoren die een verandering doen slagen of falen. Hoe, wanneer en in welke volgorde moet je deze factoren inzetten? Ook besteden we ruim aandacht aan de harde kanten van veranderen, zoals een tijdpad, mijlpalen, senior management commitment en de beschikbaarheid van personeel. Op deze manier weet je beter hoe je een verandering kunt managen en tot stand kunt brengen. ​

MBA belevingssessie of informatiebijeenkomst bijwonen?

Spreken onze MBA en Executive MBA-opleidingen jou aan, maar wil je ook ervaren of deze bij jouw ambitie en wensen aansluit? Meld je dan aan voor één van onze informatiebijeenkomsten, of bezoek een MBA Belevingssessie Action Learning en Strategie & Marketing . Tijdens deze bijeenkomsten ervaar je wat onze Action Learning leermethode en manier van lesgeven in de praktijk betekent voor jou en jouw organisatie.

Geaccrediteerd door NVAO

Business School Nederland (BSN) is een erkende hoger onderwijsinstelling in Nederland. De Nederlandse accreditatieorganisatie NVAO heeft twee van onze MBA-opleidingen geaccrediteerd, namelijk de Action Learning Executive MBA (croho nummer 70054) en de Distance Learning MBA (croho nummer 70053). De Distance Learning MBA wordt in twee varianten aangeboden: de Action Learning MBA (Nederlandstalig),de International Action Learning MBA en Online Action Learning MBA (Engelstalig).

Share This