Selecteer een pagina

“Ik zie dat de Action Learning MBA me niet alleen gaat helpen op het gebied van bedrijfseconomische kennis, maar ook een flinke boost in mijn persoonlijke ontwikkeling gaat geven.”

Action Learning MBA student Aldo Luinge1. Wat vind je nog meer belangrijk in je werk?
“Dat de organisatie goed aansluit bij de waarden die voor mij belangrijk zijn: integriteit en loyaliteit. Ik vind het daarnaast belangrijk dat er daadwerkelijk waarde wordt toegevoegd voor klanten, zodat ze ook écht geholpen worden. Ik zet dingen graag in beweging en vind het belangrijk dat er ook gelachen wordt.

2. Was ‘een betere positie op de arbeidsmarkt’ de belangrijkste drijfveer om de MBA te doen?
“Niet uitsluitend. Het was al even geleden dat ik een serieuze opleiding gedaan had en na mijn vertrek leek het mij een goed idee mezelf weer eens goed te prikkelen door een MBA te gaan doen. En ja, ik ga er van uit dat een MBA toegevoegde waarde heeft op de arbeidsmarkt.”

3. Wat was de reden om voor de Action Learning MBA te kiezen en niet zozeer voor een traditionele MBA?
“In alle eerlijkheid: die was er niet. In mijn zoektocht stuitte ik op BSN en ik heb vooral ook het financiële aspect mee laten wegen. Wel moet ik zeggen dat een op de praktijk gerichte MBA me meer aanspreekt dan een puur theoretische.”

4. In welk concept of ideologie van Action Learning kun je je het meest vinden?
“Ik ben de afgelopen maanden wel geraakt door de rol die reflectie heeft binnen het programma. Was voor mij ook wel goed: ik zie dat de Action Learning MBA me niet alleen gaat helpen op het gebied van bedrijfseconomische kennis, maar ook een flinke boost in mijn persoonlijke ontwikkeling gaat geven.”

5. Als je jezelf als werknemer/leidinggevende moet omschrijven, welke drie kernwoorden komen dan bij je op?
“Eerlijk, loyaal en ongeduldig. Ik houd er niet van om ten koste van anderen ergens zelf beter van te worden. Ik wil wel graag winnen, maar liever fair. Ik kan me goed verplaatsen in de positie van de werkgever en ben dan ook loyaal daaraan.”

6. Welke persoonlijke skill zou je het liefst verbeterd zien door de MBA?
“Ik ben erg ongeduldig; wil graag vooruit en kom daardoor te snel met antwoorden en oplossingen. Wat ik graag zou willen ontwikkelen is het langer wegblijven bij de oplossing, door beter te luisteren naar de mening en visie van anderen. Me minder laten leiden door mijn eigen overtuigingen.”

7. Wat is tot zover je indruk van de MBA, de docenten en de workshops?
“De docenten zijn zonder uitzondering alle zeer enthousiast en betrokken en tonen aan bijzonder grote kennis van hun materie te hebben. Dat inspireert en de lange lesdagen gaan lekker vlot. De vele oefeningen gericht op praktijksituaties zijn leerzaam en leuk.”

8. Wat is tot zover je indruk van je groep en groepsgenoten?
“Het is een diverse groep vanuit verschillende disciplines. We hebben elkaar inmiddels redelijk leren kennen en hebben ondervonden dat het fijn is om binnen de veilige omgeving van deze groep aan de gang te gaan.”

9. Kun je al spreken over een eye-opener dat je tot nu toe gehad hebt?
“Jazeker. Twee quotes zijn me goed bijgebleven: ‘feedback geef je aan elkaar, oordelen doe je over jezelf’ en ‘waar een oordeel begint, eindigt de waarneming’.”

10. Wat is voor jou het belangrijkste doel dat je door het doen van deze MBA wil bereiken?
“Beter worden, als mens én als bedrijfseconomisch professional.”

Meer informatie?
Voor meer informatie over onze MBA-programma’s neem contact op met Dory Cammelbeeck of Sandra Blankenstein via 0344-579052/46 of mail naar info@bsn.eu.

BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of Twitter en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt. Stuur hiervoor een email naar info@bsn.eu o.v.v. ‘aanmelden nieuwsbrief‘.

Share This