Selecteer een pagina

‘Een MBA doen vergt behoorlijk veel discipline, maar als iets leuk is, gaat het bijna vanzelf’

BSN pand voorzijde‘Erkenning, zowel zakelijk als privé’. Dat was voor de 47-jarige Arjan Koorneef uit Lekkerkerk de belangrijkste drijfveer om zich aan te melden voor de Action Learning MBA bij Business School Nederland. Als Sales & Accountmanager bij Vemedia BV – een bedrijf dat zich richt op productie, verkoop, marketing en distributie van zelfmedicatie in vooral West Europese landen – begon hij eind vorig jaar aan de Action Learning MBA in Buren.

Eerder deed Arjan al de post-doctoraal Sales & Accountmanagement aan de Rotterdamse Erasmus Universiteit, de post-HBO Bedrijfskunde 1 aan de HES Rotterdam en volgde hij verschillende opleidingen op het gebied van Sales en Marketing aan de Nyenrode Business Universiteit. Dat opleidingen en ontwikkeling altijd een leidraad zijn geweest in zijn leven moge duidelijk zijn.

1. Wat bedoel je precies met ‘erkenning, zowel zakelijk als privé’ als drijfveer?
‘Ik heb tijdens mijn jeugd relatief weinig ‘basisopleiding’ gedaan, en zeer veel avondstudie. Het positief afronden van deze MBA zou een bekroning zijn op mijn vele studies naast mijn werk. Daarnaast wil ik met de MBA mijn eigen visie wil verbreden, dat ik een betere gesprekspartner en manager wil worden voor mijn team en collega’s en dat ik daarnaast behoefte had (heb) aan persoonlijke ontwikkeling.’

2. Wat was de reden om voor de Action Learning MBA te kiezen?
‘In eerste instantie waren het drie zaken die me over de streep trokken: de goede beoordelingen van de MBA-opleiding van BSN; het kostenaspect en het Action Learning concept. Waar ik eerlijk bij aan moet tekenen dat ik een ander idee had van wat Action Learning precies inhield.’

3. Wat was voordat je met de MBA begon je idee van Action Learning?
‘Ik had me niet gerealiseerd dat Action Learning veel meer was dan alleen maar ‘in de praktijk leren’. Daar ging ik vanuit, maar inmiddels weet ik dat de methode veel meer behelst, en er dus ook veel meer bij komt kijken qua methodiek, kennis, etc.’

4. In welk concept of ideologie van Action Learning kun je je het meest vinden?
‘Nu ik wat meer bekend ben met de benadering, is het vooral het gegeven dat je met elkaar complexe vraagstukken oplost en de manier van communiceren die me bijzonder aanspreken.’

5. Heb je al zaken uit de workshops kunnen toepassen in je dagelijkse werkzaamheden?
‘Dat heb ik zeker. Het gaat om relatief kleine zaken, zoals meer open vragen stellen, meer inzicht in bedrijfsvoering en denken en handelen van collega’s op diverse fronten. Ook hebben we in het team een kleine Action Learning sessie gehad.’

6. Als je jezelf als werknemer/leidinggevende moest omschrijven, welke drie kernwoorden komen dan bij je op?
‘Open en eerlijk, resultaatgericht (commercieel) en sturend.’

7. Welke persoonlijke skill zou je het liefst verbeterd zien door de MBA?
‘Leidinggeven en complexe problemen kunnen oplossen, meer de ‘grote’ lijnen kunnen zien en het team naar een hoger niveau tillen.’

8. Wat is tot zover je indruk van de MBA, de docenten en de workshops?
‘Uitstekend! Ik voel me erg thuis binnen de groep, binnen de subset evenals ook op de locatie in Buren en in de MBA-opleiding als geheel. Het voelt vertrouwd. Er heerst een open sfeer, waarbij eenieder alles kan zeggen en vragen. De workshops alsmede de docenten zijn zeer divers, en ik heb tot op heden geen enkele teleurstelling betreffende de cursusdagen ervaren. Ik ga met veel plezier en enthousiasme naar de cursusdagen en kom altijd vol inspiratie terug. Het is uiteraard allemaal nog pril, maar ik merk dat het mij geen abnormale energie kost alle opdrachten tijdig voor te bereiden en in te leveren ondanks mijn drukke baan. Het vergt behoorlijk wat discipline, maar als iets leuk is gaat het bijna vanzelf.’

9. Hoe reageerde je omgeving op je beslissing een MBA te doen?
‘Die reageerde zeer verbaasd en verrast. Het was zeker geen stap die mensen hadden verwacht gezien mijn drukke baan.’

10. Kun je al spreken over een eye-opener die je nu al gehad hebt?
‘Er zijn binnen de workshops al diverse eye-openers geweest. De samenwerking met de groep en subset is van dien aard dat ik met meer zekerheid en rust mijn dagelijkse werkzaamheden ervaar. Ik pak makkelijker diverse complexe problemen op. Tevens kan ik met zakelijke uitdagingen ook binnen de groep terecht.’

Meer informatie?
Voor meer informatie over onze MBA-programma’s neem contact op met Dory Cammelbeeck of Sandra Blankenstein via 0344-579052/46 of mail naar info@bsn.eu.

BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of Twitter en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt. Stuur hiervoor een email naar info@bsn.eu o.v.v. ‘aanmelden nieuwsbrief‘.

Share This