Selecteer een pagina

Graduation Day: dé dag waarop alles samenkomt. Al die dagen (en nachten) van studeren en schrijven; die talloze weekenden met familie en vrienden die je aan je voorbij moest laten gaan omdat je toch echt je ALP moest schrijven, en de ongekende inspanning die je dissertation heet…

12 onverwachte dingen...

Het is zover, Graduation Day is in zicht. Gefeliciteerd, je hebt het gehaald!

Met nog slechts twee dagen op de teller, bereiden we je graag enigszins voor op wat je te wachten staat op D-day. Want als je denkt dat Graduation Day simpelweg een kwestie van ‘het podium oplopen, je handtekening zetten en je diploma in ontvangst nemen’ is, dan zit je er behoorlijk naast.

ZIE HIER EEN TWAALFTAL ONVERWACHTE DINGEN DIE JE KUNT (MOET) VERWACHTEN OP GRADUATION DAY.

01. Je academic regalia zit niet lekker
De formele hood, hat en gown maken een fantastische outfit (‘hallo nieuwe profielfoto op LinkedIn!’), maar houd er rekening mee dat het wat dat betreft niet de meest comfortabele dag uit je leven is. Het zit allemaal nét even niet lekker. Met stip op #1: de hat. Die past vrijwel nooit iemand.

02. Je wordt een enorme paparazzo
‘Natuurlijk neem ik wel een paar foto’s.’ De gemiddelde graduate denkt vooraf dat hij ‘af en toe hier en daar’ een foto zal nemen. Verkeerd gedacht. Vijftig foto’s – minimaal – is een zeer gemiddelde score, maar ook paparazzi met meer dan 150 geschoten kiekjes komen voorbij. NB. Posten op Instagram mag! #bsngrad16 #bsnmba”

03. Instructies gaan aan je voorbij
Probeer maar eens (goed) te luisteren naar instructies terwijl de adrenaline en zenuwen door je lichaam gieren. Die vaardigheid is slechts weinigen gegeven. Doe desondanks je best er zoveel mogelijk van mee te krijgen – weten wiens hand je (niet) moet schudden, welke kant je op moet kijken wanneer je foto genomen wordt en wanneer je (niet) moet lachen kan van onschatbare waarde blijken.

04. ‘Au, m’n kaken!’ (ja, die gaan pijn doen)
Dat hele dag lachen heeft effect op je gezichts- en kaakspieren; die hebben na een paar uur schoon genoeg van dat continue lachen. Maar het zal je niet gebeuren dat je op het cruciale moment waarop de fotograaf dé foto van je maakt, nét even niet lacht. Kortom: blijven lachen..

05. Je gaat vergeten van welke kant je het podium moet betreden
Voortbordurend op het eerder genoemde feit dat je de instructies nauwelijks tot niet opslaat, ga je ook niet onthouden vanaf welke kant je het podium moet betreden (en het vervolgens weer verlaat). Onze tip: doe je voorganger na, dat voorkomt een mogelijk genânt moment.Of beter nog: probeer op het moment waarop het uitgelegd wordt net even wél te luisteren.

06. Dames, even over die schoenen…
Natuurlijk wil je op deze bijzondere dag je mooiste (hoge) hakken aan, dat spreekt voor zich. Houd er alleen rekening mee dat er een aantal treden zijn die je moet bestijgen om het podium te bereiken. Een flink aantal zelfs. Ons advies: blijf rustig en beheerst, de meeste vrouwen slagen er – na de eerste paniekaanval – alsnog in de trap bovengemiddeld elegant te beklimmen..

07. Je kinderen vermaken zich ook opperbest
Veel ouders maken zich tijdens de dag zorgen over hun kinderen; of zij het ook naar hun zin hebben (en of ze het Kurhaus niet afbreken). Geen zorgen: BSN richt speciaal voor hen een kids corner in, waar ze non-stop vermaakt worden. Pas op voor plakkerige, glitterige lijmhandjes in de buurt van mooie jurken en smokings.

08. Zelden is je familie en je partner zo trots op je geweest
Los van de dag waarop je trouwde en je kinderen kreeg.

09. Het woord ‘voldoening’ krijgt een geheel nieuwe betekenis
Een gevoel van voldoening zoals je dat niet vaak ervaren hebt overkomt je. Het moment waarop je je diploma in je handen krijgt staat gelijk aan één van de meest intense momenten uit je leven. Ever..

10. There will be tears
Jawel, jij ook. Misschien niet zo hartstochtelijk als je buurvrouw, maar ook jij pinkt ergens gedurende de dag een traantje weg. De meeste mensen doen dat doorgaans op de trap wanneer ze hun ‘hat’ in de lucht gooien..

11. Het gevoel van leegte the morning after
Ook dit is een veel voorkomend probleem: het gevoel van leegte de ochtend na Graduation Day. Het besef dat er geen hoofdstuk ligt te wachten om nagelezen te worden; geen data die geanalyseerd moeten worden of een dissertation die nou toch echt ein-de-lijk af moet. Naast voldoening daarover, zijn er veel studenten die dit als een ‘leeg gevoel van binnen’ ervaren. Geen paniek, het gaat over.

12. Dit is misschien niet het einde…
Zij die moeite blijven hebben met dat gevoel van leegte, vinden al snel de perfecte remedie: je inschrijven voor het DBA-programma (Doctor of Business Administration) van BSN!!

Meer informatie?
Voor meer informatie over onze MBA-programma’s neem contact op met Dory Cammelbeeck of Sandra Blankenstein via 0344-579052/46 of mail naar info@bsn.eu.
BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of Twitter en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt. Stuur hiervoor een email naar info@bsn.eu o.v.v. ‘aanmelden nieuwsbrief‘.
Share This