Selecteer een pagina

Eindelijk was het dit afgelopen zaterdag zover: toen ontvingen meer dan 180 BSN-studenten van over de hele wereld – allen gehuld in toga en afstudeerbaret – in Scheveningen hun diploma. Het resultaat: een spectaculair internationaal gebeuren vol inspirerende toespraken, onvergetelijke fotomomenten, en uiteraard oer-Hollandse bitterballen met als feestelijke afsluiter een fenomenaal diner dansant in het historische Kurhaus.

BSN Graduation Day 2017

Net als vorig jaar en de jaren daarvoor was de 2017 Graduation Day van Business School Nederland (BSN) een weergaloos succes. Van de in totaal 416 MBA– en DBA-graduates die dit jaar hun bul kregen, waren er afgelopen weekeinde 188 aanwezig in het Scheveningse Kurhaus, allen gehuld in traditionele regalia.

BSN MBA en DBA Graduates 2017Internationaal clubje
Het was zoals altijd een internationaal clubje, met vertegenwoordigers uit Tsjechië, China, het Verenigd Koninkrijk, Suriname, Curaçao, Zuid-Afrika, Namibië, Pakistan, Aruba, Georgië, Ghana, Nigeria en uiteraard Nederland.
Naast studenten en hun vrienden en familie waren er ook een aantal internationale BSN-personeelsleden voor de gelegenheid naar Nederland overgevlogen, waaronder Lere Baale (BSN Nigeria), Juanita Bouwer (BSN International), Bing Han (BSN Azië), en Glenn Rijssel (BSN Suriname) evenals speciaal afgezand van de Nigeriaanse overheid Ayodele Aderinwale en Dr Olumide Ajayi. Beiden zijn respectievelijk voorzitter en directeur van de BSN-school in Nigeria.

Sprankje spanning
Uiteraard hing er voor het begin van de officiële ceremonie, die om 15:00 uur begon, een sprankje spanning in de lucht. Dat verdween al snel met de officiële opening van BSN-directeur Marcel van der Ham en verschillende speeches, onder meer van Action Learning-expert Richard Hale. “Graduates, vandaag schrijven jullie met jullie fantastische prestaties geschiedenis,” vertelde hij. “Vanaf nu zijn jullie allemaal officieel erkend Action Learners. Jullie hebben geleerd hoe jullie je organisaties kunnen verbeteren, hoe je echte problemen kunt onderzoeken én oplossen door het leren met en van anderen.”

Arjan Hessels, Richard Pieters, Jolanda Brink, Engelien Rijtsma en Alice MinHale riep de graduates op om hun Action Learning-expertise niet alleen maar op de werkvloer te gebruiken, maar ook ter oplossing van bijvoorbeeld maatschappelijke problemen. “Het is een privilege om je passie te kunnen najagen. Je impact en het plezier dat je hieraan beleeft, is echter nog groter wanneer je een verschil kan maken.”
Na de verschillende toespraken werden alle graduates om de beurt naar voren geroepen om, onder luid applaus van vrienden, familie en BSN-personeel, hun bul in ontvangst te nemen.

BSN Alumnus Jeroen Bholai MBA (in het midden)Een bijzondere tijd
Onder hen ook Jeroen Bholai uit Gorinchem. Voor hem was Graduation Day toch wel hét hoogtepunt van zijn studie. “Het betekent persoonlijk veel voor mij,” vertelde hij, daar aan toevoegend dat het doen van een MBA-studie sowieso een erg bijzondere tijd was. Als het gaat om hoogtepunten, dan steekt de studiereis naar China er met kop en schouders bovenuit. “Dat had ik echt niet willen missen.”

De Zuid-Afrikaanse Hluphekile Emily Makhaza denkt er precies zo over. Ze is blij dat ze indertijd met BSN in zee ging. “Ik koos voor BSN omdat ik meer wilde alleen maar een diploma. Ik was op zoek naar een organisatie die mij kon helpen met het verbeteren van mijn problem solving-vaardigheden.”

Eén groot avontuur
Rani Sitaram, ook uit Zuid-Afrika, kijkt er net zo tegenaan. Ze studeerde de afgelopen drie jaar voor haar International Action Learning MBA. Studeren bij BSN was één groot avontuur, vertelde ze. “Er is zonder meer aan mijn verwachtingen voldaan, en soms zijn deze verwachtingen zelfs overtroffen. De netwerkmogelijkheden waren van onschatbare waarde, en datzelfde geldt voor de steun die heb gekregen van docenten, allen experts in hun vakgebied.”

Strategisch en marketing management docent Paul Turken zei erg onder de indruk te zijn van de kwaliteit van de ‘Class of 2017’. Twee individuen staken er in zijn optiek met kop en schouders bovenuit: Cum Laude-graduates Pieter van Nieuwaal en Maureen Wijsman-de Hond. Voor hun dissertaties kregen ze van hem respectievelijk een 8,5 en een 9.

BSN Alumna Maureen Wijsman-de Hond MBAHoogste cijfers ooit
Het was voor het eerst in zijn loopbaan dat hij zulke hoge cijfers uitdeelde. “Hiervóór heb ik nooit een cijfer hoger dan 8,3 gegeven,” vertelde Turken. “Het waren twee werkstukken waarvan ikzelf ook veel heb geleerd. In dit geval waren ook de uitkomsten van beide onderzoeken bijzonder. Dat stelde me in staat om veel op te steken over hun vakgebieden.”
Maureen werd voor haar prestaties extra in het zonnetje gezet: behalve dat ze Cum laude afstudeerde, behaalde ze een gemiddelde van 88/100 voor al haar opdrachten. Dit leverde haar de titel ‘beste student van Class 2017’ op. “We zijn enorm trots op Maureen en ik wens haar namens BSN dan ook een fantastische toekomst toe,” zegt Van Der Ham. “Gezien haar prestaties, zal dat wel loslopen!”

Anja van Weerlee MBA, Dirk Goijert MBA, Rutger IJntema MBA en Jos Martens MBAGouden BSN-studenten
Naast Maureen Wijsman-de Hond werden vier alumni, allen uit Nederland, in de schijnwerpers gezet. Zo ontvingen Anja van Weerlee, Dirk Goijert, en Jos Martens elk hun Q Gold-certificaat voor hun uitzonderlijke prestaties, en nam Rutger IJntema een Q Plus-certificaat mee naar huis.

 

Drankjes, bitterballen en een diner dansant
Na de officiële ceremonie, was het eindelijk tijd voor een welverdiend drankje en een overheerlijke oer-Hollandse bitterbal, met als feestelijke klapper op de vuurpijl een weergaloos diner dansant in het Kurhaus.
“Graduation Day was het hoogtepunt van mijn tijd bij BSN”, zei Luba Protsiva. “Het kunnen vieren van mijn diploma en graduation met familie en vrienden heeft dit aanzienlijk versterkt!”

Graduation Day in foto’s: hier heb je ze allemaal!

Meer informatie?
Voor meer informatie over onze MBA-opleidingen neem contact op met Sandra Blankenstein via sblankenstein@bsn.eu / 0344-579046 of Merel van der Ham via merel@bsn.eu / 0344-579044.

BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of Twitter en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt. Stuur hiervoor een email naar info@bsn.eu o.v.v. ‘aanmelden nieuwsbrief‘.
Share This