Selecteer een pagina

Annemiek Beijer is Project- programmamanager Rijkskantoren bij SSC-ICT. Hier managet Annemiek een afdeling project- en programmamanagers die de ICT voorzieningen in de Ministeries en andere aanpalende kantoren van de ministeries inricht. In 2006 heeft zij haar MBA-titel gehaald bij Business School Nederland. En sinds 2012 is Annemiek ook betrokken bij BSN als Action Learning Coach.

BSN Alumna Annemiek Beijer MBAWaarom ben je Action Learning Coach geworden?
Omdat ik zelf een goede tijd heb gehad bij Business School Nederland. Het heeft mij veel gebracht en dat wil ik ook graag weer overbrengen op anderen. Ik ben Action Learning Coach sinds 2012 en ik ben nu coach van een nieuwe groep jonge managers. Het is belangrijk dat ze zelf willen leren en dat ze leren om te reflecteren. Het is vaak wat moeilijker voor hen om zich kwetsbaar op te stellen, want ze zitten vaak in de eerste stap van hun carrière dat ze ook echt iets mogen. Maar het is wel erg belangrijk om je jezelf af te vragen, waarom wil ik dit? Je kwetsbaar op durven te stellen betekent dat je ook weer bij jezelf uitkomt en zo kun je groeien.
Pas je Action Learning ook toe in je dagelijkse werkzaamheden?
Ja het is een way of living. Het zit in je systeem dus ik gebruik Action Learning altijd en overal.

Welke problemen zijn het meest geschikt voor Action Learning?
Het probleem is meestal niet het probleem zelf, maar het feit dat er geen draagvlak is en men het bestuur niet meekrijgt. Dit ligt vaak aan henzelf. Hoe goed weet jij jouw plannen te verkopen. Je moet hiervoor goed kunnen presenteren, iets kunnen overbrengen, overtuigen en debatteren.

Wanneer is een Action Learning sessie voor jou geslaagd?
Wanneer iedereen inhoudelijk goed is voorbereid, en goed wordt bevraagd en ze zo tot inzicht komen. En elkaar vervolgens uitdagen, dus niet alleen maar mooie vragen stellen en inzicht krijgen, maar ook doelen stellen en echt iets met dat inzicht gaan doen. Zodat er ook resultaat komt. Hiervoor moet je uit je comfortzone stappen, uit je gewoonte. Iets afleren is vaak moeilijker dan iets aanleren. Je moet het niet alleen weten, maar je moet het ook kunnen in de praktijk.

Wat doe je precies als Action Learning Coach? En wat probeer jij jouw subset mee te geven?
Voornamelijk randvoorwaarden neerzetten. Een veilige omgeving creëren zodat mensen zich kwetsbaar op kunnen stellen. Blijf jezelf, authenticiteit is belangrijk. Blijf zelf goed nadenken, als je je ergens niet goed bij voelt niet doen. En daarbij is het dan van groot belang dat je dit standpunt goed onderbouwt.

Wat haal jijzelf uit het zijn van een Action Learning Coach?
Het houdt mij scherp en alert in mijn dagelijkse werkvlak. Ik pas het toe in mijn manier van leidinggeven. Action Learning hoort bij mij en mijn stijl. Het is eigenlijk een automatisme. Nieuwe afdelingen zet ik ook op via de Action Learning manier.

Bekijk het LinkedIn-profiel van Annemiek Beijer

Meer informatie?
Voor meer informatie over onze MBA-opleidingen neem contact op met Anita Moolhuizen of Linda Hoksbergen via 0344-579050 of mail naar info@bsn.eu.

BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of Twitter en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt. Stuur hiervoor een email naar info@bsn.eu o.v.v. ‘aanmelden nieuwsbrief‘.

Share This