Selecteer een pagina

De Action Learning Highlights Podcast van Business School Nederland

Docenten delen kennis en verdieping in verschillende management vakgebieden

Bij Business School Nederland geloven wij in samen leren en ontwikkelen. Door de kennis van verschillende management vakgebieden en perspectieven die je met diverse managers en professionals deelt, leer je in onze MBA-opleiding anders naar de wereld te kijken.

Verdieping in management vakgebieden

Met behulp van de Action Learning methode stel je elkaar open vragen, luister je reflecterend, daag je elkaar uit en stap je uit jouw comfortzone. Ook onze docenten dragen hieraan bij. Zij zorgen met hun vele jaren praktijkervaring voor een kritische blik op nú en de toekomst. Zij dagen zichzelf en jou uit vragen te blijven stellen. Met als eindresultaat dat je naar buiten loopt met nieuwe inzichten en innovatieve, haalbare en impactvolle strategische oplossingen.

Op deze pagina delen ze graag hun kennis over en visie op de verschillende management vakgebieden met jou.

De Action Learning Highlights Podcast

Pieter de VriesDe Action Learning Highlights Podcast is een podcast serie van Business School Nederland. Hierin gaat Pieter de Vries, docent Strategisch en Marketing Management, met verschillende MBA-docenten van onze business school in gesprek over hun management vakgebied, de laatste trends en de Action Learning methodiek.

Naast de podcast serie vind je hier verdiepende artikelen en blogs over hun management vakgebieden. Deze bestaan uit de volgende categorieën: Duurzaamheid & Ethiek, Finance, Human Resource, Informatie & Technologie, Internationaal, Operations en Strategie en Marketing.

Strategie en Marketing

Pieter de Vries in gesprek met Paul Turken
Paul Turken is al 33 jaar docent voor de management vakgebieden Strategie en Marketing bij Business School Nederland. Wat houdt Paul als docent na 33 jaar fris? Wat zijn volgens hem de laatste inzichten op het management vakgebied van Marketing en Strategie?  ‘Eenvoud’ is hierin key. Hij neemt een kort zijspoor over merk en reputatieschade waarin hij de case van Sywert van der Lienden met de mondkapjesdeal onder de loep neemt. En hij vertelt wat hem plezier geeft in het lesgeven en hoe hij kijkt naar de ontwikkelingen rondom Action Learning.

Pieter de Vries in gesprek met Toni Sfirtsis
Toni Sfirtsis is vanaf 2009 actief voor Business School Nederland als docent Strategisch en Marketing Management. Daarnaast is hij Professor of Strategy an Innovation bij Tias. Wie is de mens achter Toni? Wat is zijn visie op innovatie en strategie? Wie vindt hij de échte vernieuwer? Mooie vragen die Toni stelt en waar je als manager eens bij stil kunt staan: “Waarom is een organisatie nú relevant voor stakeholders en waarom is deze organisatie over 5 jaar nog steeds relevant? Hoe blijf ik aangehaakt op de buitenwereld?” Welke bedrijven lopen volgens hem voorop en welke sukkelen erachteraan? En moet ‘strategizing’ geen werkwoord zijn? Toni vertelt waarom hij zo fan van Action Learning is en waarom de studenten bij BSN ‘denkende doeners’ zijn.

Duurzaamheid & Ethiek

Jan de LeeuwDe blog van Jan de Leeuw over ethisch leiderschap 
Jan de Leeuw is vanaf 2018 docent Bedrijfsethiek en MVO bij Business School Nederland. In zijn blog neemt hij je mee in ethisch leiderschap, een hot item in het bedrijfsleven. Hij geeft meerdere voorbeelden van ethische kwesties en vertelt over het belang om ethiek te managen.

 
 

Nieuwsgierig naar de MBA-opleidingen en de MBA ervaren?

Dit management vakgebied waar onze docent over vertelt is één onderdeel van onze MBA-opleidingen. Ben je nieuwsgierig naar de gehele inhoud van onze MBA-opleidingen? Download dan onze brochures. Wil je het ook ervaren of deze bij jouw ambitie en wensen aansluiten? Meld je dan aan voor onze MBA Belevingssessies (proefles) Action Learning en Strategie & Marketing. Tijdens deze bijeenkomsten ervaar je wat onze Action Learning leermethode en manier van lesgeven in de praktijk betekent voor jou en jouw organisatie.

Share This