Selecteer een pagina

Direct Resultaat (ROI)

Wat is de ROI?

Als je een MBA of andere managementopleiding volgt is het rendement belangrijk. Waarom? Omdat je zelf, en ook vaak je organisatie, veel tijd en geld investeert in een opleiding, en investeren zonder rendement een slechte investering is.

Waarom is het belangrijk?

Uit onderzoek is gebleken dat gemiddeld één op de zeven deelnemers aan een bedrijfsopleiding het geleerde daadwerkelijk gaat toepassen. Dat is maar zo’n 15%. En het effect/rendement van het toepassen is vaak ook nog laag.*

ROI bij Business School Nederland

Bij Business School Nederland past iedere deelnemer aan de MBA, de Mini MBA of een masterclass het geleerde direct toe in de praktijk. Geen 15%, maar 100% van de deelnemers past het geleerde toe door de Action Learning methode. Dit maakt ons anders dan elke andere managementopleider van Nederland. En het effect/rendement van het toepassen is ook nog eens hoog tot zeer hoog.

Voor organisaties

Onze MBA afgestudeerden claimen zelf dat de studiekosten door de organisatie gemakkelijk zijn terugverdiend. Een aantal van hen spreekt zelfs over rendementen van tienduizenden tot miljoenen of nog meer. Super voor de werkgever en ook voor de deelnemer die met zijn studie persoonlijke groei doormaakt en tevens bijdraagt aan het rendement van zijn organisatie. Een echte win-win situatie.

Voor individuen

MBA-alumni verdienen meer, krijgen betere functies en zijn van mening dat een MBA waardevol is geweest voor hun professionele succes. We zitten in de top 3 van business schools in Nederland als het gaat om betere functies door de opleiding en een toename van het bruto maandsalaris voor en na de opleiding.

*Blume e.a., 2010; Burke & Hutchins, 2007; Grossman & Salas, 2011

"An investment in knowledge always pays the best interest."

- Benjamin Franklin

Share This