Selecteer een pagina

Financiering

Waar haal ik het geld vandaan? Wat houdt je nog tegen, start dit jaar nog!

 

Je wilt een MBA-opleiding volgen, maar hebt geen recht meer op de reguliere studiefinanciering? Waar haal je het geld dan vandaan? Speciaal voor jou is het Levenlanglerenkrediet in het leven geroepen. Ook zijn je studiekosten tot en met 2021 nog aftrekbaar bij de belastingdienst. Wat houdt je nog tegen, start dit jaar nog!

 

Levenlanglerenkrediet

Vanaf het studiejaar 2017-2018 kan iedereen die een deeltijd opleiding gaat volgen op hbo of universiteit tot 56 jaar tegen gunstige voorwaarden geld lenen bij de overheid voor de studiekosten. Deze aantrekkelijke studiefinanciering voor volwassenen heet het Levenlanglerenkrediet en geldt uitsluitend bij Business School Nederland (BSN) voor de Action Learning en Executive MBA-opleidingen.

Hoeveel mag ik lenen?

Je kunt per (studie)jaar het bedrag lenen dat je aan lesgeld moet betalen. Daar geldt wel een maximum voor. Voor een volledig MBA-programma kun je een maximum van EUR 10.715,- per jaar lenen. Een aantal kosten is uitgesloten voor de lening, zoals de studiereis naar China.

Hoelang mag ik lenen en wanneer krijg ik het bedrag uitbetaald?

Je krijgt een Levenlanglerenkrediet voor de duur van je opleiding, in het geval van BSN is dit 24 maanden. Het bedrag (1/12 deel van het collegegeld of lesgeld dat je moet betalen) wordt aan het eind van elke maand uitbetaald.

Wanneer moet ik terugbetalen?

Na afronding van je opleiding start de aflossing van je lening in het daaropvolgende jaar. Je hebt dan maximaal 15 jaar de tijd om het Levenlanglerenkrediet terug te betalen, inclusief rente. In 2021 is de rente 0 procent. Houd het rentepercentage in de gaten via DUO.
Hoeveel je per maand moet aflossen, hangt af van je inkomen.

Hoe vraag ik het krediet aan?

Als je bent ingeschreven als student bij BSN kun je het Levenlanglerenkrediet aanvragen via Mijn DUO.

Wij als onderwijsinstelling dienen je aanvraagformulier mede te ondertekenen. Stuur het formulier naar ons toe en we regelen dit voor je. Wanneer het krediet aan je is verstrekt, mag je de studiekosten in maximaal 24 maanden via een gunstige betalingsregeling aan BSN betalen. Dit is een uitzondering die we voor jou maken. Normaal gesproken is er een betalingsregeling van maximaal 4 termijnen voor een MBA-opleiding. Ga voor de voorwaarden naar www.duo.nl.

Scholingsaftrek in 2021 nog gehandhaafd!

De fiscale scholingsaftrek gaat verdwijnen, maar blijft in 2021 nog van kracht. Het kabinet gaat vanaf 1 januari 2022 het STAP-budget invoeren, waarbij werkenden en niet-werkenden een persoonlijk ontwikkelbudget krijgen van maximaal EUR 1.000,- per jaar. Informatie over deze subsidieregeling kun je lezen op de site STAP-budget.

Lerarenbeurs

Werk je op een school, heb je een onderwijsbevoegdheid en wil jij je verder ontwikkelen? Wellicht geeft de lerarenbeurs je de mogelijkheid een stap verder te zetten in je carrière. Met deze beurs krijg je tot maximaal EUR 7.000,- overheidssubsidie per jaar op je erkende Masteropleiding. De MBA van onze business school levert 65 studiepunten op, waardoor je een lerarenbeurs kunt aanvragen van 3 jaar. Gunstig als je bij ons de MBA start van 28 maanden. Kijk voor meer informatie en het aanvragen van de lerarenbeurs op de website van DUO.


 

CASUS Scholingsaftrek vs. Levenlanglerenkrediet

Ik ben de heer B.S.N van Buren. Ik ga studeren in september 2021 bij BSN en schrijf me in voor de Executive MBA. In de inkomstenbelasting zit ik in de hoogste schijf en betaal ik 49,5% belasting (maar krijg dan ook 49,5% studiekosten retour via de scholingsaftrek) tot 1 januari 2022! Daarna vervalt deze scholingsaftrek. Dus schrijf ik me nú in voor de MBA-opleiding bij BSN. Met de maximale scholingsaftrek mag ik per jaar EUR 15.000,- aftrekken. Ik let goed op: de drempel voor de scholingsaftrek bedraagt per jaar EUR 250,-. Aan BSN betaal ik in 2021 bijv. EUR 16.000,- aan studiekosten. Er komen in dit geval EUR 14.750,- (maximum na de drempel van EUR 250,-) aan studiekosten voor aftrek in aanmerking in mijn aangifte inkomstenbelasting. Bij een tarief van 49,5% krijg ik EUR 7.301,25 terug via de belastingdienst. Via een voorlopige teruggaaf kan ik dit versneld terugkrijgen. Verder vraag ik voor mijn MBA het Levenlanglerenkrediet aan waarbij ik tot maximaal EUR 10.715,- per jaar mag lenen. Het bij DUO geleende geld moet ik terugbetalen na afloop van de studie. De hoogte van de maandelijkse aflossing van de schuld hangt af van het inkomen op dat moment.

Meer informatie?

Voor meer informatie over onze MBA-opleidingen en betalingsregelingen en/of hulp bij je DUO aanvraag neem contact op met Linda Hoksbergen of Anita Moolhuizen via 0344-579050 of mail naar studieadvies@bsn.eu

Share This