Selecteer een pagina

“De keuzes die ik maakte, waren gebaseerd op werkervaring en gevoel.” Zo kwam Annemieke Krikke bij Business School Nederland (BSN) binnen, voordat zij besloot te starten met onze Leergang Management en Leiderschap. Dit is de eerste fase van onze MBA-opleidingen. Al ruim 12 jaar is Annemieke manager, waarvan zij nu al 3 jaar Clustermanager is bij Amerpoort. Wat voor managementopleiding zocht zij, wat waren haar beweegredenen om bij ons te starten, en hoe ervaart ze het tot nu toe?

Annemieke Krikke MBA-student
Met welke vragen liep jij als professional rond en waren de aanleiding om op zoek te gaan naar een managementopleiding, dan wel een MBA-opleiding?
“Ik heb als fysiotherapeut en gezondheidswetenschapper nooit het doel gehad manager te worden, dit liep zo. Ik vervul mijn rol nog steeds met veel plezier, maar de laatste jaren ontstond steeds meer de behoefte aan theoretische onderbouwing. De keuzes die ik maakte, waren gebaseerd op werkervaring en gevoel. Door hier een bedrijfskundig theoretisch fundament aan toe te voegen, sta ik sterker in mijn schoenen en heb ik meer inzicht in de processen die om mij heen spelen. Met dit inzicht hoop ik een nog effectievere leider te zijn.”

Waarom koos je voor BSN en de Leergang Management en Leiderschap, de eerste fase van onze MBA-opleiding?
“In mijn zoektocht naar een goede MBA-opleiding viel mijn oog op Business School Nederland. Deze stond in de top 5 op een vergelijkingssite. Omdat ik zelf vrij praktisch ben ingesteld en het beste leer door te doen, sprak de praktijkgerichte en direct toepasbare opleiding van BSN mij erg aan, waarbij de leermethode Action Learning de leidraad is. Ik heb de diverse accreditaties vergeleken met andere instituten en constateerde dat deze gelijkwaardig waren. BSN biedt mij dus een hoogwaardig diploma op een manier die aansluit bij mijn manier van leren. Een perfecte match! Omdat ik eerst wilde ervaren hoe een opleiding te combineren is met mijn werk en gezin, heb ik mij in eerste instantie ingeschreven voor de eerste fase van de MBA; de Leergang Management en Leiderschap.”

Waar kan de Leergang Management en Leiderschap jou bij helpen in je werk?
“De leergang Management en Leiderschap geeft mij veel inzicht in mijn persoonlijke eigenschappen en die van anderen. Hierdoor leer ik op een adequate wijze te reageren op collega’s en medewerkers. Maar belangrijker nog, hierdoor zie ik ook wat effectieve teamsamenstellingen zijn en hoe ik anderen kan meekrijgen in een proces. Er is daarnaast veel aandacht voor effectief leiderschap, gesprekstechnieken, presenteren, organisatiestructuren en culturen. Eigenlijk zijn alle kennis en vaardigheden voor mij direct toepasbaar in mijn werk, waardoor hetgeen dat ik leer veel beter beklijft.”

Wat zijn de belangrijkste inzichten die je al hebt meegekregen?
“Waar ik onder andere veel aan heb, is de kennis over de diverse lagen van gespreksvoering. De gevoelslaag, proceslaag en theoretische laag. Door deze lagen te herkennen kan je er bewust mee spelen om een gesprek te sturen of uit een impasse te halen. Meer theoretisch zijn de inzichten van Mintzberg met betrekking tot organisatiestructuren. Deze theorie geeft aan wat de meest voorkomende organisatiestructuren zijn, welke bouwstenen (bijv. de wijze van aansturing) je hiervoor hebt en wat hierop van invloed is. Dit geeft mij een duidelijker beeld en mening over de structuur van bedrijven en geeft mij handvatten hoe deze te beïnvloeden.”

In hoeverre ben je geïnspireerd door je medestudenten?
“Mijn medestudenten komen uit verschillende branches. Dat geeft veel verschillende invalshoeken, mooie inzichten en discussies tijdens de bijeenkomsten. Door de intensiteit waarmee je samen bent, ontstaat er ook al snel een mooie band.”

Je gaat na de Leergang Management en Leiderschap graag door met de gehele Executive Action Learning MBA. Wat is voor jou doorslaggevend geweest?
“Tijdens deze eerste fase van de MBA-opleiding bemerkte ik al snel dat ik hier als mens en professional enorm van groei. Ik denk dat deze opleiding cruciaal is voor het vervolg van mijn carrière en wellicht een promotie. Dat maakte al zeer snel dat ik dacht: ik moet dit doen om er een leven lang plezier en profijt van te hebben. Hoewel ik in eerste instantie bang was voor de studiebelasting merk ik dat, wanneer je de stof interessant vindt, het geen straf is in het weekend of avond de boeken in te duiken. Ik doe dit met veel plezier!”

Nieuwsgierig of deze impactvolle opleiding ook bij jou past?

Nieuwsgierig?

Bekijk de Leergang Management en Leiderschap

Start 15 september 2022

BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of LinkedIn en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.
Share This