Selecteer een pagina

Wendy Muller: ‘Een MBA helpt vrouwen meer vertrouwen in hun eigen kwaliteiten te krijgen, waardoor ze zich makkelijker en eerder op een toppositie, en in een omgeving met meer mannen, kunnen bewegen’

BSN MBA-studente Wendy MullerWendy Muller (39) uit Zoetermeer startte onlangs met de Executive MBA  bij Business School Nederland. Ze is getrouwd, moeder van twee dochters van 13 en 17 jaar en werkt als manager bij de Rabobank. Binnen de Executive MBA neemt ze een bijzondere plek in: ze is namelijk de enige vrouw in haar groep. Wat zegt dat over haar, over het vrouwelijke aandeel in het bedrijfsleven en (hoe) zou een en ander volgens haar kunnen veranderen – of juist niet?

“Er is in de afgelopen jaar veel gebeurd in het bankwezen, zeker ook binnen de Rabobank. Dat maakt het een zeer dynamische en boeiende omgeving om in te werken.” Direct na haar studie Bedrijfskunde ging ze als Controller aan het werk bij een lokale Rabobank. “Hoewel ik nooit verwacht had in het bankwezen te gaan werken, heb ik het vanaf mijn eerste functie erg naar mijn zin gehad. In de jaren daarna heb ik bij verschillende lokale Rabobanken gewerkt. Vanuit de rol van Controller ben ik doorgegroeid naar Business Controller en op dit moment mag ik als Manager Control leiding geven aan de Finance & Control afdeling bij een van de grootste lokale Rabobanken, Rabobank Regio Den Haag.”

1. Wat was je belangrijkste drijfveer om de Executive MBA te doen?
“Na mijn studie Bedrijfskunde heb ik nog twee post-HBO opleidingen gedaan gericht op het controllersvak. Nu ik enkele jaren een leidinggevende rol heb, weet ik dat ik niet langer een inhoudsspecialist en consultant wil zijn, maar me breder wil ontwikkelen als general manager. Na jarenlang adviseur van de directie te zijn geweest, ervaar ik in mijn huidige functie hoe het is om zelf de verantwoordelijkheid te hebben en te nemen, en dat smaakt naar meer. Door mijn vooropleidingen had ik al een brede basis en ik zocht een vervolgopleiding die daarop aansloot. Daarnaast zocht ik een opleiding waar ik in de praktijk ook direct mee aan de slag kan en waarbij ik mijn opgedane ervaring kan inzetten.”

2. Wat verwachtte je van de groep en de mensen die je in je subset zou treffen?
“Ik had vooraf niet echt een verwachting van de groep maar hoopte vooral dat het mensen zouden zijn die net als ik graag willen leren en openstaan voor nieuwe inzichten. En omdat het de ‘Executive MBA’ is, was ik een beetje bang dat het een groep met vooral oudere mannen zou zijn. Voor de mensen in de mijn subset hoopte ik vooral dat we snel een vertrouwensband konden opbouwen, voor een samenwerking is dat het allerbelangrijkste.”

3. Je bent de enige vrouw in je groep.
“Klopt. En dat bevalt me tot nu toe prima! Tijdens mijn studie heb ik al ervaren hoe het is om met vooral mannen te werken en dat is me goed bevallen. Ook binnen de bank werken nog altijd meer mannen dan vrouwen in leidinggevende posities, dus ook daar ben ik het gewend. De meeste heren in de groep zijn rond mijn leeftijd of iets ouder, dus mijn vrees om tussen allemaal oudere mannen te zitten is gelukkig niet uitgekomen. We vormen een leuke groep: iedereen wil graag leren en zit er met drive en ambitie in. Als enige vrouw breng ik wat extra diversiteit in de groep, maar verder voel ik me gewoon ‘one of the guys’.”

4. Wat is volgens jou een kenmerkend verschil tussen mannen en vrouwen in een leidinggevende rol?
“Voor mij is een verschil dat de meeste vrouwen iets sensitiever zijn voor onderstromen en emoties van anderen, en daar eerder op inspelen of dit iets beter met de ratio kunnen verbinden. Er zijn gelukkig ook mannen die dit goed kunnen, maar die kom ik minder vaak tegen. En daarnaast geldt het ook weer niet voor alle vrouwen want ik heb ook met dames gewerkt die die eigenschap veel minder hadden, of in elk geval niet zichtbaar inzetten.”

5. Hoe omschrijf je jezelf als leidinggevende, en wat vind je daarbij typisch ‘vrouwelijke’ kenmerken – of juist niet?
“Ik zie mezelf als een iemand die samenwerkt met anderen vanuit de verbinding. Voor mij staat de mens centraal, omdat ik ervan overtuigd bent dat je samen de beste resultaten bereikt als de mensen om je heen het beste uit zichzelf halen en groeien. Ik houd graag het overzicht en probeer vanuit rust de grote lijnen of het bovenliggende doel voor ogen te houden. Ik steun daarbij op mijn ervaring en vakkennis, maar ben daarnaast steeds op zoek naar nieuwe inzichten van anderen en creativiteit. Ik geloof sterk in de filosofie van Servant Leadership omdat dit heel erg past bij mijn eigen normen en waarden, en bij hoe ik in het leven sta. Authenticiteit, bescheidenheid en empowerment van anderen staan hierin voor mij centraal. Dit is niet typisch vrouwelijk vind ik, dit zijn kenmerken die bij mij passen maar die ook prima bij een man passen.”

6. ‘Er zijn nog altijd te weinig vrouwen aan de top – eind 2015 zou 30 procent van het bestuur en de raad van commissarissen van bedrijven moeten bestaan uit vrouwen, maar dat lukt maar zelden’. Vind je dat een topmanager geselecteerd moet worden op kwaliteit, sekse, geen van beiden of allebei?
“Een topmanager zou primair geselecteerd zou moeten worden op kwaliteiten. Die kwaliteiten bestaan deels uit kennis en ervaring, maar voor een heel belangrijk deel ook uit karaktereigenschappen en vaardigheden. Voor mij is belangrijk hoe iemand in een team past en op welke wijze iemand de diversiteit in een team vergroot. Dat is voor mij belangrijker dan sekse; een streefcijfer zegt mij persoonlijk niet zoveel. Ik denk wel dat de focus op diversiteit in de top meer mogelijkheden voor vrouwen creëert en het iets makkelijker maakt voor ambitieuze vrouwen, waardoor ze eerder de stap zullen zetten naar een toppositie en over eventuele bescheidenheid en onzekerheid heen kunnen stappen.”

7. Hoe hoop je door de MBA als leidinggevende te veranderen?
“Ik hoop door de MBA in elk geval een bredere theoretische basis te krijgen waardoor ik ook een bredere en strategische blik ontwikkel. Door Action Learning tijdens de opleiding te leren en toe te passen verwacht ik dat ik zelf meer vaardigheid ontwikkel in het (duurzaam) oplossen van problemen en dat ik dit ook in mijn eigen organisatie kan toepassen en stimuleren. Ik hoop dat ik de inspiratie die de MBA me geeft kan doorgeven binnen mijn organisatie.”

8. Voel je je ‘anders’ als minderheid in de groep?
“Nee, ik voel me echt onderdeel van de groep. Al na de eerste twee bijeenkomsten is er een vertrouwensband aan het groeien, zeker binnen de subset. Natuurlijk moeten we elkaar nog beter leren kennen, maar de start is goed! Ik heb zeker niet het idee dat ik harder moet schreeuwen om gehoord te worden, integendeel: ik merk juist extra interesse bij de mannen hoe ik als vrouw tegen een onderwerp aankijk.”

9. Zou je andere vrouwen ook aanraden een MBA te doen? Zo ja, waarom?
“Absoluut! Een MBA is een opleiding die je een brede kennis van diverse aandachtsgebieden geeft en daarnaast helpt je leiderschapsvaardigheden verder te ontwikkelen. En ik denk dat dat vrouwen zal helpen nog meer vertrouwen in hun eigen kwaliteiten te krijgen, waardoor ze zich makkelijker en eerder op een toppositie, en in een omgeving met meer mannen, kunnen bewegen.”


Lees ook ons interview met MBA-studente Jorien Waanders: zij won een beurs waarmee ze op kosten van BSN een Action Learning MBA mocht doen.

Meer informatie?
Voor meer informatie over onze MBA-programma’s neem contact op met Dory Cammelbeeck of Sandra Blankenstein via 0344-579052/46 of mail naar info@bsn.eu.

BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of Twitter en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt. Stuur hiervoor een email naar info@bsn.eu o.v.v. ‘aanmelden nieuwsbrief‘.

Share This