Selecteer een pagina

Wat kunnen mensen doen om elkaar te helpen? Wat hebben mensen nodig om te overleven? BSN-alumni ondervonden het aan den lijve.

BSN Alumni Falck event 2016Het gebeurt niet elke dag dat je een vrije val van maar liefst 12 meter maakt. Toch was dit precies wat 12 BSN-alumni op 14 december 2016 deden, op uitnodiging van BSN alumnus Robbert van der Veen. En niet alleen een vrije val – Free Fall Liveboat – maar ook een Helicopter Underwater Escape Training en een ‘stormoefening bij overleven op zee’ passeerden de revue.

De training werd gegeven door de echte helden van de Falck Fire Academy, zij die ook tijdens echte crisissituaties ingezet worden. Het maakte voor een spectaculaire én spannende ervaring. Dat vond ook alumna Carla Derijck. “Het was ge-wel-dig! Een prachtige ervaring die ik niet had willen missen,“ aldus Carla na afloop. Mede-alumnus Egon Beaart kijkt nu al uit naar het vervolg, want volgens hem was de dag “zeker voor herhaling vatbaar!”

Frank Campman, vanuit BSN verantwoordelijk voor het alumninetwerk, kijkt eveneens terug op een zeer geslaagde, maar zeker ook bijzonder leerzame dag. “Het is indrukwekkend om te zien op welke manier Falck bijdraagt aan de veiligheid, evenals de passie waarmee zij branden bestrijden en mensenlevens redden bij ongelukken op zee, op platforms en in industriële omgevingen. Daarnaast was het ook buitengewoon leerzaam om inzicht te krijgen in wat veiligheid precies inhoudt; wat je in die context wél, en wat je niet moet doen. Wat kunnen mensen doen om elkaar te helpen, wat hebben mensen nodig om te overleven? Interessante vragen waar de alumni deze dag letterlijk en figuurlijk inzicht in kregen,” aldus Frank. Over dit alles werd tijdens een hapje en een drankje uitvoerig nagepraat – tevens een mooie gelegengheid voor de aanwezige alumni om bij te praten en elkaar te leren kennen.

Goed om te weten: BSN biedt in samenwerking met de Falck Fire Academy een Masterclass ‘Operational Management voor Site Managers’ aan.

Bekijk meer foto’s van dit spectaculaire event op onze Facebookpagina.

Wil je meer korte filmpjes zien? Kijk dan op ons YouTube-kanaal.


Video door BSN-alumnus Egon Beaart.


BSN Alumni Netwerk | Nederland
Kijk voor het actuele BSN Alumni-programma op de volgende LinkedIn-pagina: BSN Alumni Netwerk | Nederland
Ben je nog niet aangemeld en/of mis je alumni? Meld je dan aan en nodig andere alumni uit om zich ook aan te melden.


BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of Twitter en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt. Stuur hiervoor een email naar info@bsn.eu o.v.v. ‘aanmelden nieuwsbrief‘.

Share This