Selecteer een pagina

Van een dikke onvoldoende naar een 8,5 voor haar dissertation. En dan ook nog ‘with distinction’ afstuderen: als je denkt dat dit het begin van een mop is, heb je het mis. Het is het afstudeertraject, ook wel de emotionele rollercoaster, van BSN-alumna AnneMarie Pieterse.

BSN Alumna AnneMarie Pieterse MBAAnneMarie Pieterse (34) begon in mei 2012 met de Young Professional MBA. Ze was net begonnen met een nieuwe baan en doorliep enthousiast en met verve het eerste deel van het programma. In juli 2014 startte ze met de grand finale: de dissertation. Die ze keurig in maart 2015 inleverde, in de veronderstelling dat ze officieel kon afzwaaien met de felbegeerde MBA-titel op zak. Niets was minder waar. Een maand later had ze geen MBA-titel achter haar naam, maar wel een dikke onvoldoende achter haar dissertation staan.

Wat een drama. En toen?
“Zes van de acht eindkwalificaties waren onvoldoende. Ik kon me er compleet niet in vinden. Ik was daarnaast ook heel boos – mijn internal had immers gezegd dat ik het kon inleveren; hoe kon de external het dan compleet de grond inboren? Ik maakte echt een soort rouwproces door: eerst dacht ik ‘dit kan mij niet overkomen’, toen was ik boos op alles en iedereen, om vervolgens vooral verdrietig te zijn. Na twee weken zette ik de knop om, besloot ik mijn emoties aan de kant te zetten en er nog eens naar te kijken.”

En wat zag je?
“Ja, toen zag ik wel dat de external in veel van zijn kritiek gelijk had. Maar tegelijkertijd had ik, na driekwart jaar met het onderzoek bezig geweest te zijn, niet de energie om helemaal opnieuw te beginnen. En toch was dat wat ik deed.”

AnneMarie paste de probleemstelling en de deelvragen aan. Ze vroeg iemand anders binnen het bedrijf om haar opdrachtgever te zijn, en breidde het veldonderzoek en literatuuronderzoek drastisch uit. “Mijn literatuuronderzoek herkende je niet meer terug,” glimlacht ze. “Ook keek ik veel kritischer naar dingen die ik opgeschreven had: staat het er duidelijk, klopt het ook echt, wekt het niet de schijn van subjectiviteit?”

Want subjectiviteit, of beter: het mogelijke gebrek aan objectiviteit, was één van de belangrijkste valkuilen. De keuze het onderzoek uit te voeren binnen het start-up bedrijf van haar man had daar veel mee te maken. “Als mensen weten dat het om het bedrijf van je man gaat, heb je bij voorbaat al te maken met aannames en vooroordelen. Toch wilde ik het juist bij zijn bedrijf doen, en niet voor mijn eigen werkgever. Vooral omdat ik wist dat mijn onderzoek voor zijn bedrijf een echte, concrete meerwaarde kon betekenen, meer dan voor de grote multinational waar ik voor werkte waar het risico – eerlijk is eerlijk – bestond dat het ergens op een stapel in een kast zou belanden. Ik had de MBA zelf betaald, en wat is er mooier dan de energie en kennis die de opleiding mij gaf te kunnen stoppen in het bedrijf waar je je zo nauw bij betrokken voelt, en je vanaf daar samen verder kunt ontwikkelen? Dus nee, het was niet de makkelijkste weg, maar wel een beslissing waar ik nog altijd achter sta,” aldus AnneMarie.

En toen leverde je je dissertation voor de tweede keer in.
“Inderdaad. We spreken eind december vorig jaar, dus een half jaar later. En toen kreeg ik… een 8,5! Het hoogste van m’n klas tot nu toe, onvoorstelbaar. En omdat door dat cijfer ook nog eens mijn gemiddelde hoger dan een 8 uitkwam, studeerde ik with distinction af. Van een dikke onvoldoende naar een 8,5 en with distinction afstuderen…. dat geloof je toch niet! Het was voor mij de ultieme beloning na zo’n bizar traject.”

Heb je die gehoopte meerwaarde voor het bedrijf van je man kunnen leveren?
“Absoluut. Mijn onderzoek bestond uit vier fases, waarvan de eerste fase een aantal sessies omvatte waarin we het fundament en DNA van zijn bedrijf Nekst IT gingen bepalen. Alleen al die discussies en wat daaruit voortkwam –de grondvesten van het bedrijf – waren enorm waardevol. Vanuit dat fundament zijn we verder gaan brainstormen en ontwikkelen. Ik heb verschillende interviews met experts gehad, enquêtes uitgevoerd. Door iedereen de hele tijd bij het proces te betrekken, was er continu participatie en acceptatie.”

Met welke resultaat?
“Uit mijn onderzoek zijn 13 aanbevelingen gekomen, waarvan inmiddels al een deel geïmplementeerd zijn, of in dat proces zitten. Uiteraard zijn sommige makkelijker te implementeren dan anderen, of kosten minder tijd. Aanbevelingen variëren van ‘meer structuur en processen aanbrengen in de organisatie’, ‘verbeteren van de offline en online profilering’ (een nieuwe huisstijl, logo en website) tot suggesties voor hoe je nieuwe testconsultants van buiten je netwerk kunt aantrekken. Inmiddels zijn er twee nieuwe testconsultants aangetrokken, doordat we een geschikte recruiter gevonden hebben: een die qua normen en waarden bij Nekst IT past.”

Wat was voor jou de belangrijkste drijfveer om een MBA te doen?
“Ik wilde al heel lang een MBA doen. Ik was net begonnen met een nieuwe baan en had het idee om te wachten tot zij het wilden betalen. Echter, ik realiseerde me al snel dat dat nog best lang kon duren, en dus besloot ik om het zelf te doen. Ik ben ooit als verpleegkundige begonnen, vanuit daar overgestapt naar de Intensive Care, en vanuit daar in de farmaceutische industrie terechtgekomen. Bij General Electric, waar ik medische apparatuur verkocht, kwam ik erachter dat ik in mijn opleiding en ervaring altijd de bedrijfskundige kant gemist had, en daar maar weinig kennis over had. Juist op dat vlak wilde ik graag meer de breedte en de diepte in.”

Waarom kwam je uit bij BSN?
“Daarin ben ik eerlijk: als je de opleiding zelf moet betalen, is het financiële aspect belangrijk. Dan kun je wel denken dat Nyenrode mooi op je CV staat, maar dat is dan gewoon minder logisch. In die tijd bood BSN nog de Young Professional MBA aan, die me gelijk aansprak. Het idee om in een groep te zitten met allemaal mensen van ongeveer mijn leeftijd – tussen 25 en 35 jaar, mensen met wie je in dezelfde levensfase zit, in plaats van met senior managers van 55 – gaf de doorslag. O ja, ook de locatie speelde mee: ik woon in Tiel, zo’n tien minuten rijden van Buren.”

Wat was voor jou de grootste eye-opener tijdens de opleiding?
“Dat we bij het zoeken naar de oplossing voor een probleem er graag honderden modellen en theorieën op naslaan, maar dat de wijsheid en het antwoord meestal al in jezelf aanwezig zijn.”

Hoe kijk je nu, met je bul op zak, terug op de MBA en op het bizarre afstudeertraject?
“Achteraf ben ik vooral heel erg blij hoe het gelopen is. Die ‘verlenging’, zoals ik het noem, is in retrospect een groot geschenk geweest. Het feit dat ik mezelf opnieuw heb moeten uitvinden, alles moest loslaten, m’n geest volledig moest openstellen voor een nieuw perspectief en de manier waarop dat gegaan en gelukt is, dat was niet gebeurd als ik gelijk de eerste keer geslaagd was. Ik kan het iedereen aanraden om de eerste keer een onvoldoende te halen voor z’n dissertation, haha.”

Wat heeft die heruitvinding je persoonlijk gebracht?
“Bizar veel. Het heeft me vooral heel veel vertrouwen en geloof in mezelf, mijn eigen kennis en vaardigheden gegeven. En dat zelfvertrouwen heeft me besluitvaardiger gemaakt. Daarom is het jaar 2016 voor mij nu al het jaar van de verandering, kracht en fundamentele keuzes. Voor mijn Viva Voce was ik natuurlijk wel wat zenuwachtig, maar ik voelde toen ik daar stond ook heel duidelijk de kracht en het geloof in mezelf: ‘ik kan dit’. Ik twijfel minder en heb meer balans en rust gevonden.”

En wat nog meer?
“De vriendschap met mijn subset, en eigenlijk met de hele klas. Vanaf het eerste moment hadden we een klik, en vandaag de dag zijn we enorm goede vrienden. We gaan zelfs met elkaar op vakantie! Maar naast vrienden zie ik ze ook als een fantastisch netwerk van mensen die ik altijd kan benaderen voor zakelijk advies, en we elkaar altijd proberen in te zetten voor klussen of anderszins te helpen.”

Daar zijn je man en klasgenoot Jaap Piederiet het lichtende voorbeeld van, nietwaar?
“Klopt! Jaap vertelde dat hij graag voor zichzelf wilde beginnen. Ik adviseerde hem eens met mijn man André en zijn compagnon te praten. Vanuit de gesprekken die daaruit voortkwamen, lanceerden zij op 1 januari jl. Nekst Tech, een technisch consultancybureau. Te gek om te zien waar contacten en ons BSN-netwerk allemaal toe kan leiden!”

Meer informatie?
Voor meer informatie over onze MBA-programma’s neem contact op met Dory Cammelbeeck of Sandra Blankenstein via 0344-579052/46 of mail naar info@bsn.eu.

BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of Twitter en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt. Stuur hiervoor een email naar info@bsn.eu o.v.v. ‘aanmelden nieuwsbrief‘.

Share This