Selecteer een pagina

Van 13 tot 16 mei 2019 wordt in Changsha, China, de eerste Global High-End Manufacturing Summit (GHMS) gehouden, met als thema ‘hoogwaardige economie, beter leven’.

Annette Nijs, voorzitter van de Executive Board van Business School Nederland, zal de Summit bijwonen als ‘Summit Leader’ samen met internationale politici zoals de voormalige Franse premier Dominique de Villepin, voormalig premier van Australië John Winston Howard, voormalig president van de Federale Raad van Oostenrijk Susanne Kurz, voormalig vice-premier van Ierland Eamon Gilmore en voormalig vice-premier Korn Dabbaransi. Annette zal tijdens de openingsceremonie van GHMS een keynote speech geven met als titel ‘Creating Upsides through Technology Transfer’.

BSN_Annette-Nijs,-voorzitter-van-de-Executive-Board

Annette Nijs, voorzitter van de Executive Board van Business School Nederland, zal de eerste Global High-End Manufacturing Summit in China bijwonen als “Summit Leader”
GHMS is opgezet door de Asia-Pacific CEO Association, Worldwide (APCEO). De top van dit jaar wordt georganiseerd door de gemeente van Changsha. The Summit zal leiders samenbrengen uit de Fortune Global 500, Forbes Global 2000, de wereldwijde top 500 fabrikanten, de wereldwijde top 100 industriële investeerders, de top 100 industriële innovators, de top 5000 beleggingsmaatschappijen, wereldberoemde experts, wetenschappers, financiers en andere belangrijke figuren. Ze zullen op de top bijeenkomen om de grenskwesties van high-end productieontwikkeling te bespreken en een gezaghebbende stem van de echte economie te tonen.

Annette Nijs is officieel toegetreden tot Business School Nederland in 2018 en is sinds 2019 benoemd tot de voorzitter van de Executive Board van Business School Nederland. Toen zij aantrad, zei ze tijdens BSN’s Internationale Graduation Ceremonie van 2018: “Het succes van BSN is te danken aan het feit dat ieder van jullie een groot vertrouwen heeft in BSN. Jullie dromen zijn de ambitie van BSN. Het succes van ieder van jullie is onze inspiratie. Het nieuwe tijdperk is nu aangebroken. ”

BSN_Annette-Nijs-was-de-voorzitter-van-de-Graduation-Ceremony-in-2018

Annette Nijs was de voorzitter van de BSN’s Graduation Ceremony in 2018

Annette Nijs is een wereldberoemde econoom en één van de meest gezaghebbende experts van Europa in China. Zij is momenteel één van de Global Vice Chairs van de Asia Pacific CEO Association. Zij is lid van de International Advisory Board van Nyenrode Business University. Zij is voormalig staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, voormalig lid van de Tweede Kamer en Ridder in de orde van Oranje-Nassau. Voordat zij bij Business School Nederland kwam, werkte ze als Executive Director Global Initiative van CEIBS, richtte het Europe China Institute op Nyenrode Business University op en werkte 12 jaar lang voor Shell in verschillende landen.

Annette Nijs heeft zich tot doel gesteld de samenwerking tussen Europa en China te bevorderen. Zij werd benoemd als één van de vijf leden van de Adviescommissie Buitenlandse Experts van de State Administration for Foreign Experts Affairs in China, die strategische aanbevelingen over de economische ontwikkeling en sociale vooruitgang van China geeft aan de Chinese overheid.

BSN_Annette-Nijs-woonde-een-symposium-van-buitenlandse-deskundigen-bij,-gehost-door-president-Xi-Jinping.

BSN_Annette-Nijs-woonde-een-symposium-van-buitenlandse-deskundigen-bij,-gehost-door-president-Xi-Jinping.

BSN_Annette-Nijs-en-President-Xi-Jinping

Annette Nijs en President Xi Jinping

Als erkenning voor haar uitstekende bijdragen heeft de Chinese centrale overheid haar de Friendship Award toegekend, de hoogste erkenning van de Chinese centrale overheid voor buitenlandse experts die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan China. Mevrouw Nijs publiceerde haar eerste boek over China in 2009. Binnenkort verschijnt haar tweede boek over China “The China Factor”.

Annette was aanwezig bij de uitreiking van de Chinese Government Friendship Award en zit naast premier Li Keqiang en vice-premier Ma Kai.

BSN_Annette-Nijs-ontvangt-de-Chinese-Government-Friendship-Award-van-vice-premier-Ma-Kai-en-hield-een-toespraak-tijdens-de-prijsuitreiking

Annette Nijs ontvangt de Chinese Government Friendship Award van vice-premier Ma Kai en hield een toespraak tijdens de prijsuitreiking.

Meer informatie?
Voor meer informatie over onze MBA opleidingen neem contact op met Merel van der Ham via 0344-579044 of mail naar info@bsn.eu.

BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of LinkedIn en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt. Stuur hiervoor een email naar info@bsn.eu o.v.v. ‘aanmelden nieuwsbrief‘.

Share This