Selecteer een pagina

Appreciative Inquiry

Cees Hoogendijk

| 13 maart 2019 van 9.30 tot 16.30 uur

APPRECIATIVE INQUIRY VERTREKT VANUIT POSITIEVE ERVARINGEN IN WERK EN LEVEN

Mensen, en bij uitbreiding teams en organisaties, zijn voortdurend in ontwikkeling. Wanneer begeleiders op een bepaald moment die ontwikkeling bewust in handen nemen, dan vormen vragen over vastgestelde problemen vaak het uitgangspunt: Waarom zijn onze ‘werknemers’ niet gemotiveerd? Waarom heerst er zoveel stress? Waarom begrijpen we elkaar niet? Waarom vind ik geen werk?

Dergelijke vragen roepen bij mensen geen enthousiasme op, eerder weerstand. Bovendien riskeer je dat de problemen toenemen, want wat aandacht krijgt, groeit. Als een organisatie bijvoorbeeld te kampen heeft met tijdsdruk en ze organiseert een stressenquête dan zal het fenomeen ‘stress’ in de groep eerder toe- dan afnemen.

Om die valkuilen te vermijden, is de waarderende en onderzoekende benadering ontwikkeld. Appreciative Inquiry vertrekt vanuit positieve ervaringen in werk en leven, ervaringen die mensen enthousiast en trots maken en die vitaliteit geven. De tekorten en problemen worden niet weggemoffeld. Ze krijgen alleen niet langer een plaats op de eerste rij. De aandacht gaat vooral uit naar de krachten. Die dienen als motor om een gedeelde visie te creëren over wat in de toekomst mogelijk is. In een AI-traject denken de medewerkers (en niet de ‘werknemers’) mee over de richting die de organisatie uitgaat. Die benadering zorgt voor een breed draagvlak, genereert betrokkenheid in een veranderingsaanpak en zorgt voor een band tussen mens, werk en organisatie.

Kosten
Studenten en Tractus leden GRATIS
Alumni (geen lid van Tractus) en overige deelnemers betalen EUR 60,-
Elke deelnemer mag 1 gratis introducee meenemen

Locatie
Business School Nederland
Herenstraat 25
4116 BK Buren (Gld)

 

cees hoogendijkCees Hoogendijk

Studeerde wis- en natuurkunde, en is opnieuw verbonden aan de RU Leiden, nu als PhD-kandidaat (Organizing Freedom, an Appreciative Inquiry into Organizational Enlightening). Cees vervulde managementrollen inzake mens- en organisatieontwikkeling.

Sinds 2005 is Cees actief als zelfstandig professional (ZP), architect van lerende organisaties, oprichter van de Appreciative Inquiry Academy, internationaal actief via Instituto IDeIA, associate bij TAOS Institute, auteur van of diverse boeken omtrent interpersoonlijke en organisatie ontwikkeling, spreker en CFO van grootschalige co-creatieprocessen. Zijn missie is Humanisering van Organisatie

Share This