Selecteer een pagina

Ik ben dinsdag naar de Action Learning belevingssessie geweest. Doel: zelf (een deel) van Action Learning ervaren. We waren met acht deelnemers. De overige deelnemers waren allemaal potentiële studenten voor onze MBA programma’s. Allemaal leuke, ambitieuze mensen met heel verschillende achtergronden.

Het is belangrijk dat wat er tijdens zo’n sessie gebeurt vertrouwelijk blijft dus ik hou het zoveel mogelijk bij wat ik geleerd heb en wat het met mij deed.

Maartje Mikx, Manager Marketing & Sales bij Business School NederlandHoe zag de sessie er zelf uit?
We begonnen met een voorstel ronde waarbij we gingen oefenen met elkaar vragen stellen. De begeleiders Hans en Guus hielpen ons te reflecteren op de vragen die we stelden. Het ging bijvoorbeeld over het effect van het stellen van open en neutrale vragen. En het effect wanneer je een vraag persoonlijker maakt. Ze benoemden ook de kracht van observeren (zonder oordelen). Je stelt bijvoorbeeld een vraag en iemand gaat verzitten, of iemand gaat zachter praten. Dan kan het een mooi zijn om te vragen “Ik hoor dat je bij het beantwoorden van deze vraag zachter gaat praten, ben je je daarvan bewust?”.

Daarna hebben we een oefening gedaan waarbij we het belang gingen ervaren van echt in connectie te blijven, en niet teveel te luisteren naar het cognitieve stemmetje in ons hoofd. Dat was nog niet zo makkelijk! Wanneer je niet echt aanwezig bent in een gesprek voelt je gesprekspartner dat, en dat voelt niet prettig. Je gesprekspartner zal zich niet gehoord voelen en zich niet kwetsbaar opstellen.

De laatste ronde was het bespreken van een echt probleem van een van de deelnemers. Het moest een urgent en een complex probleem zijn. Na een korte introductie van het probleem mochten we vragen gaan stellen. Heel interessant en heel leuk om te doen! Vooral ook mooi om te zien dat de probleemeigenaar na een half uur echt op een andere manier naar zijn probleem is gaan kijken. Ik had verwacht dat het beperkend of benauwend zou voelen om alleen vragen te mogen stellen maar het tegendeel was waar. Ik zat op het puntje van mijn stoel. Het was ook fijn dat we aan het einde van deze ronde wel allemaal 1 keer mochten zeggen: Het probleem is …… En dan onze eigen visie mochten geven op het probleem. Het voelde ook een beetje als “Ik denk dat de butler het heeft gedaan, in de woonkamer met de kandelaar”, maar dat terzijde.

Geleerde lessen
Ik heb deze middag veel geleerd over Action Learning en over mezelf. Hier de belangrijkste lessen op een rij:

  • Het is niet belangrijk dat ik het probleem kan overzien en begrijpen als ik niet de probleemeigenaar ben. Ik hoef dus geen controle over het probleem te krijgen. Het doel is dat de probleemeigenaar en nieuwe kijk op het probleem krijgt en dichter bij de root-cause van het probleem komt. En het probleem zo makkelijker en effectiever kan aanpakken. Ik mag dus meer loslaten, en intuïtief mijn vragen stellen.
  • Dat vaak de onderstroom, de emotie, die niet altijd direct zichtbaar is, op veel uitdagingen op het werk veel invloed heeft. Wanneer je die bespreekbaar kunt maken je werkelijk een verandering teweeg kunt brengen. En dat je dit alleen teweeg kunt brengen wanneer je een veilige situatie kunt creëren en daarbij moet je je vaak eerst zelf kwetsbaar opstellen.
  • Wanneer je een ‘great question’ stelt er bijna altijd een stilte valt, dat is het moment van de paradigma shift. De (ongemakkelijke) stilte is het moment waarop het gebeurt, dat is het gouden moment.
  • Wanneer ik teveel luister naar het cognitieve stemmetje in mijn hoofd, ik niet tegelijkertijd in connectie kan blijven met mijn gesprekspartner.
  • Het helpt om stiltes te laten vallen, niet al de volgende vraag bedenken voordat de persoon is uitgepraat, want je kunt geen twee dingen tegelijkertijd.
  • Wanneer een workshop goed gefaciliteerd wordt ik me heel ontspannen kan voelen in een groep. Ik ben dan niet druk met het managen van mezelf (steeds tegen mezelf zeggen in mijn hoofd dat ik minder moet praten). En dat is fijn.
  • Ik praat teveel tegen mijn team. Ik zou ze meer vragen mogen stellen.
  • Ik kan soms ongeduldig worden in een groep, maar daar had ik nu helemaal geen last van. Ik was steeds zo nieuwsgierig naar het antwoord op de volgende vraag.


Heb je vragen?

Mail naar Maartje Mikx, info@bsn.eu.

Lees meer over onze Action Learning belevingssessies

Meer weten over onze MBA-opleidingen?
Voor meer informatie over onze MBA opleidingen neem contact op met Merel van der Ham via 0344-579044 of mail naar info@bsn.eu.

BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of LinkedIn en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt. Stuur hiervoor een email naar info@bsn.eu o.v.v. ‘aanmelden nieuwsbrief‘.

Share This