Selecteer een pagina

Ben Tiggelaar over veranderen

Waarom veranderen zo moeilijk is... én welke inzichten wel werken

Miljoenen mensen streven naar positieve veranderingen in hun werk en thuis. Ze willen leren zichzelf beter te managen. Of streven naar meer inspirerend leidinggeven. Of willen graag iets gezonder leven. Iedereen met een beetje levenservaring weet dat écht veranderen – op je werk en thuis – niet makkelijk is.

Inleiding

We proberen de waan van de dag te slim af te zijn, we werken eraan om meer inspirerende leiders te worden, we streven naar meer harmonie tussen werk en privé… Maar even eerlijk: in de praktijk valt het niet mee.

Iedereen met een beetje levenservaring weet dat écht veranderen – op het werk en thuis – niet makkelijk is. Aan de andere kant weten we dat er mensen zijn die het wél lukt en dat er inzichten zijn die wél werken.

Daar gaan we het over hebben op dinsdag 3 juli in Tiel! Eerlijk, down-to-earth en praktisch.

Hoe ziet de middag eruit

Deel 1: Wat iedere leider moet weten over verandering…

  • Van eigenlijk naar eindelijk: waar wil je al langere tijd mee aan de slag?
  • Waarom is veranderen zo moeilijk: wat houdt ons tegen?
  • De drie aanjagers van menselijk gedrag en wat je daarmee kunt…

Deel 2: De Ladder: een slimme en eenvoudige aanpak voor voor verandering…

  • Hoe je doelen stelt die wél werken
  • Hoe je gedrag kiest dat wél tot succes leidt
  • Welke support wél helpt bij verandering

EXTRA: Voor alle deelnemers een exemplaar van Ben Tiggelaars
nieuwe boek ‘De Ladder’ dat op 3 juli nét vers van de pers is!

Programma:

16.00 uur inloop
17.00 uur seminar
18.00 uur korte pauze
18.15 uur vervolg seminar
19.00 uur walking dinner
21.00 uur borrel in de Skybar SIXX (eigen rekening)

Over Ben Tiggelaar

Dr. Ben Tiggelaar (1969) is onafhankelijk schrijver, spreker en gedragswetenschapper. Hij studeert al ruim 30 jaar op de onderwerpen Leiderschap en verandering. Zijn streven: individuen en organisaties helpen hun dromen om te zetten in actie. op een positieve én effectieve manier.

In de periode 2012-2013 woonde en werkte Ben met zijn gezin een jaar in Boston. Een jaar vol ontmoetingen met inspirerende Amerikaanse collega’s, het ontwikkelen van nieuwe ideeën en studeren aan Harvard. Naast zijn werk is Ben actief als ambassadeur voor de hulporganisatie Compassion.

Schrijver

Vanaf 2000 veroverde Ben met zeven verschillende boeken de nummer één-positie in de Nederlandse management top tien. Bens bekendste boek heet Dromen, durven, doen en gaat over effectief zelf management. Van dit boek werden in Nederland meer dan 450.000 exemplaren verkocht. Dromen, durven, doen is vertaald in het Engels. Duits en Arabisch. Daarnaast schrijft Ben een wekelijkse column over werk en management voor NRC Handelsblad.

Spreker

Bens jaarlijkse seminar MBA in één dag, waaraan meer dan 17.600 managers deelnamen, is het meest bezochte seminar ooit in Nederland. Inmiddels met licentienemers over de hele wereld.

Ben is visiting professor op het gebied van Leiderschap en verandering aan IE Business School in Madrid. Een van de topinstituten van Europa, volgens The Economist, Financial Times, Forbes en Business Week. Ook gaf hij gastcolleges aan o.a. Harvard University, Nijenrode Business Universiteit, Roterdam School of Management en Vlerick Leuven Gent Management School.

Jaarlijks verzorgt Ben een groot aantal incompany lezingen en seminars. Vaak met grote groepen (soms meer dan 3.000 deelnemers). Tijdens deze sessies wordt er geleerd, gelachen én hard gewerkt.

Ben studeerde communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Hij promoveerde aan de faculteit Bedrijfskunde en Economie van de Vrije Universiteit op een studie naar gedragsverandering in organisaties.

Data
3 juli 2018

Tijd
16.00 uur tot 21.00 uur

Programma
16.00 uur inloop
17.00 uur seminar
18.00 uur korte pauze
18.15 uur vervolg seminar
19.00 uur walking dinner
21.00 uur borrel in de Skybar SIXX (eigen rekening)

Prijzen

Als Tractiaan zijn er geen kosten aan verbonden

Speciaal voor NIET-Tractianen
Voor het SummerEvent zijn éénmalig toegangskaarten beschikbaar voor Alumni van BSN zonder lidmaatschap van Tractus! € 75,-

Indien je besluit om na het SummerEvent alsnog lid te worden van Tractus, worden de kosten van dit Event in mindering gebracht op het lidmaatschap van € 299,-

Locatie
Hotel Tiel
Laan van Westroyen 10
4003 AZ Tiel

Speciaal voor NIET-Tractianen

Voor het SummerEvent zijn éénmalig toegangskaarten beschikbaar voor Alumni van BSN zonder lidmaatschap van Tractus!

Indien je besluit om na het SummerEvent alsnog lid te worden van Tractus, worden de kosten van dit Event in mindering gebracht op het lidmaatschap van € 299,-

BSN Alumninetwerk

Ontmoeten van gelijkgestemden, uitwisselen van kennis en samen tot een (nieuwe) visie komen

Share This