Selecteer een pagina

In mijn zoektocht naar Action Learning, heb ik dit Engelstalige boek gelezen. Wanneer je op zoek bent naar een praktisch, goed geschreven en gestructureerd boek is dit echt een aanrader. Het boek beschrijft wat Action Learning is, hoe het er in de praktijk uitziet en het boek geeft ook praktische handvatten.

Het boek beschrijft de 6 componenten van Action Learning:

Optimizing the power of Action Learning | Michael Marquardt, Shannon Banks, Peter Couwelier & Choon Seng1. Probleem
Bij Action Learning staat een echt probleem (project, kans, uitdaging) centraal. Het probleem moet urgent en belangrijk zijn en de verantwoordelijkheid van het team om het op te lossen.

2. Groep
De groep bestaat uit 4 tot 8 mensen, liefst met verschillende achtergronden. In een groep kan 1 probleem centraal staan, of ieder teamlid brengt een eigen probleem in.

3. Vragen
Bij Action Learning zijn goede vragen stellen en reflectie belangrijker dan het geven van statements en meningen.

4. Actie
Action Learning heeft alleen het gewenste effect wanneer de groep niet alleen advies uitbrengt, maar ook verantwoordelijkheid heeft voor de implementatie. Of in ieder geval directe invloed.

5. Leren
Het team leert tijdens het proces, dit is nodig om het specifieke probleem op te kunnen lossen. Wanneer ze het eenmaal geleerd hebben nemen ze deze nieuwe kennis en vaardigheden ook weer mee naar uitdagingen in de toekomst.

6. Coach
De coach helpt de groep te focussen op het belangrijke (het leren) en het urgente (het probleem oplossen).

En het boek beschrijft de twee grondregels van Action Learning:

  1. Je mag alleen een statement maken als antwoord op een vraag die aan jou gesteld is.
  2. De action Learning Coach mag op ieder moment een interventie plegen om het proces te verbeteren.


Wat heb ik naast de basiscomponenten en regels geleerd over Action Learning?

Action Learning is heel geschikt om leiderschaps- en managementvaardigheden te ontwikkelen bij werkende mensen:

  • Er is tijdens de groepssessies voldoende tijd en ruimte voor reflectie, hier zorgt de Action Learning Coach voor.
  • Doordat de hoofd manier van communiceren, het stellen van vragen is, staat je hoofd in de leerstand. Je bent je steeds bewust van de dingen die je weet en de dingen die je nog niet weet.
  • Als manager/leider ben je verantwoordelijk voor het oplossen van echte problemen, die nog nooit eerder zijn opgelost. Dit kun je het beste doen door ook met echte problemen aan de slag te gaan.
  • Het is mooi aan Action Learning dat je niet alleen analyseert en met een advies komt. Je wordt namelijk niet opgeleid om adviseur te worden, maar manager. Je moet het probleem ook echt oplossen, inclusief het implementeren van de oplossing. Pas dan ervaar je wat de kwaliteit van je plan was.
  • Action Learning kweekt bescheiden EN zelfverzekerde managers. Door deze methode ben je je bewust van wat je wel weet en wat je niet weet, en daar raak je niet van in de war.

Hoewel het boek in het Engels geschreven is het boek door de duidelijke structuur en tips heel leesbaar. Kleine puntjes van kritiek. Er is hier en daar wat overlap in het boek. Op zich handig om de belangrijkste tips goed te onthouden, maar dat werd soms ook irritant. Daarnaast is het boek gelardeerd met korte case-beschrijvingen. Deze zijn echter vaak zo kort dat ze inhoudelijk niet echt toegevoegde waarde hebben.

Kortom, hoewel het boek niet heel innovatief is, een echte aanrader wanneer je wilt weten wat Action Learning praktisch inhoudt.

Door: Maartje Mikx, manager marketing en sales bij Business School Nederland.

Bekijk haar vlog over haar zoektocht naar Action Learning.

Meer informatie?
Voor meer informatie over onze MBA-programma’s neem contact op met Merel van der Ham of Anita Moolhuizen via 0344-579044/46 of mail naar info@bsn.eu.

BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of Twitter en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt. Stuur hiervoor een email naar info@bsn.eu o.v.v. ‘aanmelden nieuwsbrief‘.

Share This