Selecteer een pagina

Werk je in de water- of voedselbranche en ben je op zoek naar hulpmiddelen en inspiratie om een echte changemaker te worden? Meld je dan 28 juni bij BSN in Buren.

De hedendaagse wereld kent een heleboel uitdagingen, waar duurzaam gebruik van water en voedsel er onmiskenbaar een van zijn. Business School Nederland levert graag een bijdrage aan de verdere ontwikkeling van een duurzame wereld, en is er derhalve trots op dat dit jaar wederom Masterclasses Voedselveiligheid en Watermanagement op de agenda staan. Voor voedselveiligheid is dat het tweede jaar; de masterclass watermanagement wordt dit jaar voor het eerst gegeven.

Eind juni kunnen studenten deelnemen aan de 4-daagse masterclasses die worden gegeven door de Britse hoogleraar Vijayender Nalla. De masterclasses zijn met name bedoeld voor mensen die werkzaam in een van beide industrieën zijn en die op zoek zijn naar praktische hulpmiddelen en inspiratie om een echte changemaker te worden. De voertaal van de sessies is Engels.

Welke thema’s komen er aan bod tijdens de Masterclass Voedselveiligheid?
Deze masterclass legt nadruk op de nood voor een nieuwe structuur van waardeketens in de voedselindustrie, zowel in de ontwikkelde als de ontwikkelende markten. Ook de afgelopen jaren bevestigden meerdere situaties van wereldwijde voedseltekorten die noodzaak.
Tijdens de masterclass worden situaties uit de retail, proces- en productie-industrie in verschillende contexten behandeld. Ook zullen interventies die commerciële mogelijkheden bieden, centraal staan. Tenslotte wordt ook de rol van beleidsmakers en aandeelhouders in de industrie belicht.

Lancering nieuwe masterclass Watermanagement
BSN is uitermate trots op het feit dat dit jaar voor het eerst de Masterclass Watermanagement op de agenda staat. Tijdens de vier dagen staan praktische interventies centraal die het doel hebben een bijdrage te leveren aan toegang en beschikbaarheid van veilig en schoon drinkwater over de hele wereld. Met name de context van voedselproductie, menselijke consumptie en de druk die de moderne urbaniserende wereld op water uitoefent is een belangrijk thema.

Juist vandaag de dag is juiste educatie en training over watermanagement essentieel. Ongeveer 70 procent van de waterconsumptie vindt plaats binnen het voedsel-ecosysteem, en juist daarom moeten die twee gebieden strategisch op elkaar aansluiten: een juiste strategie voor watermanagement is essentieel om voedselveiligheid te kunnen garanderen.

Over Vijayender Nalla
Vijayender heeft meer dan 20 jaar ervaring in verschillende waterprojecten over de hele wereld. Hij is oprichter en directeur van de Agribusiness Academy. Zijn training die hij al jaren geeft aan het Imperial College in Londen – ‘Water for Food’ – is buitengewoon populair.


Meer informatie of je aanmelden voor deze workshop van 28 juni – 1 juli?
Neem contact op met Sandra Blankenstein (sblankenstein@bsn.eu)

Share This