Selecteer een pagina

Corné van Hest

Docent Human Resource Management en Managementvaardigheden

Corné van Hest is management consultant en docent bij diverse opleidingsinstituten. Hij ontdekte tijdens zijn ICT-loopbaan als manager en directeur van een middelgroot ICT consultancy bedrijf hoe je HRM resultaatgericht laat aansluiten op bedrijfsprocessen en organisatiedoelen.

Sinds 15 jaar focust Corné op resultaatgericht verbetermanagement binnen organisaties waarbij een balans gevonden wordt tussen de harde en zachte kanten van verbetermanagement. Zijn uitgangspunt is daarbij dat de oplossing meestal niet ‘van buiten’ komt, maar vaak al in huis is. Corné is hierbij niet de persoon die het allemaal komt vertellen, maar zorgt ervoor dat het verbeterproces doelgericht wordt opgepakt van binnenuit. Zijn bijdrage aan de ontwikkeling van organisaties is het creëren van “veranderenergie” bij mensen, door een ondernemend veranderklimaat te scheppen.

Sinds 2002 is Corné verbonden aan Business School Nederland. Eerst als docent en daarna als internal examiner (begeleider en beoordelen afstuderen). Vanaf 2017 is Corné daarnaast lid van BSN’s examencommissie. In Nederland is hij, als gecertificeerd coach, ambassadeur voor de Action Learning methodiek. Hij heeft bijdragen geleverd aan publicaties en wordt regelmatig uitgenodigd om zijn ervaringen en inzichten te delen in conferenties, workshops en interviews .

Corné: “Succesvol ondernemerschap ontstaat door samenhang te brengen in de individuele ambities van mensen binnen een organisatie.” Hier helpt hij mensen en organisaties te groeien door leerzame confrontaties tussen theorie en praktijk, levendige voorbeelden en inspirerende interactie.

In elke organisatie zijn talenten, competenties en ambities aanwezig. Het helder krijgen, samenbrengen en richten is essentieel voor succes. Eenheid en succes ontstaan als de ambities van alle betrokkenen zodanig op één lijn gebracht worden, dat er een gezamenlijke ambitie ontstaat: de WIJ-Organisatie. Tijdens één van onze Graduations gaf Corné een inspirerende speech aan de kersverse afgestudeerden, waarin hij ook in ging op de WIJ-Organisatie. 

Bekijk het videofragment van Corné bij Business School Nederland.

Share This