Selecteer een pagina

Hans van Buijten

Action Learning Coach
Hans van Buijten heeft in 2000 bij Business School Nederland de Action Learning Executive MBA succesvol afgerond. Sinds 2012 is hij actief als Action Learning Coach bij onze business school en begeleidt hij inmiddels zijn vijfde subset. Ook is hij hoofddocent voor de trainingen Action Learning Fundamentals en Qualified Action Learning Coach. De ervaring die hij in de afgelopen jaren met de Action Learning leermethode heeft opgedaan past hij ook toe tijdens zijn Interim Management en organisatieontwikkelingsopdrachten. Hans is een bij het World Institute for Action Learning gecertificeerde Action Learning Coach.

Als zoon van ondernemers was het de bedoeling dat hij het familiebedrijf zou overnemen. Hij volgde daarom een opleiding tot zelfstandig ondernemer. Dit liep in de praktijk anders. Na een jaar traineeship in de Retailsector in Zürich (Zwitserland) werkte hij een aantal jaren als inkoper op het hoofdkantoor van Kwantum Hallen in Amsterdam.

In 1985 krijgt hij een functie bij ING Bank, waarmee hij zijn intrede in de financiële sector deed. Daarin was hij precies 26 jaar werkzaam. Eerst als handelaar die risicodragende posities innam voor de bank, daarna als wisselmakelaar om vervolgende in de sales consultancy terecht te komen. Hierbij ondersteunde hij internationaal opererende organisaties bij het managen van valuta- en renterisico’s. Vanaf 2000 maakte Hans deel uit van de directie van het onderdeel Global Markets van Fortis Bank, later onderdeel van ABN AMRO.

Hans heeft van 1998 tot 2000 de Action Learning Executive MBA bij Business School Nederland gevolgd. Dit legde hem geen windeieren. In die periode moest er uit vijf directeuren een nieuwe commercieel directeur worden geselecteerd. Dit als gevolg van het ontstaan van Fortis Bank, in Nederland een fusie van vijf banken. De keuze viel op hem. Toen hij na zijn Viva Voce op 21 december 2000 zijn Dissertation wilde doorvoeren, werd hij geconfronteerd met weerstand en gebrek aan commitment op gemaakte afspraken.

Hierdoor ontstond een gevoel van urgentie zich te ontwikkelen op het gebied van communicatie en leiderschap. Een driejarige opleiding Professionele Communicatie, gevolgd door een opleiding Professionele Begeleiding, een Trainersopleiding en een opleiding Systeemdynamiek in Organisaties, creëerden een sterk fundament om antwoord te kunnen geven op de ‘onderstroom’ in teams en organisaties. Hans bleef zichzelf ontwikkelen op thema’s rond communicatie en leiderschap. Hij heeft daarin zijn passie ontdekt en vindt het prachtig om anderen en zichzelf te laten leren.

Na zijn vertrek uit de financiële sector koos Hans in 2011 voor zichzelf te beginnen en startte zijn eigen onderneming Improvement Leadership. Daarnaast richtte hij in 2018 samen met Guus Goris Connected Action Learning op. De drive die Hans heeft om verbetering te realiseren in teams, bedrijfsonderdelen en organisaties, koppelt hij aan de ontwikkeling van het nodige leiderschap. Het bouwen aan hechte leiderschapsteams en het creëren van helderheid zijn wezenlijke stappen naar verbetering. De leiders dienen voor te gaan in het gewenste gedrag en dat vraagt de bereidheid naar zichzelf te kijken.

Share This