Selecteer een pagina

Hinrich Slobbe

Docent Financieel Management

Hinrich Slobbe is een doorgewinterde dromer met scherpe inzichten in financiële sturing en toekomstgerichte creativiteit. Met meer dan 30 jaar ervaring is hij een autoriteit in zijn vakgebied en adviseert hij managementteams over managementrapportages, kosteneffectiviteit, financieringsvraagstukken, risicomanagement en resultaatoptimalisatie.

Sinds 1995 is Hinrich docent Financieel Management bij Business School Nederland en geeft hij invulling aan BSN’s themadag ‘Risk Management’. Didactiek die soms een beetje pijn doet, maar altijd met humor. Hij weet deelnemers altijd weer te inspireren en tegelijkertijd te entertainen en maakt dat droge financiële kost tot leven komt. In 2014 is hij benoemd tot Associate Professor Financieel Management.

Vanaf 1985, na afronden van zijn opleiding in Bedrijfseconomie, doceerde Hinrich diverse economische vakken op de Hogere Economische School (Rotterdam). Tegelijkertijd richtte hij zijn eigen organisatie WizFiz (Wisdom in Finance) op. Al meer dan drie decennia zet Hinrich zich met succes in voor zowel MKB als beursgenoteerde ondernemingen. Binnen het MKB zijn vragen met name gericht op hoe de interne bedrijfsvoering beter ondersteund kan worden wat betreft informatievoorziening. Bij corporate (beursgenoteerde) ondernemingen gaat het meer om de planning & control cyclus en hoe je mensen leert budgetteren. Vooral de botsing tussen cultuur en control komt bij deze organisaties veelvuldig in beeld. Zijn portfolio omvat financieringsopdrachten voor o.a. grote banken (ABN AMRO, Rabobank en ING), risico en schade expertise opdrachten voor verzekeringsbedrijven (Interpolis en Achmea) en managementrapportage opdrachten voor de Ministeries van Binnenlandse en Buitenlandse Zaken. Andere opdrachtgevers zijn: ECT, Stage Holding, BDO, Gemeente Rotterdam en Ahold. Daarnaast houdt hij toezicht op diverse organisaties in zowel profit- als not-for-profit omgeving. Hinrich zit in de Raad van Toezicht van SKOBA in Dordrecht. Daarnaast is hij voorzitter van HC Derby in Zwijndrecht en voorzitter van het Ondernemersfonds Zwijndrecht.

Op het gebied van Financieel Management schreef hij diverse publicaties en blogs, maar ook is hij betrokken bij de redactie van meerdere artikelen zoals ‘Financiering van het onderwijs’. In het artikel ‘De zeven manieren waarop groeiende bedrijven in de problemen kunnen komen met cash’, wordt hij door Rabobank zelfs aangehaald als dé expert op financieel gebied.

Share This