Selecteer een pagina

Maarten Kuiper

Informatie Management

Maarten Kuiper is sinds 2015 docent Informatie Management bij Business School Nederland. Hij studeerde Informatica (1997-2002) en Bedrijfskunde (2009-2011). Vanuit adviesbureau New Nodes helpt hij organisaties met het benutten van de mogelijkheden van digitale technologie.

Afhankelijk van de opgave doet Maarten dit als adviseur, projectmanager of interimmanager. Het liefst voor organisaties met maatschappelijke impact en veelal in de sectoren onderwijs, zorg, cultuur en overheid.

“Organisaties in alle sectoren hebben te maken met de impact, kansen en risico’s van technologie. Voor iedereen met een leidende rol in organisaties en zeker voor MBA-studenten is het dus belangrijk om te begrijpen wat deze impact is en hoe je daar als organisatie mee omgaat. Dat vraagt kennis van technologie, begrip van de rol van informatie en data, inzicht in de manier waarop je in organisaties verandering tot stand brengt.”

Eerder werkte Maarten in de ICT adviespraktijk van adviesbureau Twynstra Gudde. Naast zijn werk als adviseur en docent is Maarten actief als toezichthouder in het onderwijs en de kinderopvang.

Share This