Selecteer een pagina

Peter de Roode

Docent Managementvaardigheden

Peter de Roode is zelfstandig adviseur, docent en trainer. Hij ondersteunt organisaties bij het invoeren van grootschalige veranderingen waarbij gedragsverandering centraal staat. Zijn grote uitdaging is om medewerkers leren te leren.

Het expertisegebied van Peter ligt op het kruispunt van leren en veranderen. Als opleidingskundige is hij erop gericht om de vertaalslag te maken hoe het geleerde de werkplek bereikt. In zijn rol als organisatieadviseur kijkt hij vooral naar hoe de verbinding is tussen ratio en emotie, tussen zeggen en doen, kortom tussen de Onderstroom en de Bovenstroom. En in zijn rol als trainer neemt hij vaak een Socratische houding aan door de kunst van het vragenstellen als uitgangspunt te nemen voor een onderzoekende houding.

Als docent verbonden aan verschillende business scholen verzorgt hij verschillende vakgebieden, zoals Strategisch HRM, HR Analytics, Verandermanagement, Persoonlijk Leiderschap, Cultuur & Organisatie en Didaktiek & Opleidingskunde.

Peter ondersteunt profit en non-profit organisaties bij de vele veranderingen die op ze af komen door het vergroten van hun eigen lerend vermogen. Door hen te leren hoe ze zelf een diagnose moeten stellen, door hen zelf keuzes te laten maken over interventies en door hen zelf vast te laten stellen wat de beste evaluatiemethode is. Leren is voor hem geen kennisoverdracht.

Leren te leren heeft zijn grote belangstelling. Hij traint schoolleiders en begeleidt scholen in de methode die in Engeland door prof. Guy Claxton is ontwikkeld, genaamd ‘The Learning Power Approach’. Leren te leren in de betekenis van: weten wat je moet doen als je vastloopt. Deze inzichten heeft hij vertaald in zijn laatste boek ‘De Comforttransitie’: een boek waarin managers inzichten, handvatten en instrumenten aangereikt krijgen om hun medewerkers uit de sleur van hun dagelijkse routines te halen en hen zo nieuwe perspectieven te bieden. Met dit boek gaf hij inhoud aan zijn wens om het leren te leren ook voor organisaties toepasbaar te maken.

Door zijn docentschap met adviseurswerk te combineren, geeft dat Peter een mooie verbinding tussen theorie en praktijk.

Naast de genoemde ‘De Comforttransitie’ heeft Peter ook het boek ‘Werkvormen voor managers’ geschreven. Daarnaast heeft hij vele malen plaatsgenomen in de jury van de managementboekverkiezing van het jaar en is hij ruim 25 jaar recensent voor Managementboek.

Share This