Selecteer een pagina

Rogier de Jong

Docent Managementvaardigheden en China-specialist

Rogier is aan Business School Nederland verbonden als Action Learning Coach, docent Managementvaardigheden en China-specialist. Hij woonde en werkte geruime tijd in Azië.

Gedurende zijn verblijf in China heeft hij honderden professionals getraind op het gebied van internationale marketing en – verkoop. Hij adviseerde bekende Chinese bedrijven en – overheidsorganisaties en gaf mede richting aan de inzet in China van social media voor de Amerikaanse Ministeries van Buitenlandse Zaken en – Handel. Via zijn persoonlijke management BV adviseert hij bedrijven met een sterke China-connectie en geeft hij cross-culturele managementtrainingen. Rogier doet onder meer onderzoek naar de impact van persoonseigenschappen en cultuur op de effectiviteit van internationale onderhandelingen.

Tot het eind van de jaren 90 was Rogier werkzaam voor Ahold, en medeverantwoordelijk voor de invoering van logistieke ketenomkering en bonuskaart. Sinds 1998 is Rogier zelfstandig ondernemer.

Rogier heeft ondernemingen gedreven in de IT, personeelsdienstverlening en media-industrie. Al vroeg in zijn carrière werd hij genomineerd voor innovatief ondernemerschap door de Kamer van Koophandel Rotterdam en herkend als één van Hollands meest “opmerkelijke ondernemers” door de Stichting Onderzoek Beste Bedrijven.

Naast zijn docentschap bij Business School Nederland is Rogier werkzaam voor diverse business schools in binnen– en buitenland als gecertificeerd docent en coach. Kernvakken zijn internationaal management, ondernemerschap en marketing.

Share This