Selecteer een pagina

Susan Marcussen

Docent Financieel Management & Corporate Finance

Susan Marcussen is een ervaren Register Controller met meer dan 20 jaar bedrijfservaring en een voorliefde voor opleiding en ontwikkeling. Haar trainingen kenmerken zich door de praktische toepasbaarheid van financiële concepten. Geen gelegenheid laat ze voorbij gaan om met pakkende metaforen financiële concepten te vertalen naar concrete uitvoerbare en begrijpelijke acties. 

Susan verzorgt als docent Financieel Management voor de Business School Nederland trainingen met als doel professionals enthousiast te maken over de taal van de getallen. Juist die praktische invulling van het vakgebied maakt de stof onmiddellijk toepasbaar in de praktijk van de deelnemer. Gebruik financiële informatie die je ontvangt om de juiste beslissingen te nemen en succesvoller te zijn als bedrijf en als persoon. Ontdek in haar training de magie van getallen en ervaar hoe leuk finance kan zijn. Ze traint over de hele wereld management teams om de financiële impact van gebeurtenissen en beslissingen die je al dan niet neemt te herkennen. Dit doet ze voor zowel Profit als Non-Profit organisaties in het Nederlands, Engels en Duits.

Susan heeft een visuele structuur ontwikkeld hoe financiën in elkaar zitten, omdat ze door haar dyslexie niet aan schrijven doet. Alle financiële kennis heeft ze onthouden door te zoeken naar structuur en logica. Deze vertelt ze je nu met heel veel passie en plezier aan de hand van vele anekdotes en metaforen. Zo gebruikt ze een taart en een feest om uit te leggen hoe rendement op kapitaal verbeterd kan worden. Dit doet ze niet alleen in theorie maar ook nog wekelijks als concern controller van een mooi MKB bedrijf.

Bijzonder aan de aanpak van Susan is dat deze gericht is op de gebruiker, wat vertellen de financiële overzichten je en hoe kun je ze gebruiken om de situatie goed in te schatten en juiste acties te initiëren?

Op het gebied van Financieel Management schreef Susan het boek ‘Financieel Management ontrafeld’. Daarnaast is ze de auteur van de E-Learning ‘De Essentie van Financiën als ook Financieel Management in de Gezondheidszorg’.

Share This