Selecteer een pagina

Toine van den Heuvel

Docent Operations Management

Toine is sinds 2002 verbonden aan Business School Nederland als docent Operations Management. Met meer dan 20 jaar ervaring in management consultancy en leiderschapsrollen bij grote marktleiders, waaronder Operationeel Directeur bij General Electric TIP. GE (één van de het grootste bedrijven in de wereld) is Toine een autoriteit in zijn vakgebied. Op een pragmatische en toegankelijke manier geeft hij studenten inzichten en handvatten om hedendaagse managementtheorieën in de eigen werkomgeving toe te passen om daarmee verbetering in de eigen bedrijfsvoering te versnellen, complexe problemen op te lossen en resultaatbereik te bevorderen.

Na zijn opleiding in Commerciële Economie (1995) en Beleids- en organisatiewetenschappen in Tilburg, UvT (1997), werkte hij als (senior) Consultant bij implementatie- en adviesbureau Amlin Nederland BV. Focus van zijn werk: het leiden van ‘no-cure-no-pay’ projecten die productiviteitsverhoging, kostenverlaging en sturing tot doel hadden.

Als managing consultant bij Van Spaendonck Management Consultants (Zaltbommel) was organisatieontwikkeling vervolgens zijn werkterrein. Vraagstukken werden consequent bezien vanuit de drie relevante managementperspectieven te weten: strategieontwikkeling, organisatieontwikkeling en professionalisering van het individu. Aansluitend werd Toine General Manager bij Traffic Service Van Strien B.V. TSVS, Nederlandse marktleider in ontwerp en inrichting van tijdelijke en permanente verkeersmaatregelen en bewegwijzering. Hierna stapte hij over naar Boels Rental BV, marktleidend in 11 Europese landen op het gebied van verhuur van ‘bijna alles’ (met 4 merknamen, 3.000 Fte, 350 eigen vestigingen en 3.000 verhuurpunten). Als Bestuurslid was hij internationaal verantwoordelijk voor 7 van de 16 business units in de onderneming.

Momenteel is hij Directeur bij Lord & James Surface Prep BV en Europees Directeur bij National Flooring Equipment. NFE en L&J zijn internationaal marktleiders in de productie en handel van technologisch hoogwaardig en innovatief oppervlakte(voor)bewerkingsmaterieel, met een voor de branche ongekend hoog niveau van dienstverlening. Door het aangaan van langdurige partnerschappen met netwerkpartners zijn zij steeds opnieuw bepalend voor de norm in de markt.

Naast zijn dagelijkse werk is Toine oprichter van APM Consultancy en treedt hij voor zowel opleidingsinstituten als klantorganisaties op als docent en vervult hij diverse bestuurs- en adviesfuncties in een variëteit aan profit en non-profit organisaties, commissies en besturen. Hij adviseert organisaties bij grote complexe veranderingen en strategische omwentelingen.

Toine neemt deel in diverse Wetenschappelijke Adviesraden waaronder Strategic Alliances Ahead en Frisdenker. Hij neemt zitting in de Raad van Advies van drie bedrijven en vervult een enkel Commissariaat in onder andere de werelden van de Transport & Logistiek, Bewindvoering, het Ziekenhuis, de Apothekers en de Groenvoorziening . Maatschappelijk is Toine actief via Rotary Club Nederland.

Share This