Selecteer een pagina

De Executive MBA in Sustainable Leadership van Business School Nederland (BSN) is een tweejarige opleiding voor ambitieuze, talentvolle (general) managers, die sustainability integraal onderdeel willen maken van hun reguliere bedrijfsvoering. Deze gaat vanaf september 2021 van start. Het is de enige fysieke MBA in Nederland waarin duurzaamheid volledig is geïntegreerd in de totale MBA-opleiding en aansluit op de Duurzame Ontwikkelingsdoelen​. Elk hoofdvak uit deze MBA combineert leiderschapsontwikkeling en bedrijfskundige en sustainability kennis met als doel de impact van de organisatie duurzamer te maken. Het gaat niet alleen om de duurzaamheid van de eigen organisatie maar ook over de duurzaamheidsimpact van de producten en diensten die de organisatie levert.

Hoe ziet de Executive MBA in Sustainable Leadership eruit?
De MBA-opleiding bestaat voor 40% uit projecten die op de eigen werkplek worden uitgevoerd om de transitie naar duurzaamheid daadwerkelijk in gang te zetten en de duurzame ambities te versnellen van onderzoek naar een duurzame oplossing. Bij die projecten staat Action Learning en Action Research centraal waarbij de opgedane kennis wordt vertaald naar de praktijk. De MBA-opleiding biedt een uniek netwerk van medestudenten, docenten, sprekers en coaches met dezelfde ambities. Dit netwerk wordt ingezet voor collaborative learning.

Wat is onze visie op de combinatie sustainability en bedrijfsvoering?
Kofi Annan tijdens het World Economic Forum in 2009: “I propose that you, the business leaders… and we, the United Nations, initiate a global compact of shared values and principles which will give a human face to the Global market’.”

Action Learning denkproces Susanne Koenders BSN MBA “Het gaat niet langer om de toekomst. Het nú vraagt om een andere kijk op onze economie waarbij we als organisaties verantwoordelijkheid nemen voor onze planeet, onze mensen en de toegevoegde waarde die we leveren. Het is tijd voor een integrale aanpak. Deze MBA-opleiding, waar we heel trots op zijn, biedt de mogelijkheid om regie te pakken op die uitdaging. De overheid gaat meer reguleren en de klant vraagt steeds meer naar duurzame producten en oplossingen. Dat vraagt bij managers om kwaliteiten als lef, leiderschap en onderbouwde argumentatie. Business School Nederland faciliteert hierin met Executive MBA in Sustainable Leadership als kapstok. Onze business school staat al dertig jaar voor Action Learning naast kennis in onze MBA-programma’s. Het gaat om de transfer van kennis en onderzoek naar de praktijk, het gaat om actiegericht leren. Het wordt tijd, ook voor ons, dat we sustainable leadership daarvoor als uitgangspunt pakken.”

– Susanne Koenders, Vice Dean bij Business School Nederland

 

Reacties op onze nieuwe MBA-opleiding

Om duurzame ontwikkeling binnen je organisatie op de strategische agenda te krijgen en vervolgens ook concreet handen en voeten te geven, vraagt veel van een manager. Een gespecialiseerde MBA bij BSN is een mooie manier inzicht te verwerven en grip op dit proces te krijgen.

Robert Koolen

MBA-alumnus BSN, Directeur Duurzame Ontwikkeling bij Heijmans Nederland BV

Het is mooi om te zien dat duurzaamheid binnen organisaties niet meer als een losse activiteit wordt gezien. Organisaties maken sustainability nu echt onderdeel van de organisatie brede strategie. Dit vraagt behoorlijk wat van managers. Ik denk dat deze MBA daarom op het goede moment komt. Ik kom graag als gastspreker optreden om mijn geleerde lessen met de studenten te delen.

Liesbeth Gort

Directeur bij FSC Nederland

De Executive MBA in Sustainable Leadership is een mooi initiatief. Arcadis heeft de Sustainable Goals van de UN geïntegreerd in de bedrijfsvoering, van strategie tot en met de HR-cyclus. We hebben al met BSN afgesproken dat de toekomstige studenten welkom zijn voor een bedrijfsbezoek, want we delen graag hoe wij ermee omgaan. En we zijn ook heel benieuwd hoe andere organisaties met deze uitdagingen omgaan.

Rudi Pelgrum

MBA-alumnus BSN, Sector Directeur Industrie bij Arcadis Nederland

We hebben bij UWV al flinke stappen gezet op het gebied van duurzaamheid, zowel op het sociale als het groene vlak. Het is en wordt steeds meer een integraal onderdeel van de bedrijfsvoering. Hoe we hier gekomen zijn en welke ambities we nog hebben, delen we graag met de buitenwereld. Ik treed daarom ook graag op als gastspreker tijdens de Executive MBA in Sustainable Leadership van BSN.

Henk van de Weitgraven

MBA-alumnus BSN, Directeur bij Facilitair Bedrijf UWV

Action Research past heel goed bij de Executive MBA in Sustainable Leadership, want het is bij uitstek een onderzoeksmethode waarin je werkt vanuit een integrale aanpak en gericht op duurzame verandering. Denk bijvoorbeeld aan het betrekken van meerdere actoren in de keten of het betrekken van mensen op alle niveaus.

Dr. Isolde R. Kolkhuis Tanke

Associate Professor Action Research BSN

Afwisseling van theorie, praktijkopdrachten en persoonlijke reflectie in BSN’s Action Learning zorgt ervoor dat kennis direct wordt omgezet naar ervaringen en hierdoor onderdeel wordt van persoonlijk denken en handelen. In mijn optiek een cruciaal proces om intrinsiek gedreven, authentieke leiders klaar te stomen om duurzaamheid tot een hoger level te tillen binnen organisaties.

Dave Manders

MBA-alumnus BSN, Trusted Advisor/ Managing Consultant bij Capgemini

Meer informatie?
Voor meer informatie over onze MBA-opleidingen neem contact op met Anita Moolhuizen of Linda Hoksbergen via 0344-579050 of mail naar info@bsn.eu.

BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of Twitter en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt. Stuur hiervoor een email naar info@bsn.eu o.v.v. ‘aanmelden nieuwsbrief‘.

Share This