Selecteer een pagina

China in perspectief

Rogier de Jong

 | 18 december 2019 van 9.30 tot 16.30 uur

China, opkomst van een nieuwe grootmacht – achtergronden, dynamiek en impact

Om China kunnen we niet meer heen. De opkomst van China als economische grootmacht beïnvloedt ook in Nederland overheden, bedrijven en instellingen, professionals en consumenten. Het belang van een goed netwerk is cruciaal om succesvol zaken te kunnen doen in China. Maar hoe werkt dit dan? Hoe zorg je voor een waardevol netwerk? Waar moet je op letten? Hoe zit het met culturele verschillen? En als je eenmaal succesvol bent, hoe blijf je dit dan? 

Tijdens deze themabijeenkomst gaat China-expert Rogier de Jong dieper in op: 

  • historische, economische en politieke achtergronden;
  • succes – en faalfactoren van investeringen en projecten;
  • de rol van de overheid;
  • verschillen in stakeholder management en
  • de do’s and don’ts bij het samenwerken en onderhandelen met Chinese partners.

Hij gebruikt hiervoor aansprekende casuïstiek: ‘De geopolitieke impact van de nieuwe Chinese zijderoute; via de Chinese investering in voetbalclub ADO Den Haag tot aan het leiderschap van China op het gebied van kunstmatige intelligentie en retailinnovatie’.

Voor wie?
Wil jij een proactieve houding aannemen als het gaat om de kansen en bedreigingen die China biedt? Doe jij al zaken met China of ben je dat mogelijk in de toekomst van plan? Dan is deze themabijeenkomst een mooie eerste stap om verder te komen.

Kosten
Studenten en Tractus leden GRATIS
Alumni (geen lid van Tractus) en overige deelnemers betalen EUR 60,-
Elke deelnemer mag 1 gratis introducee meenemen
Voor de lunch wordt gezorgd.

Na afloop krijg je het boek ‘The China Factor – A 21st Century with Chinese Characteristics’ cadeau.
Het boek is geschreven door Annette Nijs, voorzitter van de Executive Board van Business School Nederland.

Locatie
Business School Nederland
Herenstraat 25
4116 BK Buren (Gld)

BSN Alumnus Rogier de Jong MBARogier de Jong MBA
Rogier is aan Business School Nederland verbonden als Action Learning Coach, docent Managementvaardigheden en China-specialist. Hij woonde en werkte geruime tijd in Azië. Gedurende zijn verblijf in China heeft hij honderden professionals getraind op het gebied van internationale marketing en – verkoop. Hij adviseerde bekende Chinese bedrijven en – overheidsorganisaties en gaf mede richting aan de inzet in China van social media voor de Amerikaanse Ministeries van Buitenlandse Zaken en – Handel. Via zijn persoonlijke management BV adviseert hij bedrijven met een sterke China-connectie en geeft hij cross-culturele managementtrainingen. Rogier doet onder meer onderzoek naar de impact van persoonseigenschappen en cultuur op de effectiviteit van internationale onderhandelingen.

Rogier is werkzaam voor diverse business schools in binnen – en buitenland als gecertificeerd docent en coach: kernvakken zijn internationaal management, ondernemerschap en marketing.

LinkedIn-profiel Rogier

Share This