Selecteer een pagina

BSN Alumnus Peter Vermeulen begon zijn carrière bij een traditionele optiekzaak Römer Optiek opgericht in 1888. Hij ontwikkelde zich hier als specialist in optometrie en contactlenzen en vervolgde zijn carrière als manager director bij de Hans Anders Retail Group. Nadat hij Hans Anders mede op de kaart had gezet, vond hij het tijd voor een volgende stap. Hij zag kans met zijn specialistische en bedrijfsmatige kwaliteiten én zijn kritische oog het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) te versterken. Dat bood hem tevens de mogelijkheid de Executive Action Learning MBA bij Business School Nederland (BSN) te volgen.

Peter Vermeulen MBA
“De MBA-opleiding heeft mij geen windeieren gelegd. Deze heeft zeker bijgedragen aan de successen die ik heb geboekt in organisaties en mijn eigen bedrijven”, vertelt Peter. Zo verkocht hij drie jaar geleden zijn bedrijven Microlens en Jenalens aan een Japanse Multinational. De rode draad door zijn carrière is verandermanagement. Peter stamt uit een ondernemersgeslacht en is altijd bezig geweest om organisaties en bedrijven, voornamelijk in de optiek- en zorgbranche, te verbeteren en gezonder te maken. Hoe vergaat het deze ondernemer in hart en nieren na zijn MBA en welke impact heeft de opleiding vandaag de dag nog op hem? We spraken Peter hierover in een interview.

De drive om een MBA te doen
“Ik kreeg in 2005 de kans van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) om mijn MBA-opleiding te doen. Toen ik bij het CWZ begon, zat het ziekenhuis bijna tegen een faillissement aan. Ik zou in eerste instantie een jaar aanblijven voor het oppakken van verbeterprocessen op onder andere de afdeling oogheelkunde, maar daar bleef het niet bij. Eén jaar werd uiteindelijk meer dan 10 jaar, waar ik op meerdere afdelingen verbetertrajecten heb doorgevoerd. Het ontwikkelingsdoel dat ik voor ogen had, was om in een bestuurdersfunctie terecht te komen. Een interim bestuurder adviseerde mij een MBA te gaan doen, want met een diploma optometrie en contactlenzen redde ik het niet om op die positie te komen. Omdat ik in al die jaren dusdanige besparingen voor elkaar had gekregen, wachtlijsten af had laten nemen en de patiënten tevredenheid tot hoog niveau had gebracht, kreeg ik de MBA, als wisselgeld, cadeau.”

Praktijkgerichtheid van de MBA sprak aan
“Na een informatiebijeenkomst bij BSN had ik direct een klik en dacht ik ‘dit moet het zijn’, voornamelijk door de praktijkgerichtheid. Het sprak mij aan dat je niet alleen in de ‘collegebanken’ zat, maar met echte vraagstukken uit de eigen praktijk aan de slag ging en deze samen met je medestudenten kon oppakken. De eerlijkheid gebied mij te zeggen dat naast een gezin en een fulltime baan ik met ‘bloed, zweet en tranen’ mijn MBA heb behaald.”

Verandermanagement als rode draad door carrière
“Verandermanagement loopt als een rode draad door mijn carrière heen. Ik zag overal kansen en vroeg mij altijd af: waarom gaat het daar niet goed? Dat zag de Raad van Bestuur van het CWZ ook. Zij maakte dankbaar gebruik van mijn gedrevenheid om daadwerkelijk veranderingen teweeg te brengen. In al die jaren bij het CWZ werd ik op verschillende verbetertrajecten gezet op verscheidene afdelingen: oogheelkunde, plastische chirurgie, kno, interne geneeskunde, medische techniek, facilitairbedrijf, inkoop & logistiek, farmacie en het bouwen van een poliklinische apotheek. Het leverde onder andere inkoop & logistiek miljoenen aan besparingen op en meer dan 45 procent productiestijging op de poliklinieken en de OK. Dit zorgde er ook voor dat verschillende maatschappen meer dan 45 procent inkomsten ontvingen binnen dezelfde werktijden.”

Hoe realiseerde Peter deze veranderingen?
“Door de afdelingen bedrijfsmatiger in te richten, logistieke processen te veranderen, functiedifferentiatie in te voeren of het inkoopbeleid tegen de lamp te houden. Tijdens de verbetertrajecten keek ik niet alleen naar de systemen om bepaalde processen te veranderen, maar confronteerde ik mensen ook met hun eigen gedrag. Dat is uiteindelijk het belangrijkste: dat mensen zichzelf in beweging zetten om daadwerkelijk succesvol te veranderen.”

Inspiratiebronnen voor verandermanagement
“Tijdens mijn MBA-opleiding kwam ik erachter dat ik moeite had om dingen bondig op te schrijven. Ik kreeg een tip van voormalige studiebegeleider Wil Uylenbroek om te oefenen door recensies te gaan schrijven. Dan word je verplicht om in 750 woorden de essentie uit te lichten. Het begon bij de boeken ‘Vis’ en ‘Verse Vis’ van Stephen Lundin, John Christensen en Harry Paul. Hun boeken gaan over verandermanagement. Managementboek verraste mij met een telefoontje of zij mijn recensies op hun website mochten plaatsen. En de vervolgvraag was of ik meer recensies wilde schrijven. In hun ogen schreef ik met een komische twist. Een dag later stond er een doos met een stapel boeken over verandermanagement voor deur. Zo ben ik mij meer in dit vakgebied gaan verdiepen.”

Weer terug  het bedrijfsleven in!
“Voor mijn MBA afstudeerproject deed ik onderzoek voor de poliklinische farmacieafdeling. Ik heb gekeken naar hoe we het voor de patiënt eenvoudiger konden maken bij het ophalen van medicijnen. Het is mij gelukt een poliklinische apotheek op te zetten in het ziekenhuis, zodat patiënten direct in het ziekenhuis het voorgeschreven recept konden afhalen na hun afspraak met een arts. Wat niet gelukt is, is de productie van medicijnen te centraliseren. Dit was een vervolg na mijn afstuderen. Ik had een afgedekt implementatieplan klaarliggen waarmee we miljoenen hadden kunnen besparen. Maar helaas is het plan door politieke belangen in de koelkast beland. Dit heeft mij uiteindelijk doen besluiten om afscheid te nemen van het CWZ. Er was begrip voor en allen kijken ook positief terug op de mooie ervaringen en klussen die ik daar heb mogen doen. Collega’s en Raad van Bestuur adviseerde mij: jij moet terug het bedrijfsleven in. En dat heb ik gedaan!”

En toen…
“Ik ben weer de contactlenzen wereld ingegaan. En gaandeweg op mijn pad kwam een mooie kans om eigen bedrijven op te zetten en te kopen, Microlens en Jenalens. Mijn vrouw en ik hebben ons huis verkocht, onze baan opgezegd en zijn samen aan het avontuur begonnen om deze bedrijven winstgevend te maken. We hebben tevens nieuwe dingen ontwikkeld, onder andere slimme contactlenzen met elektronica erin verwerkt. Na diverse innovatieve ontwikkelingen stond er ineens een Japanse Multinational op de stoep die onze bedrijven wilde kopen en na een langdurige due diligence was eind 2018 de deal hiervoor rond.”

Maar wat te doen met al die vrijheid?
“We zijn als ondernemers te onrustig om op een strand te gaan liggen. Dus we zijn weer aan het rondkijken naar nieuwe uitdagingen en investeringen. Ik vind het leuk om jonge ondernemers, maar ook managers in de zorg te adviseren. Het stukje kennisoverdracht geeft me energie en ik leer zelf ook weer van hen; zo houden we elkaar scherp! Naast Angel Investor en begeleiden van innovatieve start ups wil ik mij vooral richten op het begeleiden van ondernemers.”

Geleerde MBA lessen voor succes
“Vanaf dag 1 heb ik 80 procent van wat ik leerde in de MBA-opleiding kunnen toepassen in de praktijk! Door de studie wist ik veel sneller te acteren. Docenten, waaronder zeker René ten Bos (oud-docent Strategisch Management en filosoof), hebben mij anders leren kijken en denken. De kracht van de MBA bij BSN zit ‘m in dat je zelf tot nieuwe inzichten komt door de discussies die je hebt met andere managers uit verschillende beroepsgroepen. Hieraan ten grondslag ligt de leermethode Action Learning waarmee je discussies op gang brengt en jezelf beter leert kennen. Het heeft me een betere manager gemaakt.”

Meer informatie?
Voor meer informatie over onze MBA-opleidingen neem contact op met Anita Moolhuizen of Linda Hoksbergen via 0344-579050 of mail naar info@bsn.eu.

BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of Twitter en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt. Stuur hiervoor een email naar info@bsn.eu o.v.v. ‘aanmelden nieuwsbrief‘.

Share This