Selecteer een pagina

Olaf heeft ruim 10 jaar geleden zijn HBO Small business afgerond. Hij wilde zich verrijken met nieuwe kennis, zodat hij arbeidsfit en aantrekkelijk zou blijven voor werkgevers. Om dit te bereiken besloot hij in 2016 de Executive MBA bij Business School Nederland te doen. Drie jaar later studeerde hij Cum Laude af. Hoe kijkt hij terug op zijn studietijd bij Business School Nederland? En hoe ziet zijn leven er na de MBA-opleiding uit?

Vlnr: Roland van de Kamp, Olaf Hildersom, Christoph Maria Ravesloot, Marcel van der HamWaarom heb jij voor een MBA gekozen?
“Ik had al weer ruim 10 jaar geleden mijn HBO Small business afgerond. Dat is een soort HBO bedrijfseconomie gericht op het MKB. Ik wilde echt weer groeien, mezelf verrijken met nieuwe kennis. Niet zozeer omdat ik verticale carrière wilde maken, maar wel om arbeidsfit te blijven, dat ik aantrekkelijk wilde blijven voor werkgevers. Zodat ik zelf wat te kiezen heb, ook wanneer het wat minder met de economie gaat. En ik heb brede interesses, ik ben altijd een generalist geweest, dus daar past een MBA goed bij.”

Wat voor rol heb je nu binnen Pon Automotive?
“Ik heb een interne consultant rol. Ik ben projectmanager van een verbeterprogramma. Ik kom bij onze dealers die gericht zijn op de zakelijke markt. Ik help ze dan bij procesverbetering, coaching van mensen, het maximale uit teams halen, rapportages, processturing, marktbewerking. Erg leuke rol.”

Wat heb je met Action Learning?
“Voor mij is de kern dat je tijdens de opleiding aan de slag gaat met uitdagingen die op dit moment echt spelen binnen je organisatie. En dat je actief reflecteert op je handelen. Maar wat me misschien nog wel het meeste is bijgebleven is een sessie die onze subsetbegeleider had georganiseerd. Hij combineerde Action Learning met paardencoaching. Dat was heel indrukwekkend!”

Kun je een voorbeeld geven van een project waar jij mee aan de slag bent gegaan?
“Ja, mijn MBA-afstudeeronderzoek. Door de opkomst van elektrisch aangedreven auto’s zal het geld dat verdiend kan worden met onderhoud af gaan nemen. Ik heb onderzocht wat mogelijke alternatieven inkomstenbronnen kunnen zijn voor onze dealers. Deze adviezen worden de komende periode ook echt geïmplementeerd. Ik hoorde van een collega, die op een andere plek zijn MBA heeft gedaan. Zijn thesis ligt nu onderin een la, dat lijkt me echt zo zonde.”

Wat vind jij het sterkste punt van de Executive MBA-opleiding?
“De diversiteit en kwaliteit van de docenten. Zij zijn toch echt het gezicht van de opleiding. Die diversiteit is echt mooi, het heeft me veel nieuwe inzichten gegeven. Mooie mix vrouw/man, van docenten met een plat accent tot een ouderwetse heer, en bijvoorbeeld ook een college van een ethical hacker. Door de docenten ben ik echt anders naar de wereld gaan kijken en de docenten zijn echt expert op hun gebied.”

Aan wie zou je deze Executive MBA willen aanraden?
“Ik kijk met veel plezier terug op mijn traject. Iedereen die een praktijkgerichte MBA zoekt met goede docenten is bij Business School Nederland op het goede adres.”

Hoe ziet je leven eruit na je MBA?
“Ik ben iemand die ervan houdt om doelen te stellen en ze dan na te jagen. Er zullen vast weer nieuwe inhoudelijke uitdagingen komen. Maar voor nu heb ik mezelf de opdracht gegeven vooral veel tijd te nemen om te genieten van het leven. En dat gaat heel goed!”

Bekijk het LinkedIn-profiel van Olaf Hildersom MBA

Lees ook het interview over het afstudeerproject van alumnus Olaf Hildersom MBA

Meer informatie?
Voor meer informatie over onze MBA-opleidingen neem contact op met Anita Moolhuizen of Linda Hoksbergen via 0344-579050 of mail naar info@bsn.eu.

BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of Twitter en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt. Stuur hiervoor een email naar info@bsn.eu o.v.v. ‘aanmelden nieuwsbrief‘.

Share This