Selecteer een pagina

“Ik was op zoek naar een denkrichting en methodiek die mij helpen meer visie voor de toekomst te ontwikkelen. Deze geven mij tevens handvatten om de visie op de juiste manier te implementeren in de organisatie.” Dit was de voornaamste reden voor oud-student Harold Rijper om het Programma Leiderschap met Impact te volgen. Als manager bedrijfsvoering deed hij niet alleen kennis op door de opleiding, maar bracht hij ook daadwerkelijk verandering teweeg in zijn organisatie. Lees verder welke impact Harold creëerde.

Oud BSN Student Harold Rijper Programma Leiderschap met Impact
Wat was voor jou als professional de reden om op zoek te gaan naar een opleiding?
“Na mijn start als manager liep ik vooral rond met vraagstukken over het verbinden van de organisatie en mijn afdelingen waar ik verantwoordelijk voor ben. Ik was op zoek naar een denkrichting en methodiek die mij helpen meer visie voor de toekomst te ontwikkelen. Deze geven mij tevens handvatten om de visie op de juiste manier te implementeren in de organisatie.”

Waarom koos je voor het Programma Leiderschap met Impact van BSN?
“Ik zocht naar een opleiding die niet twee jaar duurde, maar die wel volwaardige input gaf waarmee ik direct aan de slag kon. Verder vond ik het prettig om de opgedane theorie gelijk in de praktijk te kunnen brengen. Bij BSN was dit mogelijk. De praktijk werd ook de theorie in de lessen; de theorie werd aangepast op wat wij inbrachten vanuit de eigen praktijk. Door de verschillende casussen werd op deze manier de theorie heel inzichtelijk en toepasbaar. Een oud-student heeft mij op deze opleiding gewezen en hopelijk weet ik genoeg mensen te stimuleren om dit Programma Leiderschap met Impact ook te volgen.”

Welke vragen liggen er bij jou op je bord waar het Programma Leiderschap met Impact je bij heeft geholpen?
“Als manager bedrijfsvoering bij Reakt (Parnassia Groep) ben ik verantwoordelijk voor de regio midden-Holland. We bieden inloop aan dak- en thuislozen en mensen met een GGZ achtergrond, verzorgen arbeidsmatige dagbesteding en geven individuele begeleiding. Vraagstukken die voornamelijk bij ons op het bord liggen zijn de continue wijzigende wetgeving en digitalisering. Onze organisatie draait op Wet Maatschappelijke Ondersteuning, Wet Langdurige Zorg en subsidies. Tevens zijn vraagstukken waar ik mij mee bezighoud, het positioneren van de eigen afdelingen binnen de organisatie en de organisatie binnen het overkoepelende bedrijf. Tijdens de opleiding heb ik hier een helder beeld over gekregen. Ik kan nu veel beter de visie bepalen en sturen.”

Wat zijn de belangrijkste inzichten die je hebt meegekregen?
“Het belangrijkste inzicht is toch wel het holistisch kijken naar een organisatie. Het is breder dan het eigen gezichtsveld. En kan soms ook breder zijn dan de eigen span of control; het aantal mensen waaraan je leiding geeft. Maak inzichtelijk wat voor een impact een verandering heeft en welke stakeholders hiermee te maken hebben. Betrek deze stakeholders bij het maken van de beslissing en zorg dat je hun expertise hierin meeneemt. Dit maakt dat je een gedegener besluit neemt en mensen zich echt betrokken voelen bij de besluitvorming.”

Wat van het geleerde in het programma heb je direct kunnen toepassen op je werk en heeft al impact?
“Het betrekken van alle stakeholders in de besluitvorming. Het overleg met de cliëntenraad is hierdoor dusdanig veranderd, dat ze niet alleen betrokken zijn bij het reageren op een adviesaanvraag, maar nu ook meedenken met het maken van deze.”

In hoeverre inspireerde je medestudenten jou?
“Er was een open leerhouding en –omgeving; iedereen komt er om te leren. Doordat iedereen tegen dingen aanloopt in zijn werk en dit in de groep besprak, was het makkelijker om zelf ook aan te geven waar ik tegenaan liep en wat ik graag wilde leren. Het samen sparren en de inzichten, vanuit de diverse organisaties en werkvelden van de medestudenten, maakten de lessen boeiend en leerzaam. Sommige vraagstukken werden al in de les opgelost. En voor andere vraagstukken had ik genoeg input gekregen, waar ik op mijn werk verder mee aan de slag kon. Ook de vraagstukken van medestudenten zetten aan tot denken hoe het in de eigen organisatie is geregeld.”

Hoe vond je de bijeenkomsten Action Learning, de rode draad door onze opleidingen?
“De Action Learning bijeenkomsten waren erg nuttig. Tevens prikkelde dit om goed naar de eigen praktijk en het eigen handelen te kijken.”

Vanaf 31 oktober start het Programma Leiderschap met Impact weer. Nieuwsgierig of dit impactvolle programma ook bij jou past?

Plan een adviesgesprek met onze studieadviseurs

vóór 30 september

BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of LinkedIn en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.
Share This