Selecteer een pagina

Agrifirm heeft samen met Business School Nederland (BSN) een uitgebreid ontwikkeltraject uitgevoerd voor haar midden-managers. Met bijna 3000 medewerkers werkt Agrifirm in 16 landen wereldwijd aan een verantwoorde voedselketen. In dit interview spreken we Joke Mens, Manager Global Talent Acquisition & Development.

Joke Mens, Manager Global Talent Acquisition & Development bij AgrifirmWat was de aanleiding voor het Management Development Traject?

“We willen graag onze talenten binden en boeien. We hadden altijd al een internationaal opleidingstraject voor onze Young Professionals. En nu wilden we dat uitbreiden met een internationaal ontwikkelprogramma voor midden-managers die potentie hebben om door te groeien naar directors niveau. Tijdens het programma willen we de talentvolle leiders goed begeleiden en helpen bij hun persoonlijke en professionele ontwikkeling, zodat ze ook echt die stap van operationeel en tactisch managen naar strategisch managen kunnen maken.”

Hoe hebben jullie deze talenten geselecteerd?

“Als onderdeel van ons performance management hebben we een succession proces waarbij leidinggevenden en HR elk jaar samen gaan kijken wie er in aanmerking komt voor dit traject. De leidinggevenden dragen de talentvolle medewerkers met 7 tot 10 jaar managementervaring voor en vervolgens volgt nog een assessment, Engelse test en de deelnemers moeten een motivatie vlog insturen.”

Waarom is er voor Business School Nederland gekozen?

“De opzet die BSN had gemaakt was lekker concreet en paste bij de doelstellingen van Agrifirm. En uiteraard was de prijs-kwaliteitverhouding goed. En wat me daarnaast nog erg aansprak was het feit dat BSN in dezelfde regio’s actief is als wij: Azië, Afrika en Europa. Wanneer de medewerkers eventueel door willen gaan met een hele MBA is dat in de regio’s mogelijk.”

Hoe is het traject opgebouwd?

“Het is echt een co-creatie met BSN geworden dat vonden we heel belangrijk. Het traject bestaat uit 4 modules van 5 dagen, waarin alle normale management en leiderschapsonderwerpen aan bod komen. In de avonden waren er korte workshops door leiders van Agrifirm. Daarnaast hebben we de 12 deelnemers 6 mentoren toegewezen vanuit de organisatie, zij zijn leiders op executive niveau. Zij begeleiden de deelnemers inhoudelijk, en leren zo direct de deelnemers goed kennen. En de deelnemers kregen een coach vanuit BSN toegewezen, Koen Litjens.”

“De wijze waarop Agrifirm nieuw leiderschap faciliteert vind ik opmerkelijk positief. Door de coach sandwich van interne en externe begeleiding konden de medewerkers reuzensprongen maken.” – Koen Litjens , Coach BSN

“Met hem konden de deelnemers op een veilige neutrale manier sparren over hun ontwikkeling. Naast de inhoudelijke vakken moesten alle deelnemers ook een individueel Action Learning Project uitvoeren. Dat kon gaan over het inkoopproces verbeteren, of bijvoorbeeld de marktpositie in een land verstevigen. De deelnemers hebben hun project gepresenteerd aan het Executive Committee. Zij waren zeer lovend over de kwaliteit van de projecten en uitkomst van het programma. Met de projecten en hun persoonlijke groei hebben de deelnemers echt laten zien dat ze de stap van operationeel naar strategisch niveau aankunnen.”

“Al na één lesblok ontstond er een hechte groep, deelnemers weten elkaar na het LEAP programma waar ook ter wereld te vinden.” – Marcel van der Ham, Dean BSN

 
Ben jij ook op zoek naar een incompany opleiding/leergang op maat voor jouw organisatie?

Lees dan hier wat de mogelijkheden zijn.

Meer informatie?
Voor meer informatie over onze MBA-opleidingen neem contact op met Anita Moolhuizen of Linda Hoksbergen via 0344-579050 of mail naar info@bsn.eu.

BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of Twitter en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt. Stuur hiervoor een email naar info@bsn.eu o.v.v. ‘aanmelden nieuwsbrief‘.

Share This