Selecteer een pagina

We zien dat mensen in tijden van crisis de neiging hebben om grote beslissingen uit te stellen, omdat ze nog niet precies weten wat de toekomst gaat brengen. Volgens onze Dean, Marcel van der Ham is dat voor opleidingen bij Business School Nederland zeker niet nodig. Hier een kort interview met hem vanuit zijn thuiswerkplek.

Dean, Marcel van der HamWat leren jullie MBA-studenten?
“Wij leren ze dat de wereld steeds sneller verandert. Nu heeft het Coronavirus grote impact, en morgen kan het weer iets anders zijn. Wij leren onze studenten juist om leiderschap te tonen in dit soort snel veranderende situaties.”

Op welke manieren leren jullie managers omgaan met een crisis en onvoorspelbare toekomst?
“Heel concreet bieden we een Masterclass Managen van een Crisis aan. In deze masterclass leer je hoe je je voorbereidt op een crisis en hoe je tijdens een crisis regie houdt. Ook hebben we een Masterclass Strategisch Leiderschap waarin we de deelnemers handvatten geven hoe je strategie als dynamisch proces kunt inrichten voor je organisatie om toekomstbestendig te blijven.”

Helpt Action Learning hier ook bij?
Action Learning, onze opleidingsfilosofie, is zeer geschikt om managers te leren snel te reageren in een wereld die bijna niet meer te voorspellen valt. Door uitdagingen op te pakken wanneer ze zich aandienen met een multidisciplinaire team, waarbij aan de hand van open vragen tot de kern wordt doorgedrongen.”

En hoe gaat de business school om met de huidige situatie?
“Uiteraard hebben wij eerst alle fysieke bijeenkomsten geannuleerd voor de komende weken. Safety first. We hebben het geluk binnen Business School Nederland dat we al vele jaren een Internationale Action Learning MBA aanbieden. Deze MBA wordt hybride aangeboden. In deze MBA wordt veel lesmateriaal online aangeboden, inclusief de mogelijkheid om online te discussiëren en dergelijke. Slechts twee keer, twee weken komen de studenten naar Nederland voor de fysieke lessen. Hierdoor hebben we ruime ervaring hoe we lessen gedeeltelijk online kunnen aanbieden, en weten we ook goed waar de grenzen liggen. Hierdoor kunnen we snel, waar nodig, onze huidige Nederlandse MBA’s aanpassen.

Aankomende week bieden we al een aantal bijeenkomsten van onze Nederlandse MBA’s online aan. Na afloop evalueren we deze met de docenten en studenten. Aan de hand van die geleerde lessen organiseren we de verdere uitrol. Mochten er lessen zijn waarbij het niet mogelijk is om ze (op korte termijn) online aan te bieden, dan verschuiven we die naar een later tijdstip.”

Wat betekent dit voor de MBA’s die in september starten?
“We hebben geen glazen bol, maar het is onze verwachting dat er dan weer fysieke lessen gegeven kunnen worden. Mocht dat niet het geval zijn, dan is er ook een optie dat we bijvoorbeeld de eerste maanden nog starten met online lessen. Wij spelen flexibel in op de situatie zoals die zich dan aandient. Maar het doel blijft hetzelfde. Managers afleveren die leiderschap tonen, ook in roerige tijden.”

Meer informatie?
Voor meer informatie over onze MBA-opleidingen neem contact op met Anita Moolhuizen of Linda Hoksbergen via 0344-579050 of mail naar info@bsn.eu.

BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of Twitter en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt. Stuur hiervoor een email naar info@bsn.eu o.v.v. ‘aanmelden nieuwsbrief‘.
Share This