Selecteer een pagina

Alumnus Theo Slaats én verloofde Manon over de Fast Track MBA, en over de emotionele rollercoaster die zijn Viva Voce was

BSN Alumnus Theo Slaats MBATheo Slaats gaat de boeken in als de eerste BSN-student die op de dag van zijn Viva Voce minder zenuwachtig was voor de presentatie en het vragenvuur van de tutoren, dan voor een ander ‘agendapunt’ dat op die dag zou plaatsvinden. Voor Theo (49) – afzwaaiend alumnus van de Fast Track MBA – stond namelijk ook een huwelijksaanzoek aan zijn Manon op het programma. “Voor mij kwamen op die dag twee momenten samen waar ik al heel lang naartoe geleefd had,” vertelt hij. Verslag van een ‘emotionele rollercoaster’.

“Op de professionele presentatie en dat vragenuurtje van de heren kun je je voorbereiden, daar komt de opleiding en de ervaring van pas,” aldus Theo. “Maar de eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik het meest zenuwachtig was voor het tweede gedeelte.” In het complot zaten Theo’s schoonouders (die hij vooraf keurig om Manons hand gevraagd had), de schoonzus voor de foto’s, BSN voor de organisatie en de kinderen.

Beseffen wat écht belangrijk is
Stiekem is het feit dat het huwelijksaanzoek op deze dag plaatsvond een mooi bruggetje naar wat Theo als belangrijkste les van de MBA beschouwt: ‘het resultaat van samen is altijd groter dan die van het individu’. Theo: “De opleiding trok een behoorlijk wissel op mijn privéleven en mijn aandacht voor anderen. Hierdoor begon ik steeds meer te beseffen wat écht belangrijk is, en wilde ik geen tijd meer verspillen om de liefde van mijn leven ten huwelijk te vragen. En wat is een beter moment om na fase drie, fase vier in te luiden tijdens de Viva Voce?”

Dat kunnen we beter vragen aan de vrouw die ja ‘moest’ zeggen: Manon Huijbregts (41). “Toen Theo me vertelde dat hij deze MBA wilde gaan doen dacht ik: ‘Nee’ – maar zei ik: ‘Tjee, het is allemaal al zo druk, waar ga je aan beginnen?’ Een aantal gesprekken verder had hij zich aangemeld en kort daarna volgden de eerste lesuren. Ik vond het geweldig om te zien wat het met hem deed, hoe enthousiast hij was en helemaal vol van de inhoud van de studie. Op dat moment besefte ik dat het goed was.”

Sommige partners van studenten ‘klagen’ erover dat het een grote last is als de wederhelft zo’n intensief programma volgt. Hoe hebben jullie het samen voor elkaar gebokst?
Manon: “Ik heb me als partner geprobeerd zoveel mogelijk aan te passen om hem de ruimte te geven. Dat is gelukt, en het is me achteraf allemaal helemaal niet zo zwaar gevallen. Natuurlijk heb je wat minder gezellige weekenden gehad en is er thuis meer op mijn bordje gekomen, maar zo was het nou eenmaal.”

Heb je een gouden tip voor een partner in een soortgelijke situatie?
Manon: “Wat voor ons heel belangrijk was, was het delen! Deel de stof met je partner (oké, tot op zekere hoogte) en blijf interesse in elkaar tonen.”

Hoe kijk je terug op de bijzondere dag die Theo’s Viva Voce was?
“Ik ben er nog steeds van onder de indruk. Naast dat ik heel trots ben op Theo’s prestatie, ben ik superblij dat ik de rest van mijn leven met hem mag delen!”

Theo, wat was naast het aanzoek hét hoogtepunt tijdens je MBA?
“Voor mij waren de colleges het hoogtepunt: samen met de studiegenoten luisteren naar zeer ervaren professionals en deze kennis vervolgens gebruiken in casestudies”.

Wat was voor jou de belangrijkste drijfveer om een MBA te doen?
“De persoon die college gaf op de opleiding Hogere Bedrijfskunde was bijzonder inspirerend en tevens afgestudeerde MBA’er. Met hem heb ik over de MBA-opleiding van BSN gepraat: hij was lovend. Een daaropvolgend persoonlijk gesprek met Prof. Sfirtsis gaf de doorslag.”

Waarom koos je specifiek voor de Action Learning MBA?
“Die keuze werd gemaakt tijdens een persoonlijk gesprek met BSN. De achtergrond van Action Learning sprak mij direct aan en past bovendien het best bij mijn persoonlijkheid en drijfveren.”

Wat heb je tijdens de MBA als de grootste uitdaging ervaren?
“Dat wat ik de ‘geestelijke gijzeling’ noem: er zijn zoveel nieuwe inzichten, indrukken en vraagstukken waar je continu mee bezig bent, en die je heel erg moeilijk kan loslaten.

Wat is het grootste verschil tussen Theo-pré-MBA en Theo-post-MBA?
“Het verschil is overduidelijk te merken, zowel door mezelf als door collega’s. Er is meer rust, meer richtingsverkeer, ik heb een betere, meer persoonlijke band met collega’s gekregen en er zijn verschillende complexe projecten aangepakt én succesvol uitgevoerd.”

En hoe zit het met de persoonlijke vaardigheden?
“Als manager was ik gewend om controle te hebben en beslissingen te nemen. Om dit te kunnen loslaten, meer te luisteren naar anderen en hen meer ruimte te geven beschouw ik als de grootste verbetering van mijn persoonlijke skills.”

Hoe kijk je terug op de MBA-opleiding?
“Als een hele complete opleiding: nagenoeg elk aspect dat je nodig hebt om te functioneren als manager van nu komt aan bod.”

Meer informatie?
Voor meer informatie over onze MBA-programma’s neem contact op met Dory Cammelbeeck of Sandra Blankenstein via 0344-579052/46 of mail naar info@bsn.eu.

BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of Twitter en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt. Stuur hiervoor een email naar info@bsn.eu o.v.v. ‘aanmelden nieuwsbrief‘.

Share This