Selecteer een pagina

Aanstaande dinsdag 14 maart vindt de eerste bijeenkomst met als thema ‘Zakendoen in China’ plaats bij BSN in Buren. Gastsprekers zijn John Zhang en Rogier de Jong – beiden ervaringsdeskundige experts – die aanwezige gasten alles kunnen vertellen over do’s en don’ts rondom zakendoen in de snelgroeiende economie die deze ‘Asian Tiger’ is.

‘Veel bedrijven willen graag de stap naar China zetten, maar weten niet goed hoe,’ aldus dean Marcel van der Ham. ‘BSN heeft het voorrecht over de benodigde kennis én het netwerk te beschikken waar meer dan 500 MBA alumni en 600 studenten in China deel van uitmaken. Velen daarvan zijn directeur of eigenaar van een eigen bedrijf. Daarnaast zijn er verschillende Nederlandse BSN-alumni die eveneens over een flinke dosis know-how en ervaring hebben op het gebied van zakendoen in China. Daar maken we maar wat graag gebruik van, en zo proberen we op die manier echt een brug tussen Nederlandse en Chinese bedrijven te slaan. Immers, BSN is niet alleen een scholingspartner, maar wil graag ook een zakenpartner zijn.’

De eerste avond was binnen enkele dagen volgeboekt – er is ‘slechts’ plaats voor 20 man. Reden daarvoor is dat de avond – voorafgegaan door een lekkere Chinese maaltijd – bijzonder interactief is, en Rogier en John graag vragen van alle aanwezigen willen kunnen beantwoorden.

Meer informatie over de bijeenkomst lees je hier: ‘Zonder goed netwerk kun je geen zakendoen in China’

Heb je de aanmelding voor deze avond gemist en wil je er de volgende keer graag bij zijn? Stuur dan een mail naar Sandra Blankenstein (sblankenstein@bsn.eu).


Over John Zhang en Rogier de Jong

John ZhangJohn Zhang
John is van Nederlands-Chinese afkomst en woont sinds 1991 in Nederland. Voor zijn vertrek naar Nederland werkte hij voor de Chinese regering, om na zijn aankomst in Nederland diverse rollen bij verschillende bedrijven te bekleden. In 2006 lanceerde hij hier een bedrijf dat zich richt op zakendoen in China en samenwerkingen met Chinese bedrijven ontwikkelt en intensiveert. Tegelijkertijd bestuurde hij twee bedrijven in China en ontplooide hij er verschillende zakelijke ondernemingen. In 2015 sloot hij zich aan bij Business School Nederland en sindsdien werkt hij voor de business school in Buren, alwaar hij tevens bestuurslid is.

John heeft jarenlange ervaring met zakendoen in China. Zijn netwerk reikt zowel over Nederland, als diep in het Chinese zakenleven. Mede dankzij zijn diepgrondige kennis en begrip van de Nederlandse én de Chinese cultuur, hielp hij de afgelopen jaren talloze Nederlandse bedrijven op weg naar succes in China, evenals vice versa: met John’s hulp vestigden de afgelopen jaren verschillende Chinese ondernemingen zich succesvol in Nederland.

Rogier de Jong MBARogier de Jong MBA
Rogier wordt beschouwd als een van de meest gerenommeerde Chinaspecialisten in Nederland. Hij woonde in China, waar hij in een periode van zeven jaar zijn eigen marketingbureau, New Thoughts, opzette. New Thoughts voerde onder meer projecten uit voor bekende Chinese ondernemingen als TCL en Midea, en leverde advies voor hun internationale branding en strategisch marketingbeleid. Vandaag de dag wordt zijn bureau nog altijd ingehuurd door grote Chinese ondernemingen waaraan Rogier trainingsprogramma’s biedt die erop gericht zijn cultuurverschillen te overbruggen, en geeft hij marketing- en salestrainingen.

Eerder werkte Rogier voor verschillende Chinese overheidsorganisaties en voor het Amerikaanse Ministerie van Handel en Buitenlandse Zaken in China. Zijn jarenlange hands-on werkervaring met Chinese aandeelhouders én overheidsinstanties staat garant voor een onuitputtelijke bron aan ervaring en observaties die hij zeer graag deelt.

Rogier is tevens gastdocent aan de befaamde Jinan en Sun Yat-sen universiteiten in China. Daarnaast is hij verbonden aan de Avans School of International Studies in Nederland als docent International Marketing & Business, major Asian Business Studies. Voor BSN bereidt hij studenten voor op hun jaarlijkse studiereis naar China.

Al vroeg in zijn loopbaan ontving Rogier uit handen van de Rotterdamse Kamer van Koophandel een nominatie voor ‘Innovative Entrepreneurship’ en werd hij door de Foundation for Best Business Practices genoemd als een van de meest ‘remarkable businessmen’. In het dagelijks leven is Rogier gehuwd met een Chinese vrouw die aan het hoofd staat van een familiebedrijf in im- en export in Hong Kong en Nederland.

Lees ook: ‘Zonder goed netwerk kun je geen zakendoen in China’

BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of Twitter en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt. Stuur hiervoor een email naar info@bsn.eu o.v.v. ‘aanmelden nieuwsbrief‘.

Share This