Selecteer een pagina

Nieuws van het ATHEA-front! Directeur Marcel van der Ham kwam vandaag terug uit Parijs waar hij de voorjaarsconferentie van ATHEA bijwoonde. ATHEA staat voor Association for Transnational Higher Education Accreditation en is de eerste Europese accreditatie-organisatie die over landsgrenzen heenkijkt en instituten en universiteiten uit Europa en daarbuiten – volgens Europese maatstaven – kan accrediteren. BSN behoort tot de trotse co-oprichters van dit accreditatie-orgaan dat officieel opgericht werd in mei 2015 in Wenen.

ATHEA Board of CommissionersATHEA is een niet-commerciële accreditatie-organisatie wiens leden ernaar streven om door middel van institutionele accreditatie de kwaliteit van het hoger onderwijs te verbeteren, waarbij de Europese standaard – European Standards and Guidelines for Quality Assurance (ESG) – als uitgangspunt geldt. Leden van ATHEA zijn op dit moment Maastricht School of Management, Business School Nederland, UIBS (USA – Europa), Horizons University (Frankrijk), ISM (Frankrijk), Embry Riddle Europe (USA – Europa) en Monarch Business School (Zwitserland).

Tijdens de eerste, driedaagse conferentie was voor het eerst de gehele Board of Commissioners bijeen, mede om te beslissen over de eerste kandidaat-accreditaties. Op het programma stond onder meer een intensieve studie naar de criteria waaraan een accreditatie-aanvraag precies moet voldoen. “Het was heel inspirerend om met 20 deskundigen van gedachten te wisselen over de kwaliteit van het hoger onderwijs, en dat in zo’n internationaal perspectief,” aldus een zeer enthousiaste Marcel van der Ham.

Het was inderdaad een zeer internationaal gezelschap, met meerdere nationaliteiten die de inmiddels negen aangesloten business schools en universiteiten vertegenwoordigden. Representanten komen onder meer uit landen als Amerika, Canada, Frankrijk, België, Nederland, Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland en Oekraïne. Binnenkort zal de Board definitieve beslissingen maken rondom de kandidaat-accreditaties van de eerste drie instituten.

To be continued dus…

Meer over ATHEA en de doelstellingen van deze organisatie lees je in dit artikel

Meer informatie?
Voor meer informatie over onze MBA-programma’s neem contact op met Dory Cammelbeeck of Sandra Blankenstein via 0344-579052/46 of mail naar info@bsn.eu.

BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of Twitter en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt. Stuur hiervoor een email naar info@bsn.eu o.v.v. ‘aanmelden nieuwsbrief‘.

Share This