Selecteer een pagina

Ethiek

Jan de Leeuw

Themabijeenkomst | 8 mei 2019 van 9.30 tot 16.30 uur

Ethiek is een bepaalde manier van naar de werkelijkheid kijken. Het gaat hierbij over keuzes die bedrijven maken over kwesties die spelen in de relatie van een bedrijf tot haar stakeholders. Tijdens de werkzaamheden en ook in de pauzes kunnen gesprekken plaatsvinden over bedrijfsethische kwesties. Denk aan zaken als veilig werken, een rechtvaardige beloning, een voorkeursbeleid voor vrouwen en ongewenste intimiteiten op de werkplek.

Op een geïnstitutionaliseerd niveau speelt bedrijfsethiek een rol, bijvoorbeeld tijdens vergaderingen van de raad van commissarissen, de directie, de ondernemingsraad en tijdens allerlei vormen van werkoverleg.

Moreel verantwoord handelen is belangrijk vanuit de ethiek zelf, maar ook vanuit een economisch gezichtspunt.
Op zoek naar handvatten voor MVO of vertrouwen (her-)krijgen van je stakeholders? De ethiek helpt hierbij.

Kosten
Studenten en Tractus leden GRATIS
Alumni (geen lid van Tractus) en overige deelnemers betalen EUR 60,-
Elke deelnemer mag 1 gratis introducee meenemen

Locatie
Business School Nederland
Herenstraat 25
4116 BK Buren (Gld)

Jan de LeeuwJan de Leeuw docent ethiek,

Competente-ontwikkeling ethiek voor MBA-gerelateerde beroepsprofielen en kennis van de sportwereld bij Fontys. Is auteur van meer dan honderd educatieve boeken.

In 2008 was hij de winnaar van de fontys kennisprijs.

Het maximale aantal deelnemers is bereikt. Wil je toch meedoen? Mail naar Carola Franken (cfranken@bsn.eu), dan zetten we je op de wachtlijst. Bij voldoende aanmeldingen plannen we een tweede bijeenkomst in het najaar.

Share This