Selecteer een pagina

Bert Husson (34 jaar) is sinds februari 2020 Corporate Accountmanager bij Business School Nederland (BSN). In deze functie vervult hij een belangrijke rol in het verder versterken van het alumni-netwerk. Daarnaast wordt hij verantwoordelijk voor het onderhouden van de relaties met ‘corporate accounts’. In de praktijk betekent dit dat hij nauw betrokken is bij o.a. de Incompany Leertrajecten van BSN.

Bert Husson, Corporate Accountmanager bij Business School NederlandWaarom heeft BSN ervoor gekozen om een Corporate Accountmanager aan te stellen om het (alumni)netwerk te versterken?

“Managers en organisaties kiezen vaak niet alleen voor BSN vanwege onze leerproducten, maar ook vanwege ons netwerk. Aangezien het netwerk van studenten, alumni en partnerschappen zowel nationaal als internationaal exponentieel groeit, was er vanuit BSN de behoefte om een corporate accountmanager aan te stellen. Deze kan dan het overzicht bewaren, de verschillende behoeften van stakeholders identificeren en hier aan tegemoetkomen. Zo werk ik nu aan verschillende (online) evenementen en straks ook weer aan speciale bedrijfsbezoeken.
Ook ben ik nu bezig met het opzetten van sectorsessies. De bedoeling hierbij is om alumni uit een bepaalde sector met soortgelijke vraagstukken bij elkaar te brengen om kennis en ervaringen uit te wisselen. Wellicht zorgt dit ook voor mooie nieuwe samenwerkingen.”

En waarom een nieuwe accountmanager om langs te gaan bij klanten?

“Mijn collega’s van studieadvies verzorgen uiteraard al de gesprekken met de individuele potentiële studenten en onderhouden deze relaties. Er was daarnaast behoefte aan een persoon die de relaties met de organisaties structureel gaat beheren. En wanneer er een Incompany Leertraject is ontwikkeld en verkocht, dit traject ook bij de klant te begeleiden.

Wat maakt een Incompany Leertraject bij BSN zo bijzonder?

BSN heeft gedurende haar bestaan Incompany Leertrajecten ontwikkeld met verschillende typen organisaties, bijvoorbeeld met banken, verzekeraars, zorg, gemeenten en mediabedrijven. We werken met grote corporaties maar bijvoorbeeld ook met het MKB. Dit vind ik erg leuk aan deze baan: onze Action Learning aanpak beperkt zich niet tot bepaalde sectoren, en elk project is uniek! Momenteel zijn we bijvoorbeeld bezig met een mooi Incompany Leertraject met Agrifirm: een coöperatie van veehouders en telers. Het maatwerktraject is speciaal voor managers die de ambitie en mogelijkheden hebben om op strategische posities werkzaam te worden.”

Vertel eens iets over jezelf?

“Tien jaar geleden ben ik direct na mijn studie (International Communication, Hanzehogeschool) in China gaan wonen. Hier heb ik werkervaring opgedaan bij Mandarinclick, een Chinese onderwijsconsultant. Vervolgens heb ik in Beijing met zeer veel plezier en toewijding voor het steunkantoor van Nuffic gewerkt (de Nederlandse organisatie voor internationalisering in onderwijs). Verder ben ik vader van 2 kleine kinderen die beiden in Beijing geboren zijn. Zij spreken beter Chinees dan ik, en beter Nederlands dan mijn vrouw! Na een prachtige periode in China hebben mijn vrouw en ik besloten om naar Nederland te verhuizen om daar onze kids op te laten groeien.

Waarom past BSN bij jou?

Ik vind het erg interessant om synergie te creëren tussen opleidingen en de behoeften van het bedrijfsleven. Tijdens werkperiode bij Nuffic ben ik regelmatig betrokken geweest bij triple helix-projecten. Dit zijn projecten waarbij de krachten van overheid, onderwijs en het bedrijfsleven elkaar versterken. Bij BSN zie ik een soortgelijke dynamiek. Organisaties hebben zeer veel baat bij goede trainingen en leertrajecten van BSN. En door het contact met het bedrijfsleven blijft BSN op de hoogte van ontwikkelingen, trends en leerbehoeften. Die spilfunctie daar voel ik me bij thuis.”

Wanneer is de functie voor jouw gevoel geslaagd?

“Als we een alumni platform creëren waar alumni niet alleen kennis en ervaring met elkaar uitwisselen, maar deze ook daadwerkelijk benutten door het in eigen praktijk te brengen. En dat er daarnaast mooie samenwerkingen ontstaan. Verder geeft het mij een voldaan gevoel als ik de leerbehoeften van verschillende organisaties zo in kaart weet te brengen dat we perfect maatwerk kunnen leveren. Incompany Maatwerkleertrajecten waarmee we organisaties echt verder brengen.”

Kun je wat voorbeelden noemen van Incompany Leertrajecten?

“We helpen organisaties bij diverse management development programma’s. Dit kan bijvoorbeeld gaan om het vormgeven van een traineeship met een relatief jonge doelgroep. Of het bijscholen van professionals die doorgegroeid zijn naar een managementfunctie vanuit hun vakinhoudelijke expertise, maar nog geen managementopleiding hebben gevolgd. We hebben daarbij standaardleertrajecten die we aan teams in organisaties aanbieden variërend van een dagdeel tot volledige masterprogramma’s. Je moet dan denken aan onze Incompany Masterclasses & Themabijeenkomsten, Mini MBA en volledige MBA-opleidingen. Echter kunnen we deze leertrajecten naar wens aanpassen en aanvullen om een Incompany Maatwerkleergang te creëren.”

Hoe kunnen alumni en organisaties met jou in contact komen?

“Ik nodig geïnteresseerden van harte uit om met mij in contact te komen voor een kennismaking. Daarnaast kunnen we alumni-gerelateerde zaken en/of de mogelijkheden van onze Incompany Leertrajecten bespreken. Dit kan via een online meeting. Om deze in te plannen kunnen zij mij benaderen via 0344-579030 / 06-25002891, bhusson@bsn.eu of mijn LinkedIn.”

Meer informatie?
Voor meer informatie over onze MBA-opleidingen neem contact op met Anita Moolhuizen of Linda Hoksbergen via 0344-579050 of mail naar info@bsn.eu.

BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of Twitter en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt. Stuur hiervoor een email naar info@bsn.eu o.v.v. ‘aanmelden nieuwsbrief‘.

Share This