Selecteer een pagina

Hoe gaat het Brein om met een nieuw soort Crisis?

Wouter van den Berg

 | Online 10 juni 2020 van 14:00 tot 17:30 uur

De copingstrategieën die ons brein normaal gebruikt om met onzekerheid om te gaan niet goed in deze
COVID-19 crisis.

CrisisTijdens deze online themabijeenkomst legt Wouter van den Berg uit wat er gebeurt tijdens een crisis in het brein en wat het verschil is tussen de Zwarte zwaan ervaring en de Zwarte zwaan illusie die bij Leiderschap een rol speelt. Tevens gaat hij in op wat we wel kunnen doen om beter met deze situatie om te gaan. Hij geeft praktische tips voor jou als individu, maar ook wat je als leidinggevende kunt doen om je medewerkers goed te begeleiden.

In de tweede helft van de sessie gaan we onder leiding van Guus Goris, in break-out rooms zelf aan de slag. Wat merk jij zelf van de crisis? Waar worstel je mee als manager? Hoe kun je het verhaal van Wouter toepassen in je eigen werkpraktijk?

De spagaat van ons brein
In deze themabijeenkomst neemt Wouter van den Berg ons mee naar de neurologische achtergronden van de spagaat waarin ons brein zich nu bevindt. Wouter is neurowetenschapper en econoom en gepromoveerd aan de Erasmus Universiteit op de invloed van het brein op gedrag en prestaties op de werkvloer.

Deze sessie levert je een aantal heldere inzichten op. Je krijgt inzicht in de verbinding tussen de onzekerheid en ambiguïteit van de situatie van vandaag en je eigen brein. Wat kun je doen om de belangrijkste gebieden in je brein tot rust te brengen en daardoor met eenvoudige stappen met minder stress deze spannende tijd door te komen.

Doelen:

  • Kennisoverdracht met een aantal heldere take-away’s om direct mee aan de slag te gaan
  • Stress reductie door inzicht in de werking van het brein onder de huidige omstandigheden
  • Handvatten om je team in een hogere versnelling te krijgen. In een crisis liggen winnen en verliezen immers dicht bij elkaar.

Kosten
Studenten en Tractus leden GRATIS
Alumni (geen lid van Tractus) en overige deelnemers betalen EUR 60,-
Elke deelnemer mag 1 gratis introducee meenemen

Locatie
Business School Nederland
Herenstraat 25
4116 BK Buren (Gld)

Wouter van den Berg, PhDWouter van den Berg, PhD
Wouter is neurowetenschapper en econoom en gepromoveerd aan de Erasmus Universiteit op het verband tussen economie en neurologie. Vanuit zijn onderzoek is Wouter in 2012 BrainCompass gestart waarin de kernactiviteit is geworden het creëren van een ontwikkelperspectief voor deelnemers door (wetenschappelijk gevalideerd) inzicht te bieden in eigen automatisch gedrag  ten opzichte van de gewenste gedrag in een zeer veranderlijke wereld van vandaag. Hij is Adjunct Professor aan IE University in Madrid en reist de wereld af om zijn gedachtegoed te delen. 

 

Guus Goris MBA
Guus Goris heeft een achtergrond in de IT branche in allerlei commerciële en directiefuncties. Sinds 2002 verdiept Guus zich in coaching. Met name omdat Coaching de kunst van het stellen van die ene vraag is, die voor een veranderend inzicht zorgt. Guus is het bedrijf ‘Connected Action Learning’ gestart. ‘Connected Action Learning’ begeleidt teams binnen organisaties bij het vinden van creatieve en innovatieve oplossingen voor actuele uitdagingen die in deze turbulente wereld spelen. Dit doen zij door het toepassen van de Action Learning methode.

Share This