Selecteer een pagina

Leiderschap zonder hiërarchie

Lydia Bos en Susanne Koenders

11 februari 2021 van 16.00 tot 19.30 uur

ONLINE PROGRAMMA
Welke mogelijkheden heb je als leider om je organisatie meer zelforganiserend te maken?

Zelfsturende organisaties hebben geen managers nodig, wel leiders. Een goede leider bepaalt de koers en zorgt voor heldere kaders, transparante organisatiedoelen en een veilige werkomgeving. Zo begint MBA-alumna Lydia Bos op de achterflap van haar boek ‘Echte Leiders gezocht’, niet heel toevallig een eindproduct van haar dissertation bij Business School Nederland (BSN). In haar boek beschrijft Lydia een model dat laat zien welke leiderschapsstijl past in de verschillende fases van zelforganisatie. Vanuit en met de praktijk.

Tijdens deze themabijeenkomst

In deze themabijeenkomst over leiderschap en zelforganisatie neemt Lydia je mee in de opbouw van het zelforganisatiemodel en reflecteert ze op haar eigen successen, leermomenten en falen als leider naar meer zelfsturing.

Susanne Koenders, per 1 mei Vice Dean bij BSN, haakt bij Lydia meteen aan op dit onderwerp dat haar aan het professionele hart gaat. Sinds ze leidinggevende is, zoekt Susanne naar interventies om het zelforganiserend en het zelflerend vermogen binnen teams te verhogen. ​​Eerst deed ze dit onbewust, maar na haar professional master én met de jaren ervaring doet ze dit steeds bewuster.​ Zij deelt ook vanuit haar eigen praktijk leerervaringen, theorieën en inzichten. Dat kan niet zonder deelnemers met hun eigen inzichten, opbrengsten en dilemma’s rondom zelfsturing.

Modelleer je mee op 11 februari?

Extra
Als deelnemer van de themabijeenkomst ontvang je het boek ‘Echte leiders gezocht’. Deze is gratis af te halen in Buren of tegen verzendkosten (€ 4,95) vanuit Buren thuis te bezorgen.

Kosten
Studenten en Tractus leden GRATIS
Alumni (geen lid van Tractus) en overige deelnemers betalen € 60,-
Elke deelnemer mag 1 gratis introducee meenemen

Lydia Bos_Leiderschap zonder hiërarchieLydia Bos heeft in 2019 bij Business School Nederland haar MBA afgerond. Haar dissertationonderzoek was het fundament voor het schrijven van haar boek ‘Echte leiders gezocht’. Een boek dat gaat over het verband tussen leiderschap en zelforganisatie. Lydia ontwikkelde zich tot consultant en coach naast een carrière als directeur en bestuurder in verschillende sectoren. Ze is gespecialiseerd in het adviseren van organisaties die op zoek zijn naar een gezonde balans tussen leiderschap en zelforganisatie.

Naast haar drukke werkleven heeft Lydia 3 kinderen en stapt ze graag op de racefiets.
LinkedIn profiel Lydia Bos

Susanne Koenders_Leiderschap zonder hiërarchieSusanne Koenders werkt sinds 1 mei bij Business School Nederland (BSN). Ze heeft met uitzondering van één uitstapje naar de consultancy vooral in het Hoger Onderwijs gewerkt als docent en leidinggevende. Voor haar komst bij BSN heeft ze drie verandertrajecten als lijnmanager en Hoofd HR gedaan bij de Economische Faculteit van de Hogeschool van Amsterdam. Haar professional master in Verandering en Innovatiemanagement deed ze fulltime aan Griffith University in Australië op haar 30e.

Ze is leidinggevende sinds haar 26e en heeft het vak met vallen en opstaan geleerd. Daarbij verbaast ze zich nog steeds over wat organisaties met mensen kunnen doen en waarom er zoveel topdown beleid gemaakt wordt in professionele organisaties. Het vergroten van het zelforganiserend en misschien beter nog het samenorganiserend vermogen en het leren in organisaties is altijd een rode draad voor Susanne, al is die rode draad niet de makkelijkste.

Van 2006 tot het gezamenlijk opheffen in 2017 maakte Susanne deel uit van HR Lab, een denktank gelieerd aan HR Community. Dat heeft geresulteerd in welgeteld één publicatie en een verrijking en versterking van het gedachtegoed rondom zelforganiserend en lerend vermogen met partners.
Recentelijk heeft ze de opleiding Systemisch Werk in Organisaties afgerond waarbij het blikveld op organisaties, mensen en systemen nog groter is geworden.

Susanne is getrouwd, heeft vier kinderen en ramt in haar vrijetijd graag op de bokszak.
LinkedIn profiel Susanne Koenders

Share This