Selecteer een pagina

Themabijeenkomsten

Thema's in vogelvlucht

Met de themabijeenkomsten volgen we trends, soms hypes, en nieuwe ontwikkelingen die het MBA programma aanvullen en die ook prima als “permanente educatie”-onderdelen gevolgd kunnen worden. Voor studenten een aanvulling op het MBA curriculum, voor alumni een invulling voor “leven lang leren”, voor andere geïnteresseerden een mooie laagdrempelige kennismaking met Business School Nederland. We beogen de thema’s jaarlijks met veel nieuwe topics aan te vullen, en staan uiteraard open voor waardevolle tips.

themabijeenkomst-massaclaims-in-nederland

Change by Game

Remco Groot

De kracht van spelend leren
Succesvolle organisaties groeien door energieke medewerkers. Gamification wordt ingezet om de visie tot leven te wekken en de mensen daarin mee te krijgen. Het plezier versterkt de boodschap. Hoe mooi is het als dan het kwartje valt? Leangame oprichter Remco Groot neemt ons mee in de geheimen van het spelenderwijs leren. Zowel in woord als door te spelen. Wat is er mooier dan een spel dat jouw organisatie een duw in de goede richting geeft?

5 oktober 2022 van 16.00 tot 19.30 uur

themabijeenkomst-massaclaims-in-nederland

Massaclaims in Nederland

Stef Smit

Door gewijzigde wetgeving is er de laatste jaren een flinke groei van het aantal massaclaims in Nederland. Claims van miljarden tegen Facebook, TikTok, Philips en Volkswagen: het is maar een greep uit de vele zaken die lopen. ConsumentenClaim helpt gedupeerden om hun recht te halen. Het kantoor werkt volledig op basis van no cure no pay. Wat zijn de voor- en nadelen van dit risicovolle businessmodel en wat vraagt dat van de organisatie? Leer van Stef Smit, directeur ConsumentenClaim, over de wereld van claims en hoe je de kennis en ervaringen uit deze branche kunt gebruiken.

26 oktober 2022 van 16.00 tot 19.30 uur

bsn-mba-alumnus-frodo-korff

De Rollercoaster van Groei

Frodo Korff MBA

Hoe overleef je de achtbaan van leuk idee naar succesvol ondernemerschap?
Veel succesvolle ondernemers komen in een achtbaan terecht waarin ze telkens nieuwe problemen moeten overwinnen om de groei van hun bedrijf bij te benen en niet zelf een obstakel te worden. Daarom bouwen de beste ondernemers niet alleen aan hun eigen skills maar ook dagelijks aan hun team en businessmodel. Maar hoe doe je dat precies? Aan de hand van actuele praktijkvoorbeelden neemt Frodo Korff je mee in de wereld van een aantal pareltjes in het Nederlandse bedrijfsleven.

9 november 2022 van 16.00 tot 19.30 uur

themabijeenkomst-massaclaims-in-nederland

In de leerstand

Isolde Kolkhuis Tanke, HRM-docent

Gaan jouw medewerkers bij veranderingen in de Weerstand of in de Leerstand? En wat doe jijzelf?

Wanneer jouw medewerkers ‘in de leerstand’ blijven, zijn zij in staat makkelijker mee te bewegen met veranderingen dan wanneer zij in de weestand schieten en graag vasthouden aan hun routines. Maar hoe voorkom je dit laatste? De kracht zit hem in een werkomgeving te creëren die mensen dagelijks uitnodigt tot leren. Jij als leidinggevenden, HR-manager of L&D-professionals speelt daar een belangrijke rol in bij het tot stand brengen van zo’n werkomgeving. Hoe doe je dat? Onze HRM-docent Isolde Kolkhuis Tanke reikt je praktische tools aan met haar boek ‘In de leerstand’.

8 februari 2023 van 16.00 tot 19.30 uur

Share This