Selecteer een pagina

Voor alle Tractus-leden organiseerde de alumnivereniging op 25 april een bijzonder leerzaam en vooral leuk uitje naar het Nationaal Militair Museum in Soest. Dit werd gecombineerd met Algemene Ledenvergadering die periodiek plaatsvindt. Waarom deze locatie? Omdat dit nieuwe gebouw een uniek concept is van Heijmans N.V. waar BSN MBA Alumnus Robert Koolen directeur Strategie en Beleid is. De uitgelezen kans dus om meer te weten te komen over de bijzondere eigenschappen en de bouw van dit ultramoderne museum.

BSN_tractus-bezoekt-NMM-2019

Het programma startte om 12.30 uur met een echte ‘soldatenlunch’, waarna gestart werd met de Algemene Ledenvergadering. Na afloop hiervan presenteerde Robert Koolen, Tractus bestuurslid en directeur Strategie en Beleid van Heijmans, de hoofdlijnen van de nieuwe strategie van Heijmans. Ook gaf hij een zeer interessante uitleg over hoe tegenwoordig bouwbedrijven integraal betrokken worden en zijn bij het creëren van een prettige leefomgeving in een wijk/stadsdeel in plaats van het uitsluitend bouwen van huizen en gebouwen. En dat gaat heel ver: tot en met het aanbieden van deel-BMW’s (BWM car-sharing) voor bewoners in centra van steden.

BSN_Het-Nationaal-Militair-Museum-in-SoestBouwbedrijven nemen ook steeds vaker het totale beheer van nieuwbouw in handen. Het Nationaal Militair Museum in Soest, onlangs gebouwd door Heijmans, is een zeer fraai voorbeeld van creëren van een gebouw in een mee-gecreëerde omgeving en mét een contract voor het totale beheer voor de komende 25 jaar. Van onderhoud en verlichting tot en met de catering is in beheer van Heijmans.

 

Na de toelichting van Robert bezochten de tractusleden op eigen houtje het bijzondere Nationaal Militair Museum. Het qua ontwerp en omvang indrukwekkende zeer open gebouw geeft een beeld van militairen en militaire operaties door de eeuwen heen. Wist je dat Amsterdam lang geleden het centrum voor de wapenhandel vormde? Het museum, midden in de natuur gelegen, is binnen en buiten voor jong en oud echt een bezoek waard. Het kijkje achter de schermen van dit gebouw die Robert ons gaf maakte het bezoek extra interessant.

Lees ook:
‘Just another day’ bij KLM’s Operations Control Centre (OCC)
Leden alumnivereniging Tractus bezoeken Havenbedrijf Rotterdam
Afslaan, chippen en putten bij Golfcentrum De Hoge Dijk

Over Tractus Alumni
Tractus Alumni is dé alumnivereniging van BSN alumni en heeft als doel het faciliteren van lifelong learning. Jaarlijks wordt een aantal evenementen georganiseerd, waaronder een aantal exclusieve bedrijfsbezoeken waar onze alumni werkzaam zijn. Het betreft dan bijzondere bedrijven die uitblinken op het gebied van innovatie, duurzaamheid en circulair ondernemen, dé topics van de 21e eeuw.

Meer informatie?
Voor meer informatie over onze MBA opleidingen neem contact op met Merel van der Ham 0344-579044 of mail naar info@bsn.eu.

BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of LinkedIn en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt. Stuur hiervoor een email naar info@bsn.eu o.v.v. ‘aanmelden nieuwsbrief‘.

Share This