Selecteer een pagina

Zon, zee, strand en het prachtige Kurhaus, dé ingrediënten voor een fantastische 21e Graduation. Op zaterdag 21 september was het zover. Afgestudeerden uit China, Suriname, Curaçao, Zuid-Afrika, Tsjechië, Ghana, Nigeria, Botswana en Nederland kwamen naar Scheveningen om daar hun welverdiende MBA- of DBA-diploma in ontvangst te nemen. Een dag om nooit te vergeten; hun moment om te stralen!

Het hoogste aantal afgestudeerden sinds 1988
We tellen dit jaar maar liefst 43 DBA- en 475 MBA-afgestudeerden, het hoogste aantal in de geschiedenis van Business School Nederland (BSN) sinds de oprichting in 1988. 187 van hen en hun gasten waren zaterdag aanwezig in het Kurhaus te Scheveningen. Marcel van der Ham, Dean van Business School Nederland, heette alle aanwezigen van harte welkom, waarna Annette Nijs (voorzitter van BSN’s Global Executive Board) het woord nam. Annette sprak over de door externe partijen erkende kwaliteit van onze opleidingen en de toenemende kracht van Action Learning door ons groeiend aantal studenten, docenten en alumninetwerk.

BSN Graduates 2019Eredoctoraat voor Daifang Huang
Eregast Daifang Huang, een gerespecteerd filantroop en onderwijsdeskundige, ontving een eredoctoraat. Dit om zijn staat van dienst op het gebied van maatschappelijke verantwoordelijkheid en filantropisch werk, en zijn bijdrage aan het bedrijfsleven in de digitale economie, te erkennen. Daifang bood meer dan 20.000 Chinese studenten hoger onderwijs door 400 miljoen euro bij te dragen aan de oprichting van twee particuliere non-profit hogescholen. Hij gaf in een korte speech aan dat hij ook in de toekomst blijft bijdragen aan de ontwikkeling van de onderwijswereld en aan die van onze business school.

Blijf authentiek!
Onze tweede aanwezige eregast was niemand minder dan Wouter van der Woerd, een ervaren senior leider in Human Resource Management en een voormalig docent (HRM) bij Business School Nederland. Na zijn laatste functie als lid van de Raad van Bestuur van SHV, zet hij zijn adviesactiviteiten voort naast verschillende niet-uitvoerende functies en liefdadigheidswerk in Latijns-Amerika. In zijn inspirerende speech gebruikte Wouter een voorbeeld van de “file” op de Mount Everest. Hij benadrukte hiermee het belang om authentiek en uniek te blijven in een wereld vol concurrenten; ‘Stand out in the crowd’. En dat is wat BSN-afgestudeerden doen dankzij het toepassen van de Action Learning-filosofie. Zij brengen – aldus Wouter – kennis in actie.

Standing out in the crowd
De titel ‘most outstanding student of the year’ ging dit jaar naar Sander Kos. Hij behaalde maar liefst een gemiddelde van 87/100 punten voor al zijn opdrachten. Maar laten we ook onze 16 cum laude-afgestudeerden niet vergeten:
Mike Fischer, Frodo Korff, Paul van Osch, Nathalie van Schayk, Janneke de Waal-Bogers, Daan Viergever, Winanda Buijserd-van Nifterik, Bjørn van Rumpt, Michiel Wisse, Marlein Aarts, Jeanette Jongeleen, Henk van den Berg, Erik ten Hove, Olaf Hildersom, Ron Rijkers en Eeuwke Wielinga. Chapeau!

Lere Baale benoemd tot Associate Professor
Niet alleen onze afgestudeerden werden in het zonnetje gezet. Lere Baale, directeur van BSN Nigeria, werd benoemd tot Associate Professor van Business School Nederland. Hij was compleet verrast hierdoor en zijn achterban joelde uit volle borst toen Marcel van der Ham het certificaat aan hem overhandigde. Lere’s benoeming is enorm verdiend. Niet voor niets is hij al bijna 15 jaar de drijvende kracht achter deze BSN-tak. Dit jaar kwam het aantal Nigeriaanse afgestudeerden uit op bijna 100. Lere, van harte gefeliciteerd!

Feest!
Na alle plechtigheden was het om 17.00 uur tijd voor de receptie met oer-Hollandse bitterballen. Om 20.00 uur barstte het feest echt los. Er werd gegeten en flink gedanst onder de bezielende leiding van onze huisband Three O’Four! Wat een feest!
We kijken nu al uit naar volgend jaar.

Wat onze afgestudeerden zeggen:

Davy Emans MBA: “Wat een geweldige ervaring, wat een geweldige dag! Gisteren samen met mijn twee subset genoten Robin van Verseveld MBA en Erik ten Hove MBA het MBA-diploma in ontvangst mogen nemen in het Kurhaus in Scheveningen.”

Erik ten Hove MBA: “De hele ambiance benadrukte hoe bijzonder de reis en prestatie geweest is. Om nooit te vergeten.”

Mike Fischer MBA: “Deze reis was een onverwacht genoegen. Op een vlucht van Nairobi naar Johannesburg, 10 jaar geleden, ontmoette ik een professor en hij maakte een punt dat ik dit moest overwegen. Ik heb er vijf jaar overheen gedaan, maar uiteindelijk besloot ik het te doen. Toen ik eenmaal was begonnen, streefde ik naar een cum laude-predicaat, en ik ben erg blij dat ik dat doel heb bereikt.”

Meer informatie?
Voor meer informatie over onze MBA-opleidingen neem contact op met Anita Moolhuizen of Linda Hoksbergen via 0344-579050 of mail naar info@bsn.eu.

BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of Twitter en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt. Stuur hiervoor een email naar info@bsn.eu o.v.v. ‘aanmelden nieuwsbrief‘.

Share This