Selecteer een pagina

Ondanks de Coronacrisis zien veel bedrijven kansen om te groeien. Nederlandse ondernemers hebben een internationale handelsgeest. Rogier de Jong, docent en MBA alumnus van Business School Nederland (BSN) , coacht bedrijven die (meer) willen exporteren.

BSN Alumnus Rogier de Jong MBA“Van het vermarkten van tomaten onder een lokale merknaam in Duitsland via de ontwikkeling van een nieuw distributie netwerk in Azië, tot aan de verkoop van hoogwaardige producten en diensten wereldwijd. Het komt allemaal voorbij in mijn praktijk.”, vertelt Rogier. De breedte van de hulpvragen die hij krijgt is kenmerkend. “Natuurlijk heb ik niet alle antwoorden. Ook mijn ervaring kent zijn beperkingen. Waar het om gaat, is het stellen van de juiste vragen”, zo stelt hij. Een aanpak die naadloos aansluit bij de Action Learning methodiek van Business School Nederland. “Ik heb al vroeg geleerd beter te luisteren en veel te vragen.”

Rogier is dus eigenlijk een Action Learning export coach. “Ik schrijf geen dikke rapporten en vertel mijn klanten niet wat ze zouden moeten doen. Dat weten ze heel goed zelf. In drie tot vijf coaching-sessies help ik ze bij het identificeren en maken van de kern-keuzes. Deze vormen de basis van een degelijk exportplan.”

De coaching die Rogier verzorgt wordt middels een voucherregeling van de Rijksoverheid volledig gesubsidieerd. Nederlandse MBK bedrijven die vorig jaar niet meer dan 25% van alle verkopen exporteerden of nog geen 5 jaar ingeschreven waren bij de KVK kunnen in aanmerking komen voor zo’n voucher.

Rogier de Jong is aan Business School Nederland verbonden als Action Learning Coach, docent Managementvaardigheden en China-specialist. Ook hij heeft een globale oriëntatie. Rogier woonde en werkte geruime tijd in Azië, onderneemt internationaal en coacht nu bedrijven die willen exporteren.

BSN stelt Rogier graag voor aan haar relaties met exportplannen. Neem contact met ons op voor een kennismaking.

Bekijk de video: Rogier de Jong (docent/MBA alumnus bij Business School Nederland) coacht bedrijven met exportplannen

Meer informatie?
Voor meer informatie over onze MBA-opleidingen neem contact op met Anita Moolhuizen of Linda Hoksbergen via 0344-579050 of mail naar info@bsn.eu.

BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of Twitter en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt. Stuur hiervoor een email naar info@bsn.eu o.v.v. ‘aanmelden nieuwsbrief‘.

Share This