Selecteer een pagina

Carien Akkermans (34) is onlangs glansrijk geslaagd voor de Executive MBA. Door Action Learning kon zij direct de link naar de haar eigen praktijk maken. De internationale groepsopdracht was hierbij de kers op de taart. Deze werd bij haar familiebedrijf in Duitsland gedaan. De diversiteit en professionaliteit van haar subset was hierbij zeer waardevol.

Vlnr Christoph Maria Ravesloot, Carien Akkermans MBA, Marcel van der Ham en Jan Hendrik OckelsWaarom ben je een MBA gaan doen? “Ik had Bouwkunde gestudeerd aan de universiteit Delft en bij mijn werkgever VolkerWessels kreeg ik een prachtige kans. Ik had een rol gespeeld in het binnen halen van de prachtige opgave om Dierenpark Emmen om te toveren naar Wildlands Adventure Zoo Emmen en mocht als projectmanager de verdere ontwikkeling van het project coördineren. Ik had een puur technische achtergrond en dacht help! Ik heb een bredere basis nodig om dit aan te kunnen. Toen ben ik gaan zoeken naar MBA’s en zo ben ik bij Business School Nederland terecht gekomen.”

Aanrader
Waarom Business School Nederland? “Door Action Learning maak je direct de link naar de praktijk. Dit maakt het heel toepasbaar en juist van het toepassen in de praktijk steek je heel veel op. Ik zou de MBA dan ook aan iedereen aanraden.”

Verschillende perspectieven
Hoe heb je jouw subset ervaren? “Ik deed de Executive MBA en mijn subset bestond uit zeer ervaren mensen. Uit commerciële organisaties, uit de (semi-)overheidsinstellingen, maar er zat bijvoorbeeld ook een ZZP-er bij. Dit gaf mooie verschillende perspectieven op vraagstukken.”

Wat is je het meeste bijgebleven van de opleiding?
“Voor het vak Internationaal Management hebben we een groepsopdracht gedaan bij het bedrijf van mijn familie in Duitsland. Het was een mooi avontuur om samen met mijn subset een week in Duitsland te verblijven. Het bedrijf van mijn vader en broer, Hyundai Baumachinen Nord GMBH, is snel gegroeid en blijft ook snel groeien. De vraag was: hoe kunnen zij deze groei op een gezonde manier vormgeven? Daarbij is o.a. gekeken naar de vorm van financiering, maar ook bijvoorbeeld naar de vraag hoe je de kern van de kwaliteit van de dienstverlening kunt behouden tijdens deze snelle groei, wanneer er bijvoorbeeld in korte tijd veel nieuwe medewerkers bij komen.”

Was het lastig om mensen een kijkje in keuken te geven in het bedrijf van je familie?
“Ik merkte dat het best een kwetsbaar proces was: buitenstaanders keken kritisch naar een bedrijf wat mij zo na aan het hart ligt. Maar doordat we als subset al zoveel hadden meegemaakt en we elkaar al zo goed kenden, merkte ik dat ik me niet in het defensief geduwd voelde. Ik merkte ook dat bijvoorbeeld mijn vader, die van nature als ondernemer een stellige eigen mening heeft, echt luisterde naar de adviezen van mijn subset-genoten. Daarbij hielp het ook dat de senioriteit van mijn subset hoog was en hun adviezen behoorlijk hout sneden. Dat werd ook gezien door de docent: het project leverde uiteindelijk een 10 op, heel leuk om op terug te kijken!”

Wat is het belangrijkste wat je geleerd hebt tijdens dit project?
“Wat ik ook geleerd heb van dit project is dat wanneer je mensen individueel spreekt, zonder dat bijvoorbeeld de directeur erbij aanwezig is, mensen veel meer ideeën en zorgen op tafel leggen. We hebben ook leveranciers en klanten gesproken. Mooi om te zien hoezeer zij een scherp zicht hebben op de kernkwaliteiten van het bedrijf, en op de uitdagingen! Heeft echt toegevoegde waarde om dat perspectief ook mee te nemen.”

BSN Alumna Carien Akkermans MBA en haar gezin

Bekijk het LinkedIn-profiel van Carien Akkermans

Meer informatie?
Voor meer informatie over onze MBA-opleidingen neem contact op met Anita Moolhuizen of Linda Hoksbergen via 0344-579050 of mail naar info@bsn.eu.

BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of Twitter en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt. Stuur hiervoor een email naar info@bsn.eu o.v.v. ‘aanmelden nieuwsbrief‘.

Share This