Selecteer een pagina

Eind juni stond grotendeels in het teken van ons Identity Seminar, waarvoor we 60 ondernemers, managers, internationale MBA-studenten en VIP’s hadden uitgenodigd. Onder de sprekers waren identity-expert Stedman Graham, NetworKing-oprichter Charles Ruffolo en Joseph Oubelkas, die vier jaar lang onschuldig vast zat in Marokko en over die periode een inspirerend boek schreef.

Wat begon met wat regen en onweer zo vlak na de eerste media-interviews met de sprekers, eindigde in een fantastische avond vol interessante gesprekken, inspirerende leermomenten, en uiteraard gezelligheid. Om half zes arriveerden de eersten 20 VIP-gasten. Zij hadden als extra’s een rondleiding door Buren aangeboden gekregen, gevolgd door een Amerikaans-Nederlands lopend buffet. “Vanwege de regen kreeg het buffet voorrang,” vertelt Marcel van der Ham, directeur van Business School Nederland.

Burgemeester laat man van Oprah Winfrey Buren zienAchtste Amerikaanse president
Een groep internationale BSN-studenten was voor de gelegenheid ook uitgenodigd. Zij werden vóór het seminar door Graham geïnterviewd over hun opleidingsdoelstellingen en indrukken tot nu toe. “Graham zei naderhand erg onder de indruk te zijn van onze Action Learning-aanpak,” zegt Van Der Ham.

Om 19.45 uur was het dan eindelijk zover. De Burgemeester van Buren beet de spits af met een stukje geschiedenis over Martin van Buren, wiens ouders het stadje in de 19e eeuw hadden verlaten om een nieuw bestaan in de VS op te bouwen. Later zou Van Buren de geschiedenis ingaan als de achtste president van Amerika en één van de grondleggers van de huidige Democratische Partij.

Reflecteren om te groeien
Vervolgens kreeg de Amerikaan Charles Ruffolo het woord. De oprichter van NetworKing hield een enthousiasmerend betoog over hoe je het netwerken goed kunt aanpakken en het belang van netwerken voor je bewustwording over je eigen identiteit.

Stedman Graham, identity-expert en levenspartner van Oprah Winfrey, deed hier een schepje bovenop. Hij legde uit hoe je zelf aan je identiteit kunt werken door te reflecteren en continu stil te staan bij wat je doet. “De vraag was vooral wat je teweeg wilt brengen en wat je voor elkaar wilt krijgen als leider,” aldus VIP-gast Twan Paes, docent aan Business School Nederland en oprichter van de Action Learning Academy. “Daar begint het allemaal mee.”

In zijn presentatie vertelde Graham onder meer dat 99,9 % van de wereldbevolking in een sleur leeft, en dat dit een negatief effect heeft op iemands leiderschap: “Die mensen doen maar wat. Je kunt voor jezelf het verschil maken door die sleur te herkennen en proberen er aan te ontsnappen.”

Groeien, zelfs achter tralies
Bij Joseph Oubelkas werd het muisstil in de zaal. De in Raamsdonksveer geboren ondernemer werd op donderdag 23 december 2004 onterecht aangehouden in Marokko voor drugshandel, waarna hij vier jaar lang onschuldig werd vastgehouden. Zijn ervaringen zette hij om in een boek, Vierhonderd Brieven van Mijn Moeder.

De wil van Oubelkas om niemand te verwijten maar te willen groeien in deze moeilijke situatie, door bijvoorbeeld Arabisch te leren en zich in te zetten binnen de gevangenis voor anderen, wekte enorme bewondering bij de gasten. “Hij bewijst dat je het meeste leert van de dingen waar je niet om hebt gevraagd,” vertelt Paes. “Wat bij Joseph zo sterk is, is dat hij zich niet opstelde als slachtoffer, maar ‘eigenaar’ besloot te worden van zijn probleem.”

Remko Harms (LA The Voices)Remko Harms van de LA The Voices sloot het officiële gedeelte van de avond af met een voor de gelegenheid speciaal geschreven lied, de Identity Song. “Daarna was het tot laat een informeel samenzijn met gasten, sprekers en de zanger. Er werden foto’s gemaakt, boeken gesigneerd, en glazen geheven,” aldus Van Der Ham. “Kortom, een spontane meet and greet ter afsluiting van een geslaagd seminar.”

De foto’s zijn hier terug te zien. 

Lees ook het interview met Stedman Graham ‘Je moet altijd door blijven leren’

Meer informatie?
Voor meer informatie over onze MBA-programma’s neem contact op met Sandra Blankenstein via sblankenstein@bsn.eu / 0344-579046 of Merel van der Ham via merel@bsn.eu / 0344-579044.

BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of Twitter en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt. Stuur hiervoor een email naar info@bsn.eu o.v.v. ‘aanmelden nieuwsbrief‘.

Share This