Selecteer een pagina

BSN-alumnus Paul van der Priem, “Action learning betekende voor mij heel veel leren door het praktisch aanpakken van problemen en kansen in de eigen organisatie.”

BSN MBA Student Paul van der PriemIk ben Paul van der Priem, 51 jaar oud, getrouwd en vader van drie kinderen. Als blijk van waardering voor mijn goede presteren kreeg ik zes jaar geleden – op mijn verzoek – van mijn werkgever de kans een MBA studie te gaan doen. Achteraf gezien een goede keus. Je kunt beter een MBA studie doen dan vragen om een hoger salaris. Dat laatste komt dan namelijk vanzelf. Mijn MBA studie bleek meer op te vallen dan ik vooraf had gedacht. Tijdens de MBA studie was ik consultant en ben ik operationeel directeur geworden.

Ik heb gekozen voor het doen van de MBA studie bij Business School Nederland: een organisatie met een menselijke maat, een gezellige locatie in Buren, waar Nederlands als voertaal het uiten van specifieke emoties en gedachten bevordert. En een opleidingsinstituut die gebruik maakt van inspirerende professionals die echt heel bijzonder met hun vak bezig zijn. Met een voor MBA begrippen uniek concept: action learning.

Ik ben aan de studie begonnen vanuit mijn zorg over de toekomst van mijn werk. Het zou wel eens slecht kunnen aflopen. Ik voelde een druk om te blijven werken aan ontwikkeling. Maar ik was ook erg nieuwsgierig om te toetsen wat ik had opgebouwd aan kennis en ervaring en wat ik nog te leren had.

De MBA studie is én heel zwaar geweest én heeft heel veel voor mijn persoonlijke leven betekend. Het zijn jaren waarin het sociale leven buiten de studie op een laag pitje staat, dat heb ik mij ook goed gerealiseerd.
Action learning betekende voor mij heel veel leren door het praktisch aanpakken van problemen en kansen in de eigen organisatie. Alle inzichten die ik nodig had kwamen voorbij. Daar heb ik enorm veel aan gehad bij het oppakken van mijn nieuwe baan als operationeel directeur.

Maar ik deed de studie ook samen met andere mensen in de subset van wie ik ook heel veel heb geleerd. Door het samenwerken aan een project voor een wijnimporteur in een voor mij totaal vreemde omgeving (India) hebben we elkaars kwaliteiten leren waarderen. De samenwerking met studiematen in de subset was en is hecht. We zoeken elkaar – nu inmiddels twee jaar later- nog steeds op om te delen wat ons bezig houdt, zowel zakelijk als privé.

Iedereen onderkent wel zijn eigen meerwaarde na afronding van de MBA studie. Want het geeft een boost aan je ontwikkeling van houding, gedrag en kennis. Bij mij zit de grootste omslag op het mentale vlak. Ik ben zowel zakelijk als privé veel meer op mijn eigen gevoel gaan vertrouwen. De omslag van angst voor de toekomst naar creatie van nieuwe mogelijkheden heeft me echt bevrijd. Dat is een proces van jaren geweest. Daar ben ik tot op de dag van vandaag heel dankbaar voor.
Op 26 januari 2016 is Paul bij ons te gast op onze informatiebijeenkomst in Buren.

Meer informatie?
Voor meer informatie over onze MBA-programma’s neem contact op met Dory Cammelbeeck of Sandra Blankenstein via 0344-579052/46 of mail naar info@bsn.eu.

BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of Twitter en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt. Stuur hiervoor een email naar info@bsn.eu o.v.v. ‘aanmelden nieuwsbrief‘.

Share This