Selecteer een pagina

Huig Molenaar stroomde na het HMP door naar de Executive MBA. “Al mijn kennis tot dan toe was door zelfstudie en logisch (visboeren)verstand vergaard.”

Huig molenaar MBAIn maart startte Huig Molenaar (32) met de Executive MBA. Een kwestie van ‘doorpakken’, want hij had net de maand ervoor het Hoger Management Programma (HMP) afgerond. De reden om zich voor dat programma aan te melden was de benoeming tot algemeen directeur van Thalassa, een bedrijf waar twee strandpaviljoens onder vallen. Het is een familiebedrijf: zijn ouders kochten jaren geleden een strandpaviljoen in Zandvoort.

Nadat Huig zijn MBO-opleiding tot Maritiem Officier had afgerond, rolde hij veertien jaar geleden ‘automatisch’ het bedrijf in. Vorig jaar kochten Huig en zijn ouders het naastliggende (seizoensgebonden) paviljoen, waar broertje Bram en diens vrouw Chantal de scepter zwaaien. Inmiddels is Huig samen met Bram en zus Kim mede-eigenaar van beide paviljoens.

1. Waaruit bestaan je dagelijkse werkzaamheden?
“Eén van de paviljoens is het hele jaar geopend, de andere alleen tussen februari en oktober. Anno nu werk ik vooral achter de schermen voor beide paviljoens.”

2. Wat was voor jou de belangrijkste drijfveer om het HMP te volgen?
“De belangrijkste drijfveer was de benoeming tot algemeen directeur van Thalassa. Al mijn kennis tot dan toe was door zelfstudie en logisch (visboeren)verstand vergaard. Door de grootte van het bedrijf en de aankoop van het naastgelegen paviljoen kwam ik tot de conclusie dat mijn kennis niet toereikend was om een bedrijf van deze omvang te leiden. De praktische benadering van BSN sprak me zeer aan: de mogelijkheid om het geleerde gelijk in de praktijk toe te kunnen passen.”

3. Wat was de belangrijkste les die je tijdens het HMP leerde?
“De belangrijkste les tijdens het HMP was dat er véél meer invalshoeken voor een probleem zijn dan alleen mijn eigen benadering. Overleg met studiegenoten tijdens de sessies bleek daartoe zeer waardevol.”

4. Wat was voor jou de absolute highlight van het programma?
“Het contact met de studiegenoten en de cases die we met elkaar behandeld hebben, waardoor er nieuwe inzichten ontstonden – zeer waardevol.

5. Wat heeft het programma betekend voor je netwerk?
“Ik heb kennisgemaakt met verschillende beroepsgroepen en mensen waar ik anders niet zo snel mee in contact zou zijn gekomen.”

6. Wat was de reden om na het HMP door te stromen naar de MBA?
“Vanwege de waardevolle bijdrage aan mijn persoonlijke ontwikkeling tot nu toe heb ik de stap genomen het volgende traject – de MBA dus – in te gaan. Ik ben ervan overtuigd dat de MBA mij nog veel meer zal brengen; zowel voor mijn bedrijf als voor mijn persoonlijke ontwikkeling.”

7. Merkte je tijdens of na het programma verschil op de werkvloer?
“Door de feedback die ik van studiegenoten tijdens het programma kreeg, was het makkelijk het geleerde direct in de praktijk te brengen. Ik heb bij mezelf opgemerkt dat ik meer op zoek ben naar structurele oplossingen, dan alleen maar bezig zijn met ‘brandjes blussen’.”

8. In hoeverre zijn de verwachtingen van het programma uitgekomen?
“Mijn verwachtingen zijn in zoverre uitgekomen dat ik inmiddels begonnen ben met de MBA, omdat mijn directe omgeving en ikzelf de meerwaarde van de opleiding zijn gaan zien. Het stukje reflectie dat tijdens veel sessies centraal staat, pas ik nog steeds heel bewust toe. En ik probeer bij mijn medewerkers ook de meerwaarde van reflectie te laten zien.”

9. Hoe zou je zelf Huig-voor-het-HMP en Huig-na-het-HMP omschrijven?
“Huig voor het HMP: vooral beslissingen op intuïtie en logisch verstand. Huig na het HMP: rationeler en duidelijker, meer zelfvertrouwen en betere onderbouwing van beslissingen.”

10. Welke drie woorden zou je gebruiken om jezelf als leidinggevende te omschrijven?
“Volhardend, relatiegericht, bescheiden.”

11. Zou je andere mensen aanraden het HMP te doen, en zo ja, waarom?
“Ik zou mensen die geen bedrijfskundige vooropleiding hebben of als het al enige tijd geleden is dat ze in de schoolbanken hebben gezeten absoluut aanraden om eerst het HMP te doen.”

 

Meer informatie?
Voor meer informatie over onze MBA-programma’s neem contact op met Dory Cammelbeeck of Sandra Blankenstein via 0344-579052/46 of mail naar info@bsn.eu.

BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of Twitter en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt. Stuur hiervoor een email naar info@bsn.eu o.v.v. ‘aanmelden nieuwsbrief‘.

Share This