Selecteer een pagina

In ‘De Regionale Leergang Ondernemen met Impact’ leren ondernemers uit Rivierenland in 8 bijeenkomsten hoe zij op sociaal of circulair gebied een positieve impact kunnen maken op hun omgeving. In gesprek met Marcel van der Ham, Dean van Business School Nederland over dit initiatief.

Marcel van der Ham; Dean Business School Nederland, Veronique Stevens; Regionaal Werkbedrijf Rivierenland, Henk Bolt; Rabobank West Betuwe.Ondernemen met Impact, heeft Business School Nederland daar wat mee?
“Jazeker! Al sinds 1996 ondersteunen we initiatieven met positieve impact in Afrika, maar nu dus ook in de eigen regio.”

Afrika? Hoe kwam dat zo?
“Al sinds 1996 leiden wij MBA-studenten uit onder andere Afrika op. Dit initiatief ontstond toen er na de afschaffing apartheidsregime in Zuid-Afrika op korte termijn behoefte was aan goed opgeleide zwarte managers. Mensen vanuit het gewone schoolsysteem opleiden zou veel te lang duren, er was een compacte, hoogwaardige opleiding nodig voor talentvolle volwassen mensen. Zo zijn onze activiteiten in Afrika begonnen en dat zijn we sindsdien altijd blijven doen. Nu dan met name gericht op studenten die zich specialiseren in Water Management en Food Security. Twee zeer belangrijke thema’s. Een gedeelte van deze studenten kan bij Business School Nederland studeren op basis van een OKP Scholarship vanuit het Ministerie van Buitenlandse zaken.”

En nu in de eigen regio?
“We zijn sinds 2000 gevestigd in Buren en hebben hierdoor een stevige link met de regio Rivierenland. We ondersteunen graag lokale initiatieven en toen Veronique Stevens van Regionaal Werkbedrijf Rivierenland ons vroeg om mee te helpen, hebben we direct ja gezegd. De Regionale Leergang Ondernemen met Impact is een mooie manier om zoveel mogelijk ondernemers in de regio te ondersteunen bij hun sociale en circulaire ambities!”

Wat vind je van het programma?
“Ik denk dat het een mooi gevarieerd programma is geworden, waarbij de deelnemers heel praktisch aan de slag kunnen met hun eigen ambities. En ook een mooie manier om te netwerken met andere ondernemers met sociale en circulaire ambities uit de regio. Het is goed om te zien dat er al behoorlijk wat ondernemers en managers zich hebben aangemeld. Aanmelden kan nog tot en met maandag 2 maart, de leergang start op 17 maart 2020!”

Lees meer over de Regionale Leergang Ondernemen met Impact

Meer informatie?
Voor meer informatie over onze MBA-opleidingen neem contact op met Anita Moolhuizen of Linda Hoksbergen via 0344-579050 of mail naar info@bsn.eu.

BSN Update
Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws en updates van BSN? Volg ons dan op Facebook en/of Twitter en schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief die elke twee maanden verschijnt. Stuur hiervoor een email naar info@bsn.eu o.v.v. ‘aanmelden nieuwsbrief‘.

Share This